Pienoismallit.net

Wehrmachtin ajoneuvot 1/48

Ajattelin perustaa rakennusblogin Wehrmachtin ajoneuvoista mittakaavassa 1/48. Tarkoitus on kerätä Suomen alueella käytettyä kalustoa ja siksi saattaa olla ja tulla eroja Sakujen muualla maailmassa käyttämistä tyypeistä.
Olen värkkäillyt skratchina Opel Kadett 1939 henkilöautoa, josta tulee armeijaversio. Neljä ovea ja mm. Notek-lamppu. Toinen nyt työn alla oleva on Steyr 1500 kuorma-auto. Se on alunpitäen Tamiyan autosarja, johon on ostettu Haulerin kuorma-auto lisäsarja.
Kuorma-autovalikoima on täydentynyt kahdella autolla. Toinen on Büssing NAG 4500 ja toinen Mercedes-Benz L3000S.
Yksi auto jota olen kauan halunnut tehdä on neliovinen Opel Kapitän 1938-40, mutta piirustuksia ei vain löydy. Sen verran harvinainen se on nykyään Suomessa, etten tunne ketään jolla olisi sellainen entisöitynä tai aihiona, jotta voisi mitata ja kuvata. Kuvissa on yksi sota-aikainen kuva Kapitänista Suomessa.

ICM on lupaillut aikaa sitten 1/48 mittakaavaan Opel Admiral henkilöautoa, mutta ei ole saanut sitä markkinoille.

merkinnät

Kuvat vielä Steyristä. Kevyt Steyr näyttää aika hennolta Büssingin ja Mercedes-Benzin seurassa. Tamiyan Steyr oli edellisiin Büssing ja MB kuormureihin verrattuna vähän liiankin hieno. Kaikki osat sopivat paikalleen ilman mitään murheita. Ainoastaan maalaus ja kasaus. Haulerin etsit ovat hienoa työtä nekin ja vaativat pikkutarkkuutta paikalleen laitossa. Pressun kaaret olivat suhteellisen heiveröisiä ja niiden lavassa olevat kiinnikkeet piti taittaa parista kohtaa, jotta ne ohjeen mukaan vastaavat tarkoitustaan. Niitä varten tein puupalaan pienen jigin, jota vasten painamalla sain oikean muotoiset noista kiinnikkeistä. Myös Suomen armeijalla…
Kolme kuorma-autoa on valmistunut: Büssing NAG 4500, Mercedes-Benz L3000S ja Steyr 1500 Pritsche. Ensin mainittu on Wespe-modelsin tuote, MB on Bandain sarja, sitten Steyr on tuttua Tamiyaa, joka muunnettu Kommandeurwagenista kuorma-autoksi Haulerin lisäosilla. Büssing NAG 4500 Wespe Modelsin Büssing NAG on 1/48 mittakaavaan ainoa tarjolla oleva sarja ko. autosta. Sarjasta käytin hyttiosan muutamin muokkauksin, lisäksi penkin ja ratin. Muut komponentit ovat tehty schratchina. Jos olisi valinnan varaa markkinoilla, niin voisin valittaa ko. sarjan puutteista, mutta näin ollen en valita. Rungot ja lavat voi tehdä metritavarasta. Rengas ja vanne…
Nyt on saatu valmiiksi Opel Kadett ja Steyr edistynyt hieman. Kokonaan uutena tulee Mercedes-Benz L3000S 1942-kuorma-auto. Kaikki on maalttu Tamiyan XF-63:lla. Mersusta puuttuu enää lavarakenteet. Steyrin ja Mersun vanhennukset ovat aloitettu renkaiden osalta.
Skrätsätty Opel pohjamaalissa ja Steyrin osien sovittelua. Suomen armeijalla oli käytössä muutama Steyr-1500 kuorma-auto ja Mannerheimille toimitettiin 75-vuotis syntymäpäivälahjaksi 3 kpl Steyr 1500 panssaroitua autoa, joka Tamiyan sarja alunperin olikin. Steyr on kevyt kuorma-auto jossa ei ole esim. paripyöriä takana. Opelista olen tehnyt aiemminkin mallin, joka oli 1937 mallin kaksiovinen siviiliversio. Tämä kyseinen 1939 malli on juuri se, josta Neuvostoliitossa tuli Kiilanokka-Mosse, kun tehtaat oli saatu siirettyä sotien jälkeen Uralin taakse.