Pienoismallit.net

122 psh 74

Runko

Kasaaminen alkoi takapanssari johon tuli vetokoukut ja takaovi. Vetokoukuista sai hyvät pienellä siistimisellä. Pohja ja pohjan sivulevyt kärsivät lievästä vääntylyistä mutta menivät kasaan puristimien avulla. Polvi akseleita riitti ja niitten kanssa sai vähän pähkäillä miten päin ne tulee kun ohjeetkaan eivät olleet selvimmästä päästä. pyörät istuivat hyvin paikoilleen, veto- ja johtopyörät lukuunottaen. Sarjassa oli tyypillisesti letkutelat jotka olivat melko jäykät. Ensimmäisen liitännän mokasin ja sen näkee melko selvästi yritin korjailla sitä mutta melkein tuloksetta. Ylärungon, etupanssarin ja alarungon liitäntä onnistui kohtuu hyvin vaikkakin sitä joutui jälkeenpäin kittaamaan ja hiomaan melkoisesti. Sarjan pienellä syövyte osa levyllä oli oli joitakin detaljeja ylärunkoon mutta joitain detaljeja joutui tekemään itse kuten ajan periskooppi "kehän". Pakoputken joutui muotoilemaan uusiksi koska alkuperäinen poikkesi melkoisesti oikeasta. Sarjassa vaijerit oli toteututtu samasta aineesta kuin telatkin. Korvasin vaijerit metallisella vaijerilla ja rungon kiinnikkeet uusilla messinkilevystä väännetyillä.

Kommentit

AKK 8.9.2008 09:03 Vastaa lainauksella
Hei Johannes, olet aloittanut hyvin mielenkiintoisen aiheen. 122 psh 74 on hyvin mielenkiintoinen panssari, todella näyttävän siitä varsinkin saa kun laittaa sen muhkuisalle alustalle, joloin jousitus näkyy. Seuraavassa linkki Missing-lynx:stä jossa Antti Tuurala on kirjoittanut kattavan aiheen panssarityypin käytöstä puolustusvoimissa.
-QWQ- 8.9.2008 12:03 Vastaa lainauksella
Kyllä, mielenkiinotoinen malli! Itselläni oli 7 vuotta sitten vuoden johtajanakki kyseisessä purkissa. Muuten toimiva mutta telat olivat aika hanurista. Mistä löysit tuon 1/35-kokoisen?
OH 8.9.2008 19:00 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen vaunu. Selailin hiukan internetin syövereitä ja muutamia referenssikuvia ja ilokseni huomasin, että mallista saa melko pienellä vaivalla suomalaistetun vehkeen. Pitääpi laittaa hankintalistalle…

Meinasitkos tehdä tornin takana olevan kehikon?
Tuota missing-lynxin artikkelia olen jo tiiraillut ennen projektia ja se on hyvä referenssi. Malli on ostettu Kuivalaiselta mutta on näkynyt messuilla myös combat modelsillakin. Saatan mahdollisesti tehdä kehikon tosin siinä on melkoinen näpertäminen, saas nähdä.
Samuli L. 16.9.2008 20:35 Vastaa lainauksella
Ompas mielenkiintoinen aihe - sikälikin että suoritin armeijapalveluksen panssarihaupitsipatterissa näiden vehkeiden parissa! Voi että tuli ikävä sitä turbon ujellusta…