Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75A

tämä malli oli minulla näyttelyssä

Kommentit

Axel 1.11.2008 18:10 Vastaa lainauksella
On siistisi rakennettu! Maalaus ovat tasainen ja hyvän näköinen. Mitenkäs näyttely meni?
Olen ollut useassa IPMS:n järjestämässä kisasaa tuomarina ja kiinnitän arvostellassani malleja seuraaviin seikkoihin huomioni:
- ensivaikutelma
- rakennustekniikka
- autenttisuus

Tässä lähdetään tietysti siistä että rakentaja on juniori, selviää profiilista, maalauksessa on yritystä; esim keltaisen rajaus. Ensivaikutelma on siis : kehityskelpoinen tekijä. Hyvä näin. Rkennustekniikassa on vielä puutteita (kelläpä ei olisi) , saumat 'irvistelevät' jne, plussaa taas ettei siirtokuvien kalvot näy pahasti. Autenttisuudessa viilaamista, siipien siirtokuvat vinossa, värisävyt ei kohdallaan (ruskea po musta), alapuolen sävy ? Pienillä korjauksilla tekijän seuraava malli on hieno!

Tästä huolimatta sanoisin että tekijällä on ollut näkemys Curtisin olemuksesta ja eräänlainen ylesilme on saatu vangittua malliin. En siis tyrmää hyvää yritystä mitenkään.

Tässä yksi tapa lähestyä valmista mallia, muitakin on varmasti riittävästi.
kiitos :D
Kari heitti tärkeimmät huomiot, muistutan vain siitä että hakaristisiirtokuvien (siis ne sinivalkoiset, kansallistunnukset) kuuluu tarkoituksella olla vaakatasossa, näin, eikä kulmallaan, niinkuin natsipuolueen tunnus oli aikanaan.. (Ja monessa muussa yhteydessä satoja vuosia taaksepäin..) Tämä vaan iski silmään, kun näytti siltä että merkinnät ovat tarkoituksella hieman vinossa… :)
ihan hyvinhän se näyttely meni =)
Yhdyn kommenteissa Partasen Kariin. Martti näköjään ehtikin tuon kansallisuustunnus-asian selvittämään. Yritystä sinulla kyllä on, kun seuraavan mallin kohdalla maltat vielä hiukan keskittyä yksityiskohtien maalaamiseen ( renkaat esim. ) ja vaikkapa opettelet saumojen käsittelyä niin hyvä tulee. Jos haluat rakentaa Suomalaisia koneita niin kannattaa suunnistaa kotipaikkasi kirjastoon, sieltä löytyy varmasti hyviä kirjoja joista on apua.
Marazuk 1.11.2008 20:43 Vastaa lainauksella
Joo ja sit kus sais tästäkin muutama lähempi kuva, nii olis iha jees mut, näin ensisilmäyksellä näkyisi olevan ihan jees mukaanluettuna yllämainitut.
Todella hyvää jälkeä 11 vuotiaalta ;) maalia kannattaisi hieman enemmän ohentaa… vai ookko ohentanu ollenkaan?
AaTu 24.12.2008 14:55 Vastaa lainauksella
Huomauttamista en löydä edellisten lisäksi MALLIA koskien, mutta MALLIN SIJAINNISTA täällä pm.netissä kyllä. Curtiss Hawkia ei ollut ennen vuotta 1913, vaan se lensi ensilentonsa 1930-luvulla. Suomen Ilmavoimien tunnuksena sininen hakaristi alkoi toimia vasta 1918. Anteeksi, että kommentoin muihin kommentteihin nähden myöhässä.
tosi hienoo jälkee skidiltä, paranee ajan kans ihan varmasti…=) keep on modelin´ =)
AaTu 19.1.2009 07:48 Vastaa lainauksella
Nyt näyttää olevan oikeassa paikassa. Hieno malli.
aika hiano malli. Maalasit kyll aik hienost nuo maasto kuviot
Pohjan maalaisin kyllä eri värillä esim. vaalean sinisellä. hieno
=D