Pienoismallit.net

Sherman Firefly Vc

Dragonin Firefly Vc, jonka valmistuminen kesti vajaan vuoden mutta toisaalta välissä oli pitkiä rakennustaukoja, 4th Country of London Yeomanry, the Sharpshooters, Normandia 1944.
Ohjeissa oli joitain puutteita alarungon kasaamisessa ja tornin alaosassa oli suuria kitattavia kohtia, mutta muuten sarja oli kelvollista laatua. Pakkauksessa oli vain muutama etsiosa; etu- ja takavalojen suojakehikot ja ilmanottoaukkojen verkot.
Fireflyssä on Friulin telat ja Aberin tykinputki sekä kaksikomponenttikitistä hiekkasäkit ja paljon metallilangoista tehtyjä yksityiskohtia. Pressu on tehty kasvopaperista ja väritetty käyttäen Migin ruskeaa litkutusnestettä, pressun köydet teepussin langasta ja samalla tavalla väritettynä. Dragonin muovisista telaketjuista tein etupanssarille ja tornin ympärille lisäpanssaroinnin, nämä sekä hiekkasäkit ja kypärän säistin ruskeilla Migin pigmenteillä ja Brown Washilla. Konekivääri on maalattu tummanharmaaksi pensselillä Vallejon maaleilla ja säistetty Russian Earthilla ja Gun Metallilla. Etupanssarin lanka on ompelulaatikosta.
Telaketjut maalattu Hubrolin jollain ruskealla ja pigmentoitu kaikenlaisilla migin tuotteilla(en muista :D)
Malli on maalattu ruiskulla Tamiyan akryylimaaleilla Olive Drab(XF-62) ja Olive Green(XF-58) ja sävytystä sekoittamalla näihin mustaa, valkoista ja Sky(XF-21). Siirtokuvat perinteisesti kiiltävän lakan päälle ja useat käsittelyt Micro Solilla. Mattalakka pintaan ja säistämään.
Firefly säistetty Migin pigmenteillä ja litkutuksilla. Dark Mud, Europe Dust ja Rubbel Dust pigmenteillä ylärunko vaaleammaksi kuin alarunko joka muuten samoilla paitsi Rubbel Dust vaihtui Russian Earthiin. Polttoainevalumat kylkiin Migin Neutral Washilla ja Europe Dustilla. Brown Washia alarungossa. Roiskeet etu- ja takaosassa tankkia tein hammasharjalla ja vesi+pigmentti tyyliin.

Voitti yllätyksekseni IPMS Open 2008 1. palkinnon ja parhaan juniorin palkinnon.

Kommentit

-QWQ- 23.10.2008 19:37 Vastaa lainauksella
Mitäs tähän ny sanois…pokaali meni oikeaan osoitteeseen! Erittäin hieno!
A.Rauhala 23.10.2008 19:39 Vastaa lainauksella
Ei voi sanoa muuta kuin erinomaisen onnistunut malli. Aidon näköinen ja ei liikaa chipattu, dipattu, keitetty, poltettu, eli säistäminen on sopivan hillittyä. Ei siis mikään ihme että sait palkinnon.

Erityismaininnan ansaitsee telaketjujen säistykset.
Axel 23.10.2008 19:41 Vastaa lainauksella
On pytty mennyt oikeaan paikkaan! Mahtavan näköinen!
Vaikka muuten pidän Shermanneja aika tylsinä tankkeina niin tämä on hieno yksilö ja näyttävän hienovaraisesti säistetty.
Pari pientä juttua.. saanko sanoa? Takavaloissa vähän punainen maalaus levinnyt(helppo fiksata vieläkin, jos siltä tuntuu) ja kirkas metalli antenneissa(jos tulkitsin ensimmäistä kuvaa oikein).
Hyvin on vanhennettu ja säistetty, hyvä kokonaisuus. Älä yhtään ihmettele niitä palkintoja.. vaikka en ollut paikan päällä Openissa, minun on helppo uskoa, että oikeaan osoitteeseen menivät:)

Jk. On melkoisen kovatasoisia malleja alkanut ilmestyä tältä nuoremmalta mallariporukalta. Minkälaisia malleja heiltä nähdäänkään muutaman vuoden kuluttua, jos mielenkiinto mallailuun säilyy…
Pekka Muikku kirjoitti:
Pari pientä juttua.. saanko sanoa? Takavaloissa vähän punainen maalaus levinnyt(helppo fiksata vieläkin, jos siltä tuntuu) ja kirkas metalli antenneissa(jos tulkitsin ensimmäistä kuvaa oikein).
Oot ihan oikeessa noista antenneissa, tuli vaan vähän kiire tuonne sunnuntain näyttelyyn ja viimeisenä antennit sain liimattua klo 23.30 lauantai iltana :) Nuo takavalot eivät ole kuitenkaan levinneet kun tässä kädessä pitelen mallia ja katson, ovat vain hieman epätasaiset maalin paksuuden takia ja kiiltelevät kummasti.

