Pienoismallit.net

Macchi C.205 V Veltro

Tässäpä kohtuullisen tuore malli työpöydältäni: Mussolinin Italian ilmavoimien ylpeys, Macchi C.205 Veltro ja sen ensimmäinen tuotantoversio 1/48 Mittakaavassa. Raaka-aineena Hasegawan sarja varustettuna Eduardin etseillä. Matkan varrella oli ongelmia vähän kaiken kanssa (kuten tavallista). Kyllä lopputulos mielestäni kuitenkin Veltrolta näyttää (ainakin jos katsoo tarpeeksi kaukaa ja tarpeeksi pimeässä).
Tällä(kin?) kertaa kaikki ongelmat johtuivat 100% rakentajasta. Itse sarja oli erinomainen. Esim. kittiä ei tarvinnut muuta kuin omien mokien peittelyyn. Mittatarkkuudesta en uskalla kauheasti sanoa, kun ei ole riittävää asiantuntemusta tahi referenssejä, mutta kyllä tuo minun silmääni oikealta näyttää… Olisiko siipi pikkasen liian suora?
Detaljit ovat hienoja ja niitä on runsaasti, eikä noita etsejä olisi välttämättä tarvinnut lainkaan. Joitakin näkyviä detaljeja sarjasta puuttui, mutta ne olisi pienellä vaivalla voinut tehdä itsekin. Jopa ohjaamossa ja laskutelinekuiluissa on tavaraa sisällä. Muutama ilma- tms reikä oli esitetty pelkästään syvennyksenä muovissa, mutta nämä oli helppo avata itsekin. Noissa etseissä taasen oli välillä vähän kummia ratkaisuja: etsiarkilla oli tarjolla osia usein sellaistenkin detaljien korvaamiseen, jotka oli jo sarjassakin valmiiksi hienosti toteutettu, mutta toisaalta etsiarkkikaan ei tarjonnut lainkaan joitakin sellaisia osia jotka sarjasta puuttuivat kokonaan.
Siirtokuviin pääsi taas kaikista mahdollisista varotoimista tulemaan hieman tuollaista harmautta, mikä ottaa päähän aina yhtä paljon.

Kommentit

Jipe 19.3.2007 19:09 Vastaa lainauksella
On muutes hiano malli!!!
Hieno Italialainenori ;)
Kuvat kertoo enempi kun sanat…Tarpeetonta sanoa mutta varoiksi:Hieno
Huolellista työtä, komea malli!. Siirtokuvien suhteen suosittelen laminoimaan ne lattiavahan sisään, jos arvelet että eivät toimi halutulla tavalla (irtoavat pinnasta ja harmaantuvat). Kastele mallin pinta vahalla, pane decali paikalleen, ja painele ilmakuplat pois alta. Anna kuivua ja sivele vielä ohut kerros vahaa decalin päälle. Upposaumojen kohdalla decalia voi varovasti painaa saumoihin hammastikulla yms. Jos siirtokuvapehmentimet eivät toimi, on tuo vahahomma aika tehokas.
Todella upea malli!
Mikko J 20.3.2007 21:36 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista!

Ymmärsinkö siis oikein että läiskisi siirtokuvia märkään lattiavahaan? Kuulostaa mielenkiintoiselta. Täytyy testata johonkin malliin. Voisi kuvitella että ehkäisee hyvin siirtokuvien "hopeoitumista".
Tällä kertaa nuo kuvat eivät oikeastaan "hopeoituneet", vaan pikemminkin ne vaan sumentavat tai himmentävät allaolevaa pintaa. Noissa siirtokuvissa oli kyllä todella järeä kerros tosi kiiltävää "lakkaa" sinänsä hienon printin päällä. osa siirtokuvista erottuu vielä mattalakkauksen jälkeenkin valossa selvästi kiiltävänä mallin pinnasta, joten voi olla että ne vain taittavat valoa jotenkin tjsp mikä saa ne näyttämään harmaalta.
Tässä(kin) mallissa käytin siirtokuviin sellaista menetelmää, että lakkasin mallin lattiavahalla, annoin kuivua, lisäsin siirtokuvat pehmentimiä käyttäen ja lakkasin uudelleen lattiavahalla. Lopuksi säistys ja mattalakka.
Janne V 21.3.2007 19:43 Vastaa lainauksella
Siistin näköistä työtä!
Millä olet litkutellut tuon koneen pohjan?
Mikko J 22.3.2007 11:56 Vastaa lainauksella
Kone on säistetty ja sävytetty kauttaaltaan pitkän kaavan mukaan:
vaaleanharmaan pohjamaalin päälle on tehty ruiskulla esivarjostus. Varsinaisen maalipinnan ja siirtokuvien jälkeen olen lakannut koneen johnsonilla. tämän päälle olen tehnyt ihan normaalin litkutuksen öljyvärejä käyttäen. Tämän jälkeen olen lakannut koneen mattalakalla. Mattapintaan olen sitten tehnyt vielä kuivapastellikäsittelyn. Ruuti- ja pakokaasuvanojen lisäksi laitoin hiukkasen tummaa pastellia myös niihin saumoihin, jota halusin korostaa erityisesti. ts ohjainpintojen "saumoihin". Koneen pohjassa ja laskutelineissä näkyvä ruskea lika/pöly on myös pastellia.

kerro jos haluat kattavampaa selvitystä tekniikoista..
Janne V 1.4.2007 22:28 Vastaa lainauksella
Miten litkutit koneen niillä öljyväreillä??
Pystytkö kertomaan tekniikan, esim miten sekoitat maalit??
Mikko J 2.4.2007 14:36 Vastaa lainauksella
Öljyvärit on mun mielestä aivan lyömättömiä washien yms litkujen tekoon kahdesta syystä: niillä saa aikaan jotekin "rikkaampia" sävyjä, lisäksi kuivumisaika on tooosi pitkä, mikä tekee työskentelystä helpompaa ja anteeksiantavampaa.

