Pienoismallit.net

Republic P-47D Razorback Thunderbolt

Uutta mallia pukkaa. Tällä kertaa Razorback Thunderbolt. Rakennan mallin suoraan laatikosta fotoetsejä käyttäen. Nyt olen saanut mallin ohjaamon valmiiksi. Tuli ehkä hieman liian tummansävyinen.

Kommentteja kiitos!

6.4.2007

Malli on saanut päällensä pohjamaalin ja esivarjostuksen. Vakaajissa ja nokassa on Euroopan rintaman valkoisten raitojen maskeeraukset.

8.4.

Nyt olen saanut koneeseen yläpuolelle Olive Drabin ja alapuolelle Neutral Greyn. Myös maskit on poistettu pois lukien ohjaamosta. Seuraavaksi lakkaus.

Nyt on lakkauskin tehty. Huomenna siirtokuvat ja litkutus. Nam Nam.

9.4.

Siirtokuvat laitettu ja jotakin litkutuksia tehty siipiin. Dekaalit on Aeromastersin Early Days Part III-arkilta

19.4.

Nyt on malli lakattu satiiniksi siirtokuvien laittamisen jälkeen. Yhden kerroksen filtteriä vedin, mutta ei näy kuvasta, koska pohjamaali on tumman vihreä(?). Samalla vedin vanhennuksen paneeleihin. Voipi olla että meni hieman överiksi, mutta luonnossa näyttää paremmalta kuin kuvissa.

30.4.

Valmis! Juuri valmistunut P-47. Tänään vanhensin mallia chippailulla ja pakokaasu-ja ruutivanojen kera. Ehkä tuon yhden kk:n ruutisavut on turha tai epärealistinen. Mutta ajattelin sitä että lähinnä runkoa olevasta tykistä saattaisi jotain savuja tulla runkoon. Ehkä liian tummat vanat muutenkin. Chippailin mallia hyvin kevyesti mutta ehkä toikin on vielä liikaa. Jotenkin en ole tyytyväinen malliin. Ehkä liian kiireessä tein:/ Huom! Ko. mallissa on piiska-antenni suoran antennin sijasta.

Kommentteja!

Kommentit

Hehheh…sori, jos mie käytän näitä kuvia referenssinä. Itelläkin menossa razorback. Tosin Hasegawa ja ilman etsejä. Hyvää jälkeä edelleen, Antti.
Kiitos Tuomo

Eipä mittään. Saa käyttää niin paljon kuin sielu sietää:)

Pistäpä kuvia sun Razorbackista jos vaan voit.
23.3.2007

Malli alkaa olla pohjamaalaus kunnossa. Kuomu on maskeerattu ja valkoinen aine kuomussa on lateksia. Rungon ohivirtausaukoissa on fotoetsiluukut. Laskutelinekuilut ja moottori pitää peittää vielä ennenkuin maalaan.
Katotaan syntyykö mitään kuvauksellista :). Ohjaamosta en edes ottanut kuvia, se on tehty ihan suoraan boksista. Siirtokuvamittaritaulu näyttää aika koomiselta etsatun rinnalla. Tuleeko Antti tuosta Olive Drab vai natural metal ?
Olive Drab yläpuolelta ja alapuoli US Medium Grey. Siirtokuvat tulee Aeromastersin Early Days Part III-arkilta.
OD/Neutral Grey tulee tästäkin. Ei muuten sattuisi sinun razorbackissa olemaan ylimääräisiä 108gal "paper"-lisätankkeja. Tuossa Hasen sarjassa tulee vain se lättänämallinen mahanalustankki. Siinä on kuitenkin hyvät siipiripustimet, joihin haluaisin lisätankit. Pommeja en laita, kun tämä on saattohävittäjänä toiminut yksilö. Jos jollakulla muullakin sattuisi olemaan, niin maksan niistä kyllä jotain. Anteeksi Off topic.
Moro Tuomo

Multa löytyy ylimääräiset paperitankit. Pistä privaa niin sovitaan järjestelyistä.
Jipe 9.4.2007 11:45 Vastaa lainauksella
Toosi hieno toi ohjaamo! On koko lentsikka hiano! Ei multa muute onnistuis noin yksityiskohtanen ohjaamo tai mikään.
Vapise JB.Miettinen…
Upea malli! Kuvia katsellessa miltei kuulee sielunsakorvilla moottorin jylinän ja siipikonekiväärien läpätyksen… H-i-a-n-o!
Kiitos Timo ja Tuomas sanoista

Onhan tuo Olive Drab/Neutral Grey tylsä kaavio, mutta jotenkin sairaalla tavalla se viehättää mua:)
Bravo! On se hieno. Miksi mulle tulee jano kun katsoo vanteita… Näyttää ihan Pepsin merkiltä!? Onko jo seuraava projekti pöydällä?
Tosi hieno kunpa itse osaisin tehdä samalla tavalla. Pystyykö ton vaiheen jossa maalasit valkosella ja tummalla uppokohtiin tehdä myös lopuksi litkutuksella??
Järisyttävän hieno malli! Hyvin maalattu ja loistavasti väsätyt yksityskohdat .
Miusta erityisesti vanhennus on osunut nappiin. Ei liikaa, mutta sopivasti. Menköön minun razorbackini takaisin laatikkoon häpeämään, kunnes kohu tämän ympärillä laantuu :).
Kiitos Mika, Kalle, Jouni ja Tuomo

Kalle nyt en ymmärtänyt mitä tarkoitat. Tarkentaisitko hieman.
Tossa vaiheessa jossa laitoit valkosta ja harmaita viivoja saumoihin niin voiko sen vasta lopuksi tehdä litkutuksella?
Ei voi tehdä. Koska silloin tuo esivarjostus ei toimi. Mutta sen voi tehdä jälkivarjostuksena eli maalaa valmiin maastokuvion päälle ruiskulla paneelien urat. Mutta se on aika vaikee tehdä ja voi mennä helposti överiks.
Mersu pitäisi huomenna tulla niin suositteletko samaa tyyliä siihen?
Jos et omista ruiskua niin jätä esivarjostukset pois vielä ja satsaa siihen urien litkutukseen vaan.
Millä tyylillä vanhensit ton? tarkoitan valkoisia läikkiä.
Ensin maalasin perusvihreän sävyllä koko koneen ja sitten sekoitin siihen vihreeseen valkoista että siitä tulee vaaleempi ja sitten vaan ruiskulla maalasin "haalistumia" pitkin siipiä ja runkoa.
Onko mahdollista tehdä sitä pensselillä?
Ei. Se näyttää törkeiltä laikuilta jos pensselillä sen vetää.