Pienoismallit.net

Wehrmachtin ajoneuvot 1/48

Kuorma-autot valmiiksi

Kolme kuorma-autoa on valmistunut: Büssing NAG 4500, Mercedes-Benz L3000S ja Steyr 1500 Pritsche.

Ensin mainittu on Wespe-modelsin tuote, MB on Bandain sarja, sitten Steyr on tuttua Tamiyaa, joka muunnettu Kommandeurwagenista kuorma-autoksi Haulerin lisäosilla.

Büssing NAG 4500

Wespe Modelsin Büssing NAG on 1/48 mittakaavaan ainoa tarjolla oleva sarja ko. autosta. Sarjasta käytin hyttiosan muutamin muokkauksin, lisäksi penkin ja ratin. Muut komponentit ovat tehty schratchina. Jos olisi valinnan varaa markkinoilla, niin voisin valittaa ko. sarjan puutteista, mutta näin ollen en valita. Rungot ja lavat voi tehdä metritavarasta. Rengas ja vanne on tehty kokonaan uudelleen. Lokasuojat ovat tehty kirjapainometallista käyttäen hyödyksi tavallista 16 mm hylsysarjan hylsyä, jossa on sopiva pyöreä reuna. Puupalikalla muotoiltiin pellin reuna sopivasti pyöreäksi hylsyä vasten.

Mercedes-Benz L3000S

Mercedes on Bandain sarjasta värkätty auto. Tähän on tehty jonkun verran scratchina osia, mm. lava ja sen pressu. Sarjan osien sopivuus on hyvää. Mukana olisi tullut hieno kutoskone, mutta sitä en sinne laittanut, koska sitä ei sieltä näe. Lavan reunat ovat 0.5 mm vaneria ja pressun kaaret ovat surrilankaa, johon on laitettu sukkahousuista varsinainen pressu. Kaarien ja sukkahousujen väliin laitettiin muovi joka suojasi kun pressua sudittiin vedellä ohennetulla puuliimalla. Käsittely toistettiin muutaman kerran, jonka jälkeen pressua alettiin maalaamaan pohjamaalilla useita kertoja jonka jälkeen pressu oli kova ja pressun näköinen. Nyt pressu voitiin nostaa "muotista" pois ja saksilla leikata liiat helmat pois. Muovi otettiin myös pois.

Kommentit

KimmoR 19.12.2010 12:09 Vastaa lainauksella
Taas tuli opittua yksi sukkahousuniksi lisää. Ei varmaan löydy Pirkka-lehdestä. ;)