Pienoismallit.net

Curtis Hawk 75A "Sussu"

Taas hetken tauon jälkeen sain jotain aikaiseksikin. Tätä sussua voisin luonnehtia ruiskuharjoitusmalliksi. Ei se mikään hyvä ole, mutta mielestäni parempi kuin pensseli mallini. Käytin maastokuvion maalaamisessa sinitarraa kuvioiden rajaamiseen. Oli mulla ostettuna rajausteippiäkin, mutta se ei taipunut kovin hyvin haluamiini muotoihin (teippi oli liian leveetä). Ruiskun käyttö oli tosi mukavaa ja tykästyin siihen valtavasti, uutta mallia etsin jo työnalle. Toki maskautsetkin vuoti muutamasta paikkaa, joten jouduin pensselillä paikkailemaan. Ja olin liian hätähinen maalin kuivumisen kanssa, niin moottorinsuojukseen jäi sormenjäljet. En alannut mallia sen kummemmin suomalaistamaan, keskityin enemmän ruiskun käyttöön.

Risuja ja ruusuja odotellen.

Kommentit

Juuso 28.9.2008 12:22 Vastaa lainauksella
Ehdottomasti lisää kuvia! Tuosta yhdestä kuvasta ei oikein näy mitään mutta hienolta mallita tuon kuvan perusteella näyttäisi.
KimmoR 28.9.2008 12:36 Vastaa lainauksella
Ainakin pari lisäkuvaa olisi hyvä olla, muuten ei oikein pysty arvostelemaan/arvioimaan Sussua.
Mikko A 28.9.2008 13:39 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää. Mutta eikös siivissä pitäs olla kaksi kk-piippua per siipi? Siis nyt sulla on vain yksi. Mulla on sama malli rakenteilla ja ajattelin kysästä, että oliko sulla miten osien yhteensopimattomuusongelmia?
Aivan kelvollinen sarja, valupurseita kyllä oli, mutta osat sopi hyvin yhteen. Kittaamista oli tietysti siivissä, mutta niinhän on melkein kaikissa. Juu se kiväärien piippujen lukumäärä riippuu vissiin koneyksilöstäkin. Tämä on tosin suoraan laatikosta koottu lisäämättä mitään ylimääräästä.
Mixa Aho 28.9.2008 14:07 Vastaa lainauksella
Curtissin siipipyssyjen määrä ja aseiden tyyppi oli alunperin riippuvainen alatyypistä. Suomalaisissa koneissa alatyypit menettivät modifikaatioiden takia pian merkityksensä, ja lisäksi Suomalaiset väsäsivät ihan omia muutoksiaan, jolloin aseistus ja muutamat muut detaljit ovat yksilölliset.

Malli näyttää hienolta, mutta kuvat ovat hieman tummia, jotta voisi sanoa juurikaan enempää.
Mikko A 28.9.2008 14:59 Vastaa lainauksella
Mei sillä vaan kyselin kk-piippujen määrästä, kun Revellin sarjan paketin kannessa on kaksi kk-ppiipua siivissä ja kannen kuvassa on just CU-581. Itse sarjan ohjeissahan ei sitten ole kuvissa kuin yksi kk-piippu. Kirjassa Finnish Air Force 1939-1945 by Kalevi Keskinen & Kari Stenman on sivulla 36 ylimpänä CU-582 lentokoneen värikaaviokuva ja siinä näkyy kaksi kk-piippua vasemmassa siivessä, samoin viereisellä sivulla toiseksi ylimpänä olevassa CU-574:ssä on kans kaksi kk-piippua.

Nooh, ei kai se niin tarkkaa ole ;)
Tatti 28.9.2008 15:33 Vastaa lainauksella
Todella siisti pikku Sussu. Tälläisiä saisi olla enemmänkin.
ilari 30.10.2008 17:55 Vastaa lainauksella
hieno on!
näköjään ruiskulla saa hienompaa jälkee!