Pienoismallit.net

4D Kupla

Lisätäänpä nyt tämäkin arkistoista tänne.

Tamiyan '66 Kuplasta rakenneltu neliovinen perheauto, johon pyritty lisäämään mahdollisimman paljon erilaisia lisävarusteita, sekä Volkkarin omia optioita että kaikkea muuta tarpeellista.

Korille ei ole siis tehty muita muutoksia kuin ovijaon muutos ja fender skirtien lisäys takapyörän aukkoihin. Olen nähnyt neliovisista Kuplista kuvia vasta mallin valmistumisen jälkeen, joten tätä ei ole tehty minkään mallin mukaan. Fenderit on tehty styreenilevystä.

Lisävarusteista scratchina on tehty mm: keulan Michelin-mies Milliputista, antennit kitarankielistä, aurinkolippa styreenistä ja metallista, Firestone-cooler pvc-putkesta ja styreenistä, EA-laukku jostain miljoonalaatikon osasta ja siirtokuvasta, kojetaulun alla oleva bambuhylly styreenistä ja metalliverkosta, kuskinoven tuulenohjain ja auki oleva ikkuna piirtoheitinkalvosta, narsissi paperista ja metallilangasta, vetokoukku styreenistä, kattoteline styreenistä, matkalaukku muovista, maalarinteipistä ja parista siirtokuvasta, kelkka styreenistä ja metallilangasta, sukset styreenistä ja metallista, sauvat Mig-langasta ja paperista, sarvet metallilangasta ja hartsista sekä kojetaulun takapuolella olevat kajari, mittari, radio ja hanskalokero pääosin styreenistä.

Lisäksi on vielä lisätty joitain lisävarusteita käyttäen miljoonalaatikon antimia ja perustarvikkeita, näitä mm. pyörien venttiilit, lisäpitkät, huomiovalot, hakuvalo, takasumuvalo, b-bilarien sisäpuolella "kauhuhihnat", SF-kyltti ja mustat kilvet, takaloksujen kiveniskusuojat ja varapyörässä oleva työkalulaatikko.

Luonnollisesti myös ovipahvit menivät uusiksi kahvoineen ja veiveineen. Konetta on myös detaljoitu johdoilla ja letkuilla sekä ilmanputsarin soljilla.

Kommentit

Odotinkin jo tätä! Tämä on ehdoton suosikkini niistä malleista, joita olen sinulta nähnyt. Paitsi että tämä on huippujälkeä mallailullisesti, tämä saa jotenkin hyvälle tuulelle joka kerta kun sen näkee.. Kiitos tästä;)
Neliovinen kupla?! Tässä on jo lopullisen ratkaisun tuntua! Hieno ja hauska malli :)
Jumantsuikka! Sehän on söpö kuin kissanpentu, jälki on aivan uskomatonta. Tuo potkukelkka on erityisen hieno lisä mallin katolle. Harmi vain, ettei sisustasta ole kunnon kuvia.
Tää on aivan älyttömän hyvä! Toi detaljien määrä on käsittämätön. Oliko sulla vaikeeta keksiä noita härpättimiä vai pitikö jarrutella ideoita?
Ja viikon malli tuli taas näytille :)
Tässä on loistava idea ja toteutus! Nuo lisätilpehöörit kruunaavat vielä mallin. Hienoja yksityiskohtia. Varsinkin nuo suksisauvat luukkuja pitämässä ovat tosi näppärä yksityiskohta.
Todella hieno!
Upea kupla! Ihastelin tätä joskus Tampereen pienoismallipäivillä: suosikkini automalleista edelleen.
Aivan upea malli, ja jo tuo potkukelkka yksinään olisi kehujen arvoinen. En automalleista yleensä välitä, mutta tämä on yksinkertaisesti upea.
Mikko A 8.9.2008 21:56 Vastaa lainauksella
Sanalla sanoen hieno! Mutta tuo potkuri katolla kruunaa kaiken. Rispektiä!
Tommi A 8.9.2008 22:02 Vastaa lainauksella
todella upea
keijjjo 8.9.2008 23:56 Vastaa lainauksella
Aivan uskomatonta kädenjälkeä, etenkin nuo itsetehdyt lisä-tilpehöörit ja neliovisuus! Hyvät yksityiskohdat! Automallien aatelistoa!
th 9.9.2008 07:20 Vastaa lainauksella
Kaikien yksityiskohtien äiti on kuitenkin tuo ilmastointilaite - Firestone cooler! Tässä kuva aidosta (on siis totta):
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/04/17/04/041704.jpg[/img]
Petri Huhtala kirjoitti:
Oliko sulla vaikeeta keksiä noita härpättimiä vai pitikö jarrutella ideoita?
Ei suinkaan, ideoita jäi vielä varastoon seuraavia malleja varten.

