Pienoismallit.net

Triumph 3HW

Hienon Manx-mallin innoittamana: viime vuonna valmistamani siviiliversio Italerin mainiosta ja yksityiskohtaisesta sota-Triumphista. Kun malli oli hyvä, saatoin keskittyä sen kasaamiseen ja vanhentelemiseen, jonka tein enimmäkseen pastelliliiduilla. Jätin etulampun suojuksen veks, hyvin uritettu lampun lasi oli onneksi mallissa mukana. Laitoin foliota kuupan sisään. Ikävä kyllä en osannut folioda lampun kehää, joten maalasin sen himmein tuloksin. Kuskin kypärän maalasin punaiseksi Agusta MV-sarjasta jääneen siirtokuvan kera. Mallissa oli kätevät mustat kumimaiset osat satuloiden päälle, sutimalla niitä ruskealla pastelliliidulla sain helposti kulahtaneen vaikutelman. Jätin satulalaukut pois, koska ne olisivat peittäneet takaosasta niin paljon.

Kommentit

Niin aidon näköinen malli, että luulin aluksi referenssi kuvaksi :)
Hyvin tehty.
Oletuskuva näyttää ihan oikealta pyörältä.Pirun hieno.
Jos nuo pinnat ei paljastais tuota malliksi niin erittäin aidon tuntuinen on.Niin ja öljylätäkköhän tuon alle kuuluis tietty..:)
Erittäin hieno ja realistisesti maalattu moottoripyörä. Jos nostetaan jotain yksittäistä ylös, niin esim. satula kakkoskuvassa on aivan huippurealistinen millä mittarilla tahansa.
Johan on hieno Trumppa. Vanhennukset ovat tosi realistisen oloiset, mutta brittipyörästä kun on
kyse, laittaisin vielä öljynvuotojälkiä ainakin lohkojen liitossaumaan ja sylinterin tyveen. Mutta tuollaisenakin
ehdottomasti huipputoteutus.
Hieno malli, italerilla kyllä laatu vaihtelee. Rakennan parasta aikaa Italerin Nortin Manxia ja siinä kyllä riittää siistimistä ja viilaamista. Ja juu ainoastaan pinnat paljastavat pienoismalliksi !
Eipä ihme että Italerilla laatu vaihtelee, kun tää taitaa olla alunperin Esci, ja muutama kilpapyörä on Protaria.
pertti jarla kirjoitti:
Eipä ihme että Italerilla laatu vaihtelee, kun tää taitaa olla alunperin Esci, ja muutama kilpapyörä on Protaria.
Joo, mulla on tämä Escin laatikossa, pitäis joskus iskeä sen kimppuun.

Hienosti olet tosiaan pyörän saanut kasaan, ja käytetyn näköä. Noi pinnathan tahtoo joka muovimallissa olla suhteettoman paksuja, hirvee duuni vaan lähteä muuttamaan
No joo, pinnat olisivat skaalan mukaan yhdeksän milliä paksut. Kehtaisi mennä pahempaankin kivikkoon… Mutta kaikkinensa hieno kaksipyöräinen. Jos se on armeijan ylijäämävarastosta hommattu niin eihän siinä turhia kromiosia olisikaan.
Noloa myöntää, mutta aluksi luulin että olette tyytymättömiä mallin pintoihin. Kyllähän tuohon voisi viitsivä tehdä pinnat itse, ei olisi mikään yliluonnollinen homma edes. Mutta itse olen tyytyväinen…toistaiseksi…
pertti jarla kirjoitti:
Noloa myöntää, mutta aluksi luulin että olette tyytymättömiä mallin pintoihin
heh heh… itse en ainakaan keksi, kuinka PINTOJA enää tuosta voisi parantaa..;)
Joillain muutoksilla (mm. toinen pakoputki) tästä saisi mallin Triumph 650:stä, jolla Steve McQueen pärtsäilee elokuvassa Suuri Pakoretki…
Pikkasen hyvä!

Kerro miten maalasit / toteutit pakoputken pinnan. Todella realistisen näköinen!

Mikko
Kiitos! Pakoputken pinta on muistaakseni hopeaa sotkettuna tummanruskeaan. Maalasin ruiskulla, kuten kaikki isommat pinnat tuossa. Molempia pakoputken päitä suttasin mustalla pastelliliidulla, jossa taisi olla vähän ruskeaa seassa. Kromipintaisiin pakoputkiin saa muuten hyvät päästövärit tavallisilla öljyväreillä.
Marate 25.8.2008 18:37 Vastaa lainauksella
On hienoa nähdä täällä mukana myös moottoripyöriä.
Jäin kaipaamaan jo mainittuja öljyvuotoja ja sen lisäksi kokonaisuus on aika siisti, renkaat on hyvin tasaväriset, eikä kuraa ole roiskunut kovinkaan paljoa.
Ruostuneet ruuvinkannat on toteutettu hienosti ja muutenkin noita muutamia "moitteita" lukuunottamatta loistava malli.
uuh kiva öljy/bensa merkki kypärässä :P ja onnittelut viikon mallista!
Höhö.. Pienoismallit -> kääpiömannekiineja. Ihan pakko oli tänne tulla mölisemään tollasia puujalkoja sattuneesta syystä. Sori. ;D
mahtava Gulf kypärä!
Sami Aro 6.12.2008 21:43 Vastaa lainauksella
Aika nätti… Näyttää ihan aidolta
Hieno peli, oma sarja odottaa vielä aloittamistaan…