Pienoismallit.net

Toyota Corolla AE86 Levin

Kori

Korista tulee valko- musta, niin kuin mielestäni tähän autoon pitääkin. Kori on maalattu Revellin tuotoksilla ja kiillotettu lapuilla ja tahnalla. Mustien alueiden rajaaminen oli mielestäni melko hankalaa näitä sain jälkeenpäin korjailla. Ikkunatiivisteiden ja muiden "muoviosien" maalaamisen jälkeen kiillotan vielä varoen yhden kerran.

19.8 Korin kiilloitin ja vahasin, mielestäni tuli ihan siedettävän oloinen kiilto, maali pintaa ei lisäämästäni kuvasta oikeastaan näe mutta yritän ottaa valmiista mallista kuvan josta sen näkee kunnolla. liimasin myös lamput ja puskurit koriin. Sisäkaton maalasin mattamustalla, lasiosan "katto verhoilun" maalaan vielä vaalean harmaalla, saa nähdä tuleeko liian synkkä sisusta..

Kommentit

Hyvältä näyttää taas aloitus! Millä toi kori on pohjamaalattu, jälki on ainakin hyvä, eikä korin yksityiskohtia ole kadotettu? Konehuone on ilmeisesti valkoinen, ainakin pieni Photoshoppaus väittää niin? Toi valkoinen on todella kinkkinen väri vetää (kuten keltainenkin), tahtoo aina paistaa pohja läpi, ja väri jotenkin "vetäytyy" poi reunoista. Johtuu nykyään ainakin osin siitä, että lyijyvalkoinen ja kadmiumpohjainen keltainen kiellettiin myrkyllisyyden takia. Ainakin valkoiseen pitäis aina vetää mattavalkoinen pohjaksi.
Emalimaalit, ainakin noi kiiltävät on tosiaan kuivumisen kannalta hankalia, vähänkin paksumpi kerros kestää päiväkausia kuivua. Akryylit taas kuivuvat välillä liiankin nopeasti, ainakin ruiskun suuttimeen. Ja tinneripohjaiset taas haisee niin karseesti, ja vaativat kunnon suojan pohjalle, ettei muovi sula. Valitse tässä sitten sopivaa maalia!
Kori on pohjamaalattu revellin mattavalkoisella, reilusti ohennettuna, oikeastaan kevyt mattaus vain. Konehuoneessa tosiaan nuo kulmat jäi vähän paistamaan, ajattelin joka tapauksessa rakentaa käytetyn auton, joten eiköhän ne sinne huku litkuttelujen alle (en vaivautunut pohjamaalaamaan). Korin annan kuivua viikon aina maalausten välillä ja vielä on musta osuus ja lakkaus vetämättä, kuvi laitan kun nuo on tehty.
Tohon teippauksen vuotamiseen yksi niksi: teippauksen jälkeen vedät joko sillä teipin alle jäävällä maalilla (tässä valkoisella), tai lakalla ohuelti ekan kerroksen, ja vasta sen jälkeen varsinaisen värin. Sulkee noi auki jääneet kohdat, eikä pitäis imeä enää tuota väriä teipin alle.
Käsittelitkö noi panelirajat jotenkin, ainakin näyttävät tummennetuilta? Käytätkö Revellin vai Humbrolin lakkaa, kuivumisajasta päätellen kuitenkin jotain emalipohjaista? Noi 2K-lakat on siitä kiitollisia, että ne ovat heti seuraavana päivänä kiillotuskunnossa, itse olen kuitenkin varmuuden vuoksi odottanut pari päivää.
Panelirajoihin litkutin revellin mustaa, todella paljon ohennettuna. Tuo revellin lakan kuivuminen on utopiaa minulle, edellinen lakkaus kesti kuivua pari viikkoa, tämä taas on jo parin päivän jälkeen sormin kosketeltavissa, riippuukohan purkkien iästä, ohennus-suhteesta vai mistä? Seuraavan auton maalaan koko mustaksi, josko siihen kokeilisi jo 2K-maaleja.
Nyt on mukavan huolellisesti maalattu auto. jes! Tsemppiä
tuohon vielä kun liität Initial D:stä tutun tofu shopin tekstit niin avot..

kts. linkki

Tuo on kyllä erittäin hyvin tehty muutenkin.