Lisäsin vielä yhden sisäkuvan, kun sitä kyseltiin.

Ja Tapanille tarkennus, että linkittämässäsi kuvassa ei ole ihan sama malli ilmastointilaitteesta kuin minulla, tässä esikuva:
img191.echo.cx/img191/1289/swamp00209ps.jpg
No just ,,Ensimmäinen vitonen lähti.
th 9.9.2008 09:06 Vastaa lainauksella
Eero Kumanto kirjoitti:
Ja Tapanille tarkennus, että linkittämässäsi kuvassa ei ole ihan sama malli ilmastointilaitteesta kuin minulla.
Huomasin toki sen, mutta tämä oli ainut jonka löysin ja joka oli kiinni Kuplassa. Sinänsä hämmästyttävä peli, kyseessä on ilmeisesti vain putki, jossa ilmavirran liikuttama propelli ajaa ilmaa sivuikkunan raosta sisään? Vai täytetäänkö putki ehkä jäillä ja ilma oikeasti viilennetään? ;-)

Jenkeissä härveli tunnetaan Googlen mukaan myös nimella 'swamp cooler' - etelävaltioissa suosittu laite ehkä.
Mun käsitys on, että pönttöön laitetaan juurikin jäitä tai esim. märkä kangaspala.
Aivan upea automalli monine hauskoinen yksityiskohtineen, kuten tuo mainio potkukelkka,
Eero Kumanto kirjoitti:
Lisäsin vielä yhden sisäkuvan, kun sitä kyseltiin.
Kiitoksia, sisältäkin auto näyttää oikein nätiltä. Tuo kojelaudan alla oleva bambuteline vain herätti mielenkiinnon, ja nyt sitten tiedän, miltä se näyttää. Ensiapupakkaustakaan ei ulkoa nähnyt ollenkaan, mukava yksityiskohta sekin!
tämäpä taitaa olla se viikonmalli,niin on kyllä hyvännäköinen ja erittäin taiten tehty…täydet 5 pointtia ansaitsee kyllä
Ai että! Upea! Tämä on kyllä varmaan hienoin henkilöautomalli, mitä on tullut nähtyä. Hyvä ja sympaattinen idea yhdistettynä huippuluokan toteutukseen. Tästä mallista jotenkin välittyy heti sellainen fiilis, että tämä on rakkaudella tehty. Taitaa olla kuplat lähellä sydäntä :)
WOW HIENO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tää on upee ja haluisin itte tehä kans. Mitenköhän revellin ja hasegawan mallit mahtaa erota tästä. Tässä ainakin on jenkki puskurit jotka ite haluisin omaan malliini. Onkohan nämä kaikki samaa muottia?
Antti Tirri kirjoitti:
Mitenköhän revellin ja hasegawan mallit mahtaa erota tästä. Onkohan nämä kaikki samaa muottia?
Hasegawalla on kahta eri mallia, -66 ja -67-vuosimalliset. Tunnistaa siitä, että ovat laatikoiden kansikuvissa eri väriset. Kummassakaan ei ole moottoria eikä mikään luukku ole avautuva. Tamiyan mallissa, josta tämäkin on rakennettu, avautuu sekä etu- että takaluukku, joten moottori löytyy myös. Tamiyan malli on vuosimallia -66. Revellin eri versioina julkaistu malli esittää jo 70-lukuista Kuplaa, myös siinä aukeaa konepelti ja moottori on mukana.

Eri valmistajien mallit ovat Kuplan tapauksessa ihan omilla muoteilla tehtyjä. Revellin laatu tässä tapauksessa pääsääntöisesti huonon ja erittäin huonon välillä. Tamiya ja Hasegawa ovat melko siistejä sarjoja. Toki jokaisessa on omat virheet ja puutteet.

Kuplasta löytyy vielä lukuisia muidenkin valmistajien malleja.