Pienoismallit.net

JS-2

Tamiyan malli suoraan laatikosta. Tämä malli todella mukava rakentaa, kaikki osat sopivat hyvin paikoilleen.

Mallin rakentaminen sujui tyylilä kaada liima laatikkoon ja ravista.

Maalamisen aloitin pohjamaalaamalla mallin valkoisella. Päävärin sekoittelin vallejon model air sarjan maaleista, mutta väristä tuli ehkä hivenen liian vaalea. Tein muutamat filtterit käyttämällä keltaista ja vihreää väriä.
Siirtokuvat lätkäisin kirkkaan lakan päällä.
Siitokuvien jälkeen tein chippaukset karhunkielestä revityllä palalla, värinä käytin ruskean ja tumman harmaan sekoitusta. Seuraavaksi tein litkutukset tumman ruskealla sävyllä.
Suihkin mattalakkaa ja lopulta pölyttelin mallin pastelli liiduista hiotulla pölyllä.

Kommentit

Teet kyllä pirun onnistuneita malleja jo tolla iällä. Chippaukset ovat onnistuneet hyvin. Hyvä hyvä!
Axel 2.11.2008 18:46 Vastaa lainauksella
Kaikki on hyvän näköistä! Tykkään varsinkin tuosta maalauksesta. Chippaus on kivan näköinen!
Kasimir K 2.11.2008 18:56 Vastaa lainauksella
Kiitos kiitos! :)
Hieno malli! Chippaukset ja säistämiset onnistuneet erittäin hyvin!
JJ Hilska 2.11.2008 20:20 Vastaa lainauksella
Hienon vaunun olet tehnyt, mutta saisikos selvityksen kyseisen yksilön taustoista, koska ei taida tuo liittyä nyt tässä tapauksessa toiseen maailmansotaan?
Kasimir K 2.11.2008 20:32 Vastaa lainauksella
JJ Hilska kirjoitti:
Hienon vaunun olet tehnyt, mutta saisikos selvityksen kyseisen yksilön taustoista, koska ei taida tuo liittyä nyt tässä tapauksessa toiseen maailmansotaan?
Kiitos kommentista.
Kyllä vaunu ehti toisen maailmansodan kahakoihin ainakin tamiyan mukaan "Czechoslovak 1st Tank Brigade, May 1945, Prague"
On tämä Kasimir kyllä melko äijä vetämään maalipintaa:). Todella hyvä maali! Siirtokuvat istuvat hyvin, ei lainkaan hopeointia, mutta mielestäni niitä olisi voinut hieman enemmän vanhentaa istumaan vaunun muuhun ilmeeseen.
Ehkä heikoin lenkki kuvien perusteella on tuo ajovalo. Se näyttää maalatulta muovilta, ilmeisesti sarjassa ei ollut kirkasosia?
Mitä mattalakkaa käytät?
Todella hyvin maalattu ja chippailtu vaunu. Täytyy ottaa mallia tästä:)
Hieno on maalaus ja itseasiassa myös koko malli kokonaisuudessaan. Ajovalo tosin vähän näytti keinotekoiselta, mutta esikuvaa näkemättä parempi pitää suuta soukemmalla.

Laitatko vielä vähän yksityiskohtaisempaa tietoa tuosta karhunkielellä tehdystä chippauksesta.
JJ Hilska 2.11.2008 23:49 Vastaa lainauksella
Lainaus:
Kiitos kommentista.
Kyllä vaunu ehti toisen maailmansodan kahakoihin ainakin tamiyan mukaan "Czechoslovak 1st Tank Brigade, May 1945, Prague"
Pystytkö taustoittamaan vieläkin syvemmin tuon prikaatin toimia. Mikä oli esim. sen suhde Neuvostoliittoon?
Hienoa jälkeä. Jos viitsit vielä laittaa kunnon kuvan koko mallista, silleen että vaunun kylki näkyy kokonaisuudessaan. Saisi paremman kokonaiskuvan. Kiitti.
Voi halvattu, kuinka hieno! Niinkuin tossa aiemmin todettiin ainut, jos nyt kerran olisi pakko huomauttaa, on toi ajovalo. Rakensin Tamiyan Klimi 1c:n ja siihen laitoin ajovalon silläkeinoin, jotta kaiversin sisustan pois ja liimasin jostain barbilaatikon muovista lasin. Jäi kyllä tekemättä ne kuvioyt siihen.
Olet nuoresta iästäsi huolimatta jo taiteilija. Hienoa!!
Mä oon ihan myyty tämän mallin kohdalla! Todella hillitty vanhennus joka toimii. En keksi muuta. Jatkakaa samaan malliin!
Kasimir K 3.11.2008 15:01 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille kommentoijille! :)

Pekka en käyttäny sarjan omaa osaa ajovalolle vaan lainasin trumpan klimin kirkkaan osan. Ilmeisesti erikeepperi jolla kiinnitin lampun oli vielä märkää kuvausten aikana josta johtuu liika valkoisuus.
Niin ja vallejon model air sarjan laakkaa käytän.

Jarkko tein chipit niin että revin palan karhunkieltä jonka jälkeen kastoin sen maaliin(kannattaa isoimmat maali pisarat pyyhkäistä paperiin) ja töpöttelin malliin alueille jossa on varmasti maali kulunut mm. johtajan kupoli.
J Pokki 3.11.2008 19:10 Vastaa lainauksella
Kyllä täytyy vain olla samaa mieltä muiden kanssa, kerrassaan upeaa jälkeä. Varokin lopettamasta mallailua (en kyllä usko että on käynyt mielessäkään) koska jos tässä vaiheessa laatu on tämä, niin mitä onkaan tulossa!