Ennen litkutusta kannattaa malli lakata kiiltävällä lakalla. Näin litku ei syö alla olevia maalikerroksia, litkun kanssa työskentely kiiltävällä pinnalla on myös helpompaa monellakin tapaa: sotku juoksee paremmin pintaa pitkin ja ylimääräisiä roippeita pystyy pyyhkimään pois. Itse suosin tässä Johnsonin lattiavahaa.

Sekoittelen litkun ihan vaan jossain pikku purkissa, mitä sattuu käsillä olemaan. Laitan purkin pohjalle plöräyksen ihan perus mineraalitärpättiä. Sitten joukkoon sellainen pikkupikkunokare öljyvärejä. Itse teen yleensä sekoituksen mustasta ja burnt umberista (tumma hieman punertava ruskea). Ikinä en ole sekoitussuhteita mittaillut mitenkään. Parin kokeilun jälkeen sen oppii tekemään ns. lonkalta. Sekoittelen sotkun esim hammas-/askartelutikulla. Ei haittaa vaikka maali jäisi hieman kokkareiseksi, kunhan pitää huolen siitä, ettei sitten pensselöidessä kaappaa vahingossa maalimöykkyä siveltimennokkaan. Ennen kuin aloittaa varsinaisen työn, kannattaa sotkun valuvuutta ja peittävyyttä kokeilla johonkin muuhun pintaan kuin malliin ja tarvittaessa lisätä tärpättiä/väriä.
Sitten vaan dippailemaan ohutta, pehmeää, pyöreäkärkistä sivellintä litkuun. jos tavaraa tulee purkista liikaa mukaan, kosketa pensselin kärjellä varovasti esim purkin kylkeä tai paperia, jolloin liika väri jää kyydistä pois. Homma toimii täydellisesti silloin kun maali on niin ohutta että esim mallissa olevaa uppoviivaa tarvitsee vain hipaista siveltimen kärjellä, jolloin litku lähtee valumaan uppoviivaa pitkin. Tarvittaessa voi auttaa valumista puhaltamalla ja kallistelemalla mallia. Tarvittaessa toista käsittely hetken päästä. Ideana ei siis ole kylvettää koko mallia, vaan ainoastaan ne kohdat, joita halutaan sävyttää.
Varaa käden ulottuville runsaasti pumpulipuikkoja, näillä on helppo pyyhiä ylimääräiset roippeet pois, mikäli sellaisia pääsee syntymään. Jos sotkut ei meinaa lähteä, kostuta pumpulipuikkoa hieman tärpätissä.

Ja kun käsittely on valmis on syytä muistaa, että öljyvärien kuivuminen tosiaankin kestää kauan. Kannattaa odottaa vähintään pari vuorokautta, ennen kuin pintaa alkaa käsittelemään muilla tavoin. Kuulemma olisi suositeltavaa odotella vieläkin pitempään, mutta itselläni on ainakin tuommoinen ~48h riittänyt.

Sellaisen huomion olen myös tehnyt, että nämä litkut on aikalailla kertakäyttötavaraa. Jostain syystä jonkin aikaa purkissa asunut valmiiksi sekoiteltu litku ei tunnu valuvan enää yhtä hyvin kuin tuore sekoitus.
Janne V 2.4.2007 15:44 Vastaa lainauksella
Ai sekoitetaanko akryylitkin tärpättiin, itse olen sekoittanut veteen?
No pitää kokeilla tuon hyvän selostuksen jälkeen :)
Mikko J 2.4.2007 16:04 Vastaa lainauksella
Akryylit veteen. Ns. Taiteilijan öljyvärit tärpättiin. Itse käytän näitä: www.dickblick.com/zz004/30/
Toivottavasti et kerennyt vielä kokeilemaan.
Janne V 2.4.2007 20:25 Vastaa lainauksella
Juu en ehtinyt kokeilla.
Itsellä on ongelmana se kun maalaan koneen paneeliurat, niin maali joka menee urien viereen ei meinaa millään lähteä pois ja se pilaa muuten hyvännäköisen mallin.
Mikko J 3.4.2007 10:23 Vastaa lainauksella
ns. taiteilijan öljyvärien käyttö johsonilla lakatulla pinnalla ratkaisee juuri tuon ongelman. Sotku irtoaa mallin pinnasta helposti ainakin 15 minuutin ajan. Toki jos alla oleva maalipinta on kovin karhea, ei öljyväritkään siitä irtoa millään.
Lauri K. 4.4.2007 15:36 Vastaa lainauksella
Huomasin Expossa
Janne V 5.4.2007 15:58 Vastaa lainauksella
Ihan märällä paperillako pyyhit liiat maalit vai?
Mikko J 10.4.2007 13:29 Vastaa lainauksella
Pumpulipuikoilla. Ensin kuivalla puikolla, jos ei lähde, niin sitten pumpulipuikon dippaus tärpättiin ja uusi yritys
L.H 31.8.2007 22:51 Vastaa lainauksella
Kyllä oma italialaiskoneeni kalpenee tämän rinnalla sata-nolla. Ei voi muuta kun ihmetellä tuota työnjälkeä =)
Kyllä miellyttää silmää, varsinkin camo on onnistunut! Voisi ajatella että itse joksus hankkisi samanlaisen italiaanon, kun Italia tuntuu olevan jotenkin tärkeä maa meidän perheessä siskolaisen vaihtovuoden jälkeen. Kiitokset inspiksestä.
Oho tämmöinen helmi jäänyt huomioimatta. Lentokone kaunis ja siitä erittäin onnistunut ja hyvännäköinen malli.