Pienoismallit.net

Raidepuskin

Pienoisrautatiedioraaman rakentaminen on paljon muutakin kuin liikkuvan kaluston (veturien ja vaunujen) rakentamista. Pienet yksittäiset kohteet runsastuttavat ja elävöittävät maisemaa ja niitä on mukava tehdä pieninä "puhdetöinä" muiden kiireiden lomassa.
Kuvien raidepuskimet olen valmistanut Micro Engineeringin code 70 kiskoprofiilista viilaamalla kiskon pintaan kolmionmallisia koloja ja taivuttamalla sitten profiilin haluttuun muotoon. Juotin vastakkaiset kiskot toisiinsa ja vahvistin vielä viilauskohdat tinalla. Se jälkeen maalasin ne Floquilin Rail Brownilla ruostuneiksi.Puskinpölkky on kahdesta päällekkäin liimatusta balsarimasta ja maalattu tervatun näköisiksi. Toiseen raidepuskimeen on maalattu puna-valkoinen merkkiraidoitus, toisessa taas on vaunujen varsipuskimet. Lopuksi raaputin pienellä teräsharjalla puskinpölkyt kolhiutuneen näköisiksi. Varsipuskimet tarvitsevat vielä peitokseen ruostelitkutuksen.

Kommentit

Ovat muuten tosi aidon näköisiä!
Realistisen hieno lopputulos kuten aina, Untamo.
Pientä ja yksinkertaista, mutta todella aidon näköisiä. Loistavaa työtä tuohon mittakaavaan.
oli pakko rautsikal käydä kattoo :D on kyllä pikkasen hieno.. ei mitää moittimista
Aivan uskomatonta työtä jälleen!
Teräsosiin verrattuna ja mittakaavaan suhteutettuna puuosien syyt eivät mielestäni ole ihan noin selvästi erottuvia. Puuosat olisivat voineet olla "sileämpiä". Lopputulos kuitenkin mielestäni erittäin hyvä.
Jari Juvonen kirjoitti:
Teräsosiin verrattuna ja mittakaavaan suhteutettuna puuosien syyt eivät mielestäni ole ihan noin selvästi erottuvia. Puuosat olisivat voineet olla "sileämpiä".
Raidepuskimia tehdessäni minulla oli muistaakseni sellainen ajatus, että halusin niistä riittävän kauhtuneet. Puuosia on käsitelty kovemmalla kädellä, kuin mitä vain puunsyiden jäljittelemiseksi olisi tarvinnut tehdä. Raidepuskimen ratapölkky on jo osittain lahonnut ja sen pinnasta on irronnut materiaalia.