Kiitos kommenteista kaikille.
Jouni Koski 23.10.2008 20:00 Vastaa lainauksella
Näyttävä shermanni. Tasapainoinen ja hillitty säistäminen.
Ainoa mikä pisti meikäläisen silmään, ovat nuo neliskanttiset säkit? Ovat aika täynnä ,koska köydet eivät juurikaan painu säkkeihin. Säkit näyttävät vähän leijuvan keulalla.
Onnittelut palkinnoista!
Tupe 23.10.2008 20:16 Vastaa lainauksella
Selvästi viikon malli!
Lauri kirjoitti:
Nuo takavalot eivät ole kuitenkaan levinneet kun tässä kädessä pitelen mallia ja katson, ovat vain hieman epätasaiset maalin paksuuden takia ja kiiltelevät kummasti.
Ok, ehkä kuva vääristää. Näyttäisi siltä, että varsinkin tuossa vasemmassa takavalossa punaista maalia on myös siinä "kannaksessa", joka erottaa valon ylä- ja alaosan.
By the way eräs asia kaivertaa sisintäni. Voin liittää tähän kansioon 250kt kuvia, sillä tämä on ensimmäinen mallini täällä. Kuitenkin tähän mennessä mallilla on tähtiä sen verran, että jos tämä olisi toinen mallini täällä saisin liittää 1500-2500kt kuvia galleriaan(?). Haluaisin lisätä kuvia joissa näkyisi paremmin yksityiskohdat jotta homma ei olisi ''mennyt hukkaan''. Olisi se varmaan teidänkin nautinto nähdä lähikuvia. Järjestelmä on muuten hyvä, mutta siihen voitaisiin tehdä jokin muutos esim. jos 3 päivän aikana malli on saanut tarpeeksi tähtiä voisi lisätä kuvia mallista…

Juu ja laitoin myös yyveetä
Laita tuosta rajoitusjutusta yksityisviesti Tomi Mynttiselle, ohjeissakin muistaakseni sanotaan että tarvittaessa voidaan joustaa.

Tykkäsin tästä mallista livenä, on sopivasti lisäilty tavaraa ja säistys on onnistunut!
Lauri kirjoitti:
Voin liittää tähän kansioon 250kt kuvia, sillä tämä on ensimmäinen mallini täällä. Kuitenkin tähän mennessä mallilla on tähtiä sen verran, että jos tämä olisi toinen mallini täällä saisin liittää 1500-2500kt kuvia galleriaan(?).
Taitaa mennä niin, että kaikkien mallien arvioiden keskiarvo pitää olla yli 3,5 saadakseen käyttöön yli 1500kt. Niitä arvioitavia malleja, joista keskiarvo lasketaan, pitää olla vähintään kolme. Ei siis vielä riitä se, että yhden mallin tähtien keskiarvo ylittää tietyn rajan.
Huom! Keskiarvosi otetaan huomioon vasta siinä vaiheessa, kun vähintään 3 malliasi on saanut arvioita vähintään 30 arviota.

Näin se meni. En kuitenkaan olisi lisäämässä tusinaa kuvia vaan ehkä pari kolme :D
Todella hieno vaunu. Erityisesti hallittu ja realistinen säistäminen tekee vaikutuksen. Onnittelut hienosta suorituksesta!
Pekka Muikku kirjoitti:
Jk. On melkoisen kovatasoisia malleja alkanut ilmestyä tältä nuoremmalta mallariporukalta. Minkälaisia malleja heiltä nähdäänkään muutaman vuoden kuluttua, jos mielenkiinto mallailuun säilyy…
Kyllä ja minun näkökulmasta:alkanut ilmestyä tältä iältään nuoremmalta mallariporukalta.
Eihän tänne kohta enää kehtaa heittää omia räpistyksiä olleskaa, no voiha sitä keskittyä sitten tuomarointiin se on helppoa. Väärästä tuomiostakin selviät pikku buuauksella.
Voi helkutti! Mitä tästä nyt sanoisi! Niin on kuin pienennyskoneesta rutastu. Aivan mahtava!
Juhani 5.6.2009 12:42 Vastaa lainauksella
Parhaita sivustolla näkemiäni tankkimalleja. Ihme, ettei pistekeskiarvo ole korkeampi.
Upea Firefly. Maalaustyö on onnistunut loistavasti,todella aidon näköinen!