Pienoismallit.net

Gb-tavaravaunu

Mallijunien Gb-vaunun matalapainevaletusta laadukkaasta rakennussarjasta arviolta vuonna 2000 rakennettu malli. Rakennettu suoraan laatikosta, ainoastaan kamiina, koivuhalot ja lämmitysnakin saanut rautatieläinen on lisätty. Tarkoituksena oli rakentaa jonkinsortin sotilaskuljetukseen käytettävä tavaravaunu. Mikäli en aivan väärin muista, kytkimet eivät kuuluneet toimitukseen, NEM-tuppelot toki olivat mukana.

Kommentit

Hienoa nähdä hyvin tehtyjä malleja Suomalaisesta rautatiekalustosta. Ja sisälle tehty kamiina on hauska yksityiskohta. Ihmettelen vain, eikö tuo katossa oleva savutorvi pitäisi olla avattuna kun kamiina on asennettuna?
J Pokki 9.9.2008 15:52 Vastaa lainauksella
Jotenkin muistelen, että esikuvan savutorvessa olisi ollut jonkinlainen hattu jota tuo yritti simuloida. Katon hiekotus sitten vähän "kökköytti" tuota ja jotenkin se hyppää näissä kuvissa silmille.
Onnittelut erinomaisesta aihevalinnasta. Mallijunien Gb- ja Hdk-vaunujen rakennussarjat on teetetty Venäjällä matalapainevaluina. Kaminan piipun mallin näet tästä jäähdytysvaunusta. Sarjan mukana tuleva "tötterö" taitaa olla pikemminkin tuuletusventtiili.
vaunut.org/kuvasivu.php/42669
Savutorven hattu toimii ymmärtääkseni niin että normaalisti se on ala-asennossa savutorven ollessa kiinni. Kamiinan kanssa hattu nousee hieman ylös jolloin hatun alle aukeaa rako josta savu pääsee ulos. Kovin suurta eroa ei varmastikaan hatun ylä- ja ala-asennon välillä ole.
J Pokki 9.9.2008 16:30 Vastaa lainauksella
Kiitokset Proffalle ja Petrille näistä tiedoista, taitaa jokunen Gb olla vielä kasaamatta kaapin perukoilla, joten voi parantaa…8 vuotta sitten ei referenssejä ollut niin laajalti saatavilla kuin nyt, joten hieman vapaata tulkintaa joutui käyttämään. Petri varmaan muistaa mikä oli tarkka vuosi kun tämä sarja ilmestyi, rakennusvuosi oli nimittäin sama. En juuri nyt saa kaivettua Junat-lehtiä esille selvittääkseni.
Hienosti rakennettu ja säistetty vaunu. Ja todellakin aihevalinta mitä mainioin, sillä olihan Gb-vaunu aikanaan yksi yleisimmistä tavaravaunutyypeistä. Ja mitä pidempi vaunuletka, sen paremmalta se näyttää. Näillä sivustoilla ei liiemmin suomalaiskalustoa näekkään. Mainiota, mainiota!
Ojjoooo.