Pienoismallit.net

Airco DH-2

Rakentelusulkeiset Smerin malleilla jatkuvat ja I MS:n Länsirintaman taivaalla liikutaan. DH-2 tuli valituksi kohteeksi kun halusin masokistisesti viritellä lankoja ja mahdollisimman paljon. Tähän malliin niitä tuli yli 60 kpl ja tuplamäärän sai siis pyörittää läpivientireikiä eri puolille konetta 0,30 mm sormiporalla. Kaksi terääkin siinä jo ehti katketa ennenkuin homma oli valmis. Olisi noita lankoja voinut vielä varmaankin lisätäkin, mutta eiköhän nämä riitä.
Malli on perus-Smer kaikessa yksinkertaisuudessaan. En varsinaisesti lisännyt siihen kuin ohjausvaijereiden tapit siivekkeisiin, tuulilasin, pitotputken esi-isän siipitukeen, konekiväärin piipun metallitangosta ja nuo vaijerit 0,10 mm siimasta. Näitä kun ei ole sarjan mukana niin itse piti kyhätä.
Maaleina taas kerran Humbrol pensselillä siveltynä. "Likaisuus" ruskean taiteilijavärin ja tärpätin sekoituksella. Malli kuvaa brittien 24.laivueen A-lentueen konetta jossain päin Pohjois-Ranskaa vuoden 1916 aikana.

Kommentit

Onpa hienon näköinen kangaspuu, todellakin lankoja riittää. Väritkin on hienosti toteutettu puhumattakaan maalaamisesta. Kaunista katseltavaa.
Hyvältä näyttää, joo. Kun en näistä oikeastaan ja rehellisesti mitään ymmärrä, arvostelen sen mukaan mitä silmä sanoo ja mitä rakentelujäljestä näen. Lähikuvia kaipaisin tästäkin mallista. Edestä otetussa kuvassa on jotain.. näyttää ettei tuulilasi ole ihan keskellä, ainakaan konekivääri ei satu keskelle tuulilasia. Maalipinta näyttää ainakin näiltä etäisyyksiltä hyvältä ja sävyistä tykkään. Toimiva kokonaisuus.
Hieno rytöläjä, sellainen sana kuvaa mielestäni konetta parhaiten. Edellä jo sanoivat oleellisen, nätti ja siististi tehty. Mä tykkään…
DH-2 oli kyllä kaunis kone, ja tästä kannasta en luovu.
Komea malli. Potkuri on maalattu hyvin. Toki muutenkin, mutta siitä ei taida vielä muilta kommenttia olla.
Nätti on. Hyvää työtä. "Likaisuus" onnistunut erinomaisesti.
Kaunista, kaunista - potkurin puujäljitelmäkin on onnistunut upeasti. Ei minun hermoillani/sormillani ryhdyttäisi tuollaiseen 1/48 lankasavottaan - 1/32 skaalassa ehkä, siis EHKÄ, voisin yrittää.
Hyvä esimerkki siitä että ilmeisen vaatimattomastakin(?? Smer) sarjasta saa työllä ja kärsivällisyydellä kauniin ja persoonallisen mallin. Kovasti tykkään tästä linjasta..

Millainen muovilaatu oli??
Heikki 13.9.2008 10:23 Vastaa lainauksella
Yllättävän hyvän näköinen on perus-Smer suoraan laatikosta tehtynä, varsinkin kun se on näin taitavasti toteutettu. Sama projekti on odottanut jo vuosikymmenen inspiraatiota.
tää lentokone on minulle tuttu korkkareista! Himmel! sukeltakaa