Pienoismallit.net

KA-50 "Hokum"

KA-50 Hokum on moderni, Venäläinen, yksipaikkainen taisteluhelikopteri, joka on tarkoitettu vihollisen panssaroitujen ajoneuvojen tuhoamiseen, sekä maajoukkojen tukemiseen maa- ja ilmauhkia vastaan. Helikopteri pitää sisällään joukon uudenlaisia teknisiä ratkaisuja, joista näkyvin on kahdesta vastakkaisiin suuntiin pyörivästä roottorista koostuva pääroottorijärjestelmä, joka eliminoi peräroottorin tarpeen. Tällä ratkaisulla on saatu huomattavasti enemmän moottoritehoa hyötykäyttöön ja lisää nopeutta. Rakenne tekee KA-50:stä myös perinteistä kopteria ketterämmän ja mahdollistaa mm. nopean sivu- ja takaperinlennon, sekä pystyakselin ympäri kääntymisen kovassakin vauhdissa.KA-50 ja sen kaksipaikkainen versio KA-52 ovat Venäjällä erikoisjoukkojen käytössä, kun perinteisemmästä ja edullisemmasta IL-28 Havocista tuli Venäjän maajoukkojen ensisijainen taistelukopteri.

Malli on Revellin pakkaama (myös Italeri markkinoi samaa mallia, en tiedä kumpi oli alkuperäinen). Se on poistunut tuotannosta jokin aika sitten, mutta pienellä etsimisellä sitä löytyi erään nettikaupan varastosta. Sarjan laatu on aika hyvä. Detaljit ovat mukiinmeneviä ja yhteensopivuus enimmäkseen hyvä. Sarjan suuri ongelma on kuitenkin juuri siellä, missä sen viimeiseksi toivoisi olevan: Ohjaamon kupu on pahasti liian lyhyt ja liian matala sille tarkoitettuun kohtaan. Kirkkaan osan muokkaaminen on suht rajoitettua ja jäljelle jäävien rakojen paikkaaminen styreeninpaloilla oli hermoja koettelevaa.

Kokosin mallin käyttäen Eduradin etsiarkkia (ainoa tähän malliin tehty after market tuote), sekä detaljoin mallia jonkun verran itse. Revellin maalauskaaviot ja siirtokuvat ovat prototyyppiä varten. Halusin kuitenkin tehdä palveluskäytössä olevan yksilön, mikä vaati referenssien kaivamista netistä, sekä muutaman siirtokuvan tekemistä itse. Malli on maalattu Vallejon maaleilla ja säistetty öljyväripesuilla ja pastelleilla. Säistäminen oli uudehkon kopterin ollessa kyseessä pakostakin melko hillittyä, mutta koska KA-50 on jo palveluskäytössä halusin kuitenkin koneen näyttävän kenttäolosuhteista tulleelta.

Kommentit

Kiinnostavasti referoitu, hyvin kuvattu ja upeasti rakennettu. Erittäin hieno malli!
Hello,

Really nice one ! That's agreat model you display here.

cheers,

Richard
Hienosti tehty Hokum, plussaa itse tehdyistä dekaaleista ja pakoputkien sisärakenteista.
On se hieno kuin mikä. Varsinkin ohjaamo näyttää upealta.
Komian näköinen venäläinen ihmevispilä. Maalaus on todella hieno ja tuo venäläinen kuvio on ehkä hienoin nyky armeijoista. Ohjaamo on rakennettu ja maalattu todella hyvin. Lisää vain vispilöitä näitä mukava katsella.
Hattua nostettaisiin jos olisi. Hieno malli.
Onpa todella hieno malli! Erinomainen maalaus ja tarkkuus tekee tästä todella upean, eipä löydy oikein moitittavaa.
Kiitos/thanks kommenteista ja kehuista :) Näitten veli venäläisen koneitten kanssa on siitä mukavaa, että ne ovat aika hiton paljon mielenkiintoisemman näköisiä kuin läntiset harmaat virkaveljensä. Taitaa tulla tämän jälkeen samaan sarjaan vielä yksi punatähtinen lisää. Hyllyssä kun odottelee jo vuoroaan Ebaystä huudettu vanha monogramin Hind.