Pienoismallit.net

Karapolven Hedelmä & Vihannes

Tämän projektin tarkoituksena oli rakentaa Kuplasta tehdastekoisen oloinen työjuhtamainen avolava 50/60-lukujen henkeen. Mm. netistä löytyy kyllä vaikka minkälaista lavakuplarakennelmaa, mutta varsinaisesta tehdastekoisesta ainakaan minulla ei ole mitään tietoa, varsinaista esikuvaa mallilla ei siis ole.

Lähtökohtana käytin Tamiyan '66 Kuplaa, josta käytin mm. korin etuosan. Korin takaseinän tein suorista styreenilevyistä ja avasin siihen yleisilmeeseen sopivan ovaalin takaikkunan. Lava on rakennettu styreenilevystä ja lisäsin siihen Kuplasta takalokarit joihin lisäsin nuo kiveniskusuojat. Mallissa ei ole konetta, mutta yritin silti lavaa rakentaessa pitää realismin mielessä niin että tuonne moottori mahtuisi. Lähinnä tutkin Type 3:n ratkaisua. Siksi siis lavan pohja on melko korkealla.

Korvasin joitakin Tamiyan osia Mr Hobbyn ovaalimallisen Kuplan osilla, mm. takavalot, renkaat vanteineen ja kapseleineen, ratti ja kojelauta ovat vanhempaa tuotantoa. Näin mallin yleisilmeestä tulee hiukan vanhempi, vaikka kori onkin uudempi "ohuempitolppainen". Pyrin saamaan malliin myös sitä "työjuhtamaista" näköä jättämällä esim. kromin määrää vähemmälle, näin esimerkiksi puskurit ovat mustat. Poistin myös edullisemmassa lava-autossa tarpeettomat koristelistat. Erillispenkit korvasin yhdellä sohvapenkillä ja tein vaihdekepistä hiukan pidemmän. Etupuskuriin lisäsin ojakepit ja yhden huomiovalon. Lavaan lisäsin vielä styreenistä veistellyn Volkkarin merkin ja takalaidan ketjut. Kyydissä on Hasegawan Kübelwagenista jerrykannu ja styreenistä rakennettu ja "ootrattu" banaanilaatikko.

Viimeistelin mallin vielä mustapohjaisilla kilvillä sekä keksityllä yrityksen grafiikalla. Lisäsin myös oven alareunoihin nuo painomerkinnät, jotka jouduin vetäisemään hatusta. Logo ja painot tulostettu läpinäkyvälle siirtokuvakalvolle.

Kommentit

Loistavan näköinen konversio, lisäämäsi osat näyttävät sopivan kuplan runkoon todella hyvin. Lempiratkaisuni on tuo ovaali takaikkuna.
Ja Viikon Malli on löytynyt!

Mahtavasta ideasta kertakaikkisen hieno toteutus! Työn jälki on kauttaaltaan erittäin korkealaatuista. Niin aidon näköinen, että tämä olisi voinut olla olemassa ihan oikeasti just tällaisena.

Terveisin norjalainen VW-huoltomekaanikko Ois Voinut.
No just Rampe ampu kaiken oleellisen. Vanhana kuplan omistajana taidan antaa 5-1/2= :-)
Todella uskottavan oloinen ja realistisen näköinen lavakupla. Yhtä asiaa jäin kuitenkin ihmettelemään, vilkut puuttuu.
Hirveän siisti ja vakuuttava! Ehkä olisin ketjut maalannut metallinväriseksi. Silti…
Tykkään. Tosi paljon. Todella hienosti rakennettu harmaavarpunen.
Ainut mikä tökkii, on kullanvärinen liian järeä ketju. Sanoinko jo että tykkään.
Vilkut, ei siinä mitään vilkkuja tarvita. Vinkkarit siinä pitäisi olla :)
KimmoR 5.9.2008 12:30 Vastaa lainauksella
Nätti kuin sika pienenä.
Päivee,
Komia on hyvin tehty pintakäsitely kaikin puolin tyylikäs.
Melkoinen hurmuri tuo ajopeli olisi 1/1 mittakaavassa. Erittäin hienon työn jäljen omaava kokonaisuus. Jerry kannun kuluneisuus näyttää hyvältä, aivan kuin tallisani oleva naftakanisteri..
Todella ihailtavan virheetöntä työtä ja loistavaa mallailua! Nättihän tuo on kuin mikä. Jotenkin henkilökohtaisesti kaipaisin vielä hiukan elämän jälkiä autoon, kun kerran bensakanisteriakin on selvästi käytetty. Työjuhta voisi näyttää vielä hiukan enemmän työtä tehneeltä. Nyt tulee väkisinkin mieleen ns. "nuori eläkelläinen" :)
Taas aivan uskomattoman hieno malli! Niin realistinen kuin voi vaan olla. Ja mielenkiintoinen aihe mikä on suurta plussaa!
Varhaista kuplaa on kuin onkin tehty myös lavaversiona, malleja on ollut ainakin KDF typ 825, 83, 86, 87 ja 92. Osa löytyy rakennussarjoina 1/35:een.
Tyylikäs pimpulanssi:
[img]http://www.webkits.com.br/news/articlefiles/385-VW-35.JPG[/img]
Postiauto:
www.webkits.com.br/news/articlefiles/385-VW-34.JPG
Todella upeasti toteutettu malli. Ei onnistuisi meikäläiseltä..
+Virheetön rakennusjälki(esim. etuvalot huippurealistiset)
+Virheetön maalaus
+Idea

