Pienoismallit.net

Heinkel HE-111 H6"osasto Kuhlmey"

Heinkel HE-111 H6 "Kuhlmey" S7 + FA
Lento-osaston Kuhlmeyn komentaja Obst.Lt. Kurt Kuhlmey saapui tällä koneella suomeen. Konetta käytettiin myös yhteyslennoissa moneen otteeseen, varmasti eräskin kapakkareissu tehty Malmin kentälle Immolasta tällä.

Tämä on Revell paketoima Heinkel, laadukas sarja uusikin ? Valukehikoissa osat olivat hyvin puhtaat ei purseita yhtään. Lasiosatkin olivat hyvin laadukkaat. Ohjaamon kasaamisesta aloitin ja sisustan maalausta. Sarja oli mukava aloittaa kun mukana tulee Kuhlmeyn siirtokuvatkin.
Ohjaamon kasauksen jälkeen rungot vain yhteen ja siipien ylä ja ala pinnat ja sitten maalauksen kimppuun. Maalasin alle normaalin sirpalekuvio naamio maalauksen haaleasti käyttäen värejä 40 ja 39 Revell purkkeja. Sitten tuli tämä vaikeampi vaihe saada kulumaa ja jäänteitä talvinaamiosta. Tutkailinfoorumia ja löysin hyvän ratkasin kuolaa&suolaa. Sitten ostin perus Maston merkkistä matta valkoista ja matta harmaata spray maalia ja avot minun mielestä ihanhyvä tuli kun mustavalkokuvaakahtelee kyseisestä koneesta niin jokseenkin tämänlaisen tulkitsin että maalaus olisi.

Lopuksi pikkuosien kiinnittelyä ja iso lasiakvaario nokkaan, telineet ja pienien osien maalausta. Siirtokuvat olivat laadukkaat ja microsol toimii mainiosti näiden kanssa yhteen, pyrstön hakaristi spesiaali arkista ja avot kone valmis. Maalattu taas pensselillä ja nyt ensi kertaa spray maalia. Emännän lahjoituksena antennilanka.

Kommentit

Upea kulunut maalaus hienossa koneessa!
Onpa todella hienosti toteutettu malli. Kun katsoo Kuhlmeyn kirjan kuvaa kyseisestä yksilöstä, on sanottava, jotta nappi juttu. Onneksi olkoon! Mistähän muuten johtuu nuiden kuvien lievä"sumuisuus"?
No, oli miten oli, SUBERB!!
Juuso 6.9.2008 08:24 Vastaa lainauksella
Hieno kone ja upeasti vanhennettu. Mutta eikö nuo kuvatekstit voisi jättää pois? Kun niistä ei ole mitään mitään hyötyä.
perttiL 6.9.2008 08:49 Vastaa lainauksella
Erinomainen malli Joni, todellakin…pertti
Totta tätä väritystä olen pohtinut kanssa ja päätin vain tehdä normaali väreillä en uskaltanut ekotella just tota afrikassa käyntiä ajatellen. Oma tulkinta että kulunut työjuuhta josta maali rapissut pois ja sitten huolimattomsti puhdistettu talvimaalia pois.
Tuo vaakunatunnus on askarruttava seikka oliko vai ei, ainakin Valtosen Kuhlmytä käsittelevä kirja sanoo että tämä kone saapui geschwaderstab 3 tunnuksin varustettuna.
No jopas…, tosi hienon Heinkelin olet rakentanut. Erinomainen kulunut maalaus. Sano nyt Joni millä pirulla sinä näitä malleja suollat tähän tahtiin ?? Tässä on ihan kateudesta vihreä. Ei silti, kun tuntuu toimivan niin anna palaa vaan :) Komeaa jälkeä ja läheinen aihe meille finskeille.
Jonin ehdottomasti paras malli tähän mennessä! Kuola & suola rules!
Mikko J 6.9.2008 15:29 Vastaa lainauksella
Hieno malli. Rohkeasta ja luovasta uusien tekniikoiden käytöstä peukku pystyyn!
Tosi hieno kone,pieneen mittakaavaan.Ehkä tuo maasto kaipais pientä tummennusta lisää,,tulis koneen värit vielä hienommin esiin. Ajatellaanpa kuvaa mustavalkoisena,,kuka enää erottais konetta oikeasta.Lisää vaan näitä,,ei muuta.
Tämähän voisi olla jo Viikon Malli. Todella upea, paras mallisi mitä olen nähnyt, annoin täydet viisi pojoa! : )
Kiitos kommenteista, sitä pikkuhiljaa oppii uusia asioita mallaamisesta. Itse olen huomannut eteenkin tämän mallin kohdalla rauhainen hetki ja aikaa niin pystyn keskittymään paremmin mukava vkl takana kohta kun emäntä ja lapset sukuloimassa. Nyt rakennan tässä parasta aikaa Kuhlmey FW-190f8 väännän.
Kasimir K 29.9.2008 21:01 Vastaa lainauksella
Aivan tajuttoman upea! Ehdottomasti tämän sivuston hienoin heinkel!
Tämän setin ostin eilen ja tarkoitus olisi tehdä juuri osasto Kuhlmeyn versio. Rewellin ohjeissa oli mattavalkoista pohjiksi ja "dark greeniä (39)" sekä "black greeniä (40)" nuo vihreät "syherökuviot". Pohja vaaleansinisellä (muistaakseni 49).

Tämä on erinomainen esimerkki malliksi maalauksesta!

Maalauksen voisi tehdä vaikkapa niin että ensin maalaa valkoisen pohjan, ja nuo "syherökuviot" vaikkapa vähän pörhennetyllä pumpulipuikolla töpöttelemällä. Pensselillä töpöttely voi ehkä jättää liian "terävät" rajat. Ruiskupelejä en tule hankkimaan vaan pyrin saamaan aikaiseksi mahdollisimman hyvän jäljen "kotitarvikkein" :).