Pienoismallit.net

SdKfz 234/2 "Puma"

Dragonin Puma rakenneltuna ja maalattuna.Sarja oli taattua Dragonin laatua ilman isompia ongelmia.Valmistajan nykykäytännön mukaisesti sarja sisälsi muutakin,kuin pelkästään muovisia osia.
Tarkemmin sanottuna messinkiset ojakepit ja arkillisen fotoetsejä.Pientä miinusta tulee ammuskaappien unohtamisesta muuten komeista sisätiloista.Torni on sisäpuolelta tyhjä sisältäen ainoastaan tykin lukon.No,eivät nuo sisätilat valmiista mallista juurikaan näy,vaikka luukut jättäisikin auki.Lokasuojien kiinnityksessä runkoon oli sarjan oikeastaan ainoat soviteongelmat.Niistä selvittiin pikaliiman avulla.Ohjeet tarjoavat maalaus ja siirtokuvavaihtoehdot neljälle eri yksilölle.Näistä valitsin Böömin alueella vuonna 1945
toimineen 20.panssaridivisioonan kärryn.

Kommentit

Tommi A 3.11.2008 17:41 Vastaa lainauksella
aika nätti
Kerrassaan upeaa jälkeä ja mielenkiintoinen laite. Vanhennuskin on pysynyt uskottavissa rajoissa, nykytrendinä kun tuntuu olevan mallintaa 20 vuotta ladon nurkalla seisseitä vaunuja ;) Kerrotko millä maaleilla ja filttereillä olet naamiomaalauksen tehnyt?
Kylläpä pukkaa nyt hienoa sotakalustoa, että niin tuota ihan vetää melkein kateuvesta vihreex.
Tämä on se tyyli tehdä sotakalustoa mikä minun silmää miellyttää. Taijanpa antaa melkeen vitosen.
Sami Virtanen kirjoitti:
Kerrotko millä maaleilla ja filttereillä olet naamiomaalauksen tehnyt?
Tamiyan akryyleillä maalasin.Valmiita filttereitä en ainakaan vielä käytä.Vanhennukset tein reilusti vedellä jatketuilla Tamiyan akryyleillä.
maalaus on onnistunut hienosti…
Nordu 3.11.2008 19:05 Vastaa lainauksella
Moroo,
kerrassaan komialaite!!!!!!
No joo… sanoin edellisen mallisi kohdalla, että täytyy alkaa seuraamaan otteitasi. Sama linja näkyy jatkuvan, huolella ja tarkasti rakennettu ja maalattu malli.
Sitten vähän motkotusta ja kotkotusta; sivustalla olevat riippulukot olisi kannattanut(tai kannattaisi) saada maalattua jotenkin "irti" pinnasta. Nyt ne näyttävät itseltään, eli paikalleen valetuilta. Eipä tuo asia silti hyvää kokonaisuutta hirveästi haittaa.
Puma on hieno ajoneuvo, ja tämä malli tekee minusta oikeutta sille. Maalipinta ja säistäminen on suoritettu mukavan hillitysti ja tyylikkäästi. Tornin luukuista näkee oletuskuvassa kyllä sen verran sisälle, että näyttää autiolta. Tykkään malleista joita on elävöitetty jättämällä pienet ikkunaluukut auki, ne ovat suosikkiyksityiskohtani tässä ja monessa muussakin mallissa. :)
Vaikka kuinka etsisi, on melkein mahdotonta löytää mitään moittimista(eipä tietty ole tarvekaan)! Ainoastaan olisin toivonut edes jonkinlaista ruudinjälkeä liekinsammuttajan seudulle, mutta sanalla sanoen huippu malli!! Taijanpa antaa ekan kerran ihan vitosen. Onneksi olkoon Veli-Matti!! Näitä lissää!!
Axel 4.11.2008 15:20 Vastaa lainauksella
Ei ole paljookaan sanottavaa,kun että on upea! Nämä ovat mielenkiintoisimpia malleja mielestäni, koska sisätilat ovat mukana.
Sisätilat ovat tyhjät kun ei ole oikein tiedossa miten ammuslaatikot sinne oli järjestelty tai mitä tornissa on. Muutama olemassaoleva hassu kuva sisätiloista ei aiheuta kuin hammastenkiristystä SB-porukoille. Ja itse asiassa ammuksiin liittyen: ainakin StuG-miehistöt täyttivät kaikki mahdolliset paikat ammuksilla taisteluun mentäessä, parhaimmillaan vaunussa olisi ollut 120 murkulaa…
Kuvissa maalipinta näyttää karkealta mutta ehkä vika enemmänkin cropatuissa kuvissa. Hyvännäköinen mutta itse kaipaisin sävytystä, vanhennusta jne. Kuten sanottu, makuasia tämä:) Pientä eloa saisi esim. sävyttämällä jerrykannuja hiukan tai muita "irto-osia".
Hieman hämmennystä aiheuttaa vasemman lokarin päällä oleva kk-ammusboxi. Oliko ohjeissa mainittu tuo?
Kiitoksia kommenteista.Niko,kyllä kk-ammusloota mainittiin ohjeissa.Hieman herätti hämmästystä meikäläisessäkin,mutta toisaalta eihän tuo olisi miehistöltä kummoinen homma pulttailla lokariin kiinni.
Näppärä kuljetusloota pikkusälälle,vaikka onhan noita roinalootia Pumassa muutenkin.Itse säilytän
vastaavassa lootassa kenkätelineen vieressä kenkienhoito tarvikkeita…Tuo 120 ammusta Sturmiin
ahdettuna edellytti miehistön koostuvan kääpiöistä:).Olet ilmeisesti lukenut samaa Ospreyn opusta kuin minä.
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Kiitoksia kommenteista.Niko,kyllä kk-ammusloota mainittiin ohjeissa.Hieman herätti hämmästystä meikäläisessäkin,mutta toisaalta eihän tuo olisi miehistöltä kummoinen homma pulttailla lokariin kiinni.
Näppärä kuljetusloota pikkusälälle,vaikka onhan noita roinalootia Pumassa muutenkin.Itse säilytän
vastaavassa lootassa kenkätelineen vieressä kenkienhoito tarvikkeita…Tuo 120 ammusta Sturmiin
ahdettuna edellytti miehistön koostuvan kääpiöistä:).Olet ilmeisesti lukenut samaa Ospreyn opusta kuin minä.
Jeh, Ospreyn kirja se olikin :) Ja kyllähän noita lootia viriteltiin ties miten, ei siinä mitään. Kuten sanottu, hienon mallin olet tehnyt. Omani ehkä joskus näkee päivänvalon kasatussa muodossa. Kunhan ensin maalailen pois tuon /1:nkin.

Niko
Juu, kyllä on hienosti maalattu, ruisku näköjään pysyy kädessä. Säistystä tosin jäin kaipaamaan minäkin. Ei niitten esikuvien kovin vanhoja tarvitse olla, kun jo rapa roiskuu ja pinnat likastuu muutenkin.
Kosti K 16.3.2009 18:41 Vastaa lainauksella
Tohon kun sais maaston=D