-Suuntavilkkujen(tai viiksien) puuttuminen, kuitenkin Suomikilvissä.
-Takalevyn ketju ei oikein istu kunnolla kokonaisuuteen.
-Nipotuksen nipotus: jerrykannua ei koskaan sijoitettaisi noin, ilman sidontaa tai tukea(Se kaatuisi ensimmäisessä oikealle kääntyvässä mutkassa). Todennäköisesti se olisi tuettu tuolla puulaatikolla paikalleen.

= Taas yksi huippumalli Eerolta.
upea idea pakko myöntää
Masentavan hieno… ikinä ite pysty… :)
Takalaidan ketju on ainoa mikä pistää silmään. Lähes täydellinen idea/malli.
Todella upea malli. Meikäläisen ehdoton suosikki on tuo ajan henkeen istuva keltainen sumuvalo.
Jaahas, jaahas, mukavasti on kommentteja ja kritiikkiä tullut joten vastaillaan nyt jotenkin.

Vilkut tosiaan puuttuvat, jätin lokarin päällä olevat vilkut tarkoituksella pois ja täytin lokareissa niitä varten olleet aukot. Tarkoitus oli kaiverrella urat b-pilareihin, jotka olisivat ikäänkuin olleet nuo vinkkarit, vaan jäipä tekemättä koska siitä ei useammasta yrityksestä huolimatta tullut mitään (=amatöörimäistä touhua :) ). Tällä vilkkujen poistamisella siis pyrin tietoisesti vanhentamaan Kuplaa, mutta tosiseikka on se että kyllä ne vinkkarit olisi pitänyt tehdä.

Lavan ketjuista on myös paljon kritisoitu. Käyttämäni ketju on jotain naisten ranneketjua, joten sen koko saattaa hyvinkin olla hiukan liian suurta. Kokeilin kyllä pienempisilmäisikin ketjuja, mutta jotenkin omaan silmään tämä vaikutti paremmalta. Ainakin pertti kommentoi maalaamattomuutta, totta, realistisemman näköiset nuo olisivat maalattuna jollakin muulla metallin sävyllä kuin tuo "kulta".

Jerrykannusta ja mallin "kulumattomuudesta" oli myös kommentteja. Alkuperäinen ajatus oli kuvata malli juuri ostettuna, eli auto on uusi, mutta lavalle on jo ehditty heittää käytetty jerrykannu. Kannun kiinnitys tosiaan uupuu, ihan aiheellinen kommentti, jonkinlaiset hihnat tuohon olisi pitänyt väsätä. Jerrykannu on muuten kulutettu niin, että päälystin kannun ensin Bare Metal Foililla, sitten maalasin ja sitten hioin kulmia hienolla hiomapaperilla.

