Pienoismallit.net

M4A2 Sherman "Tarawa"

Dragonin Tarawa Shermanni valmistui vuoden 2008 panssarimuseon pienoismallikilpailuun. Malli oli mukava rakentaa, mutta mukana tulleiden letkutelojen kanssa oli hieman ongelmia. Telat itsessään ovat laadukkainta mahdollista letkutelaa, mutta ne oli tehtaalla pakattu huonosti, jolloin telat olivat hieman vinot ja lyttääntyneet. Dragonin nettisivuilla olevassa ohjeessa kerrottiin, että tämän ongelman voi korjata upottamalla telat kuumaan veteen, jolloin ne oikenisivat. Tämä ei kuitenkaan kovin paljon auttanut, mutta päädyin kuitenkin käyttämään ko. telat.

Kommentit

Hyvin ja huolellisesti rakennettu malli. Tuo ainoa lähikuva vahvistaa oletuskuvastakin jotenkin näkyvän tornidekaalin hopeoinnin. Toisaalta siinä kuvassa näkyy myös, että takakannella lojuvan ketjun ruostumisefekti on onnistunut erittäin hyvin. Kokonaisuus toimii, säistäminen ja vanhennus hyvin hanskassa.
Enemmän lähikuvia kaipaisin.
Hienosti tehty Sherman. Juuri tuli omakin Sherman valmiiksi niin kiva katsella muiden tekeleitä. Vanhennus on onnistunut hienosti ja pöly näyttää hyvin aidolta. Yhdyn Pekan kommenttiin että saisi olla enemmän lähikuvia.
Sherman mielestäni rumin WWII tankki, tätä itse en kyllä ikinä tule tekemään Olet onnistunut kuitenkin saamaan tämän ällötyksen näyttämään hyvältä. Mallissa kaikki niinku pittääki ja mikään siinä pistä silmään eli pakkohan tälle tähtiä on antaa vaikka onkin Hermanni. Pojat edellä jo otti asiat esille joten en viitsi niitä toistaa.
Kiitos palautteesta! Jostain syystä en saanut tuota dekaalia asettumaan paikalleen. Ilmeisesti jokin pintakäsittely työvaihe on tehty turhan hätiköiden, että se ei siihen tarttunut. Voi olla myös että en käyttänyt Micro Solia ja Settiä vain tarpeeksi.

Lisäksi on mukava kuulla että ketju näyttää ruosteiselta, kun yritin tällaista efektiä nyt ensi kertaa.

Lähikuvia ottelen taas kun lomille pääsen ja aika riittää.