Ideasta muuten sen verran, että aioin aluksi toteuttaa saman idean 70-luvun tyyliin, itseasiassa ehdin jo silputa yhden pystylamppukuplan korin…

Kaikenkaikkiaan mukavaa että täällä "sotamalli"-painotteisella (?) foorumilla annetaan mukavasti kritiikkiä myös autopuolen harrastajille. Itse en tosiaan ymmärrä lentokoneista enkä panssarivaunuista yhtään mitään, vaikka niitä tusinoittain junnuna tulikin koottua harrastusta aloitellessa.
Eero Kumanto kirjoitti:
Lavan ketjuista on myös paljon kritisoitu. Käyttämäni ketju on jotain naisten ranneketjua, joten sen koko saattaa hyvinkin olla hiukan liian suurta. Kokeilin kyllä pienempisilmäisikin ketjuja, mutta jotenkin omaan silmään tämä vaikutti paremmalta.
Hieman tarkentaisin omaa "kritiikkiäni" ketjuista:
Eniten noissa ketjuissa minua häiritsee niiden sijainti korin ulkopuolella. Itse sijoittaisin ne lavan sisäpuolelle. Homma pitäisi vain suunnitella sellaiseksi, etteivät ne jää helposti takalevyn ja lavan reunojen väliin takalevyä suljettaessa. Nyt kun ne roikkuvat tuossa ulkopuolella koria vasten heilumassa, maalipinta on naarmuilla jo pienen ajomatkan jälkeen. Ei kovin hyvä myyntivaltti:).
Kyllä minä ainakin ihmettelen, ellei tämä ole viikon malli huomisesta alkaen.
Taas aivan upea malli,lähes täydellinen mutta harmilliset tosiaan nuo ketjut,ne näyttävät juuri siltä mitä ovatkin eli korukettinkiä.Ja nuo ketjuthan yleensä pick-upeissa sijoitetaan lavan sisä-ei ulkopuolelle kuten Pekka jo sanoikin.
Jerrykannu on erinomaisen onnistunut,oli sitten kiinni tai ei.
Vaikkei nuo ketjut mitkään realistisimmat ole, niin sen verran pakko vielä kommentoida, ettei tuo ulkopuolelle sijoittaminen mitenkään tavatonta ole tuon ikäisissä pikkareissa. Tuossa nyt ensihätään pari esimerkkiä Fordista ja Chevystä 50-luvulta:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/1955_Ford_F-100_rear.jpg
farm3.static.flickr.com/2039/2306253337_99ce997abd.jpg?v=0

Jälkimmäisessä on ketju jopa paljas, ensimmäisessä putkella suojattu juuri siksi ettei mene maalipinta heti pilalle.

Uudemmissa nuo ketjut taitavat olla jo sisäpuolelle sijoitettu.
Hieno kupla, pisti silmään tuo keltainen valo tuossa puskurissa ? onko se niin sanottu "ojavalo" ? Itsellä omassa harraste autossa on kyseinen valo mutta mustalla lasilla, ja muuta nimeä ensille tiedä kuin "ojavalo".
Maalaus on kaunista,tollanen kun tulis vastaan 1:1 se lämmittäisi hetinäin kylmänä syysaamuna.
upea biili!
-ehtottomasti viikon malli,hyvin tehty ja onnistunut maalaus,kerrassaan täydellinen
Eero Kumanto kirjoitti:
Jälkimmäisessä on ketju jopa paljas, ensimmäisessä putkella suojattu juuri siksi ettei mene maalipinta heti pilalle.
Kyllä tuossa jälkimmäisessäkin on varmastikin ketju ollut putkessa alunperin. Tuskin on jätetty paljasta ketjua kolisemaan ja naarmuttamaan peltiä vasten, vaikka tuo kulmarakenne hieman antaakin anteeksi;)
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/04/16/75/041675.jpg[/img]
Erittäin siistiä työnjälkeä ja virheetön maalipinta. Kuten aikaisemmin mainittiin, ketjut ovat pienenä miinuksena muuten loistavassa kokonaisuudessa.
On todella upea! Siisti työnjälki ja muutenkin lähes virheetön.
Saman tyylisestä avolavakuplasta on olemassa ainakin pienoismalli, en tiedä onko kyseistä mallia tehty oikeasti vai onko se jokin suunnittelupöydälle jäänyt malli?
henk.fox3000.com/MilitaryWheels/7203/01.jpg
henk.fox3000.com/MilitaryWheels.htm
Täältä löytyi kuva vuoden 1946 avolavakuplasta.
anonymous-generaltopics.blogspot.com/2008/12/volkswagen-beetle.html
1.bp.blogspot.com/_CbwnjooteyI/ST4UaZiHfbI/AAAAAAAAeDA/GRhfuMZVkps/s1600/49.jpg
i160.photobucket.com/albums/t192/WEMT2007/VW_Ambulancia_1945_01.jpg
www.stormfront.org/forum/t478802-3/
EDIT: Antti Lappalainen kommentoikin jo tuosta sodanaikaisesta avolavavirityksestä.