Pienoismallit.net

Gaz-67

Valmis

Samaan aikaan jo autoa ja figuuria rakentaessani olin aloittanut myös alustan rakentamisen niiden ympärille. Tein kuitenkin aiheesta blogimerkintää laajemman kirjoituksen esitelläkseni samalla oman tapani tehdä dioraama-alustoja.

Joten lisää tietoja tämän projektin valmistumisesta löytyy artikkelistani Dioraama-alusta. Tämän merkinnän yhteydestä löytyvät kuitenkin kuvat valmiista vinjetistä.

Kaikkiaan kyseessä oli pienestä koostaan huolimatta työläs mutta opettavainen projekti, jonka puitteissa tulin jälleen oppineeksi useita uusia tapoja tehdä asioita, mutta vielä useampia tapoja olla tekemättä. Ja mikä tärkeintä, sain pitkästä aikaa valmiiksi 1/35-mittakaavan sotilaskalustoprojektin. Edelliskerrasta ehtikin vierähtää jo kuusi vuotta.

Kommentit

Hienosti toteutettu. Autoon on saatu sellainen henki, "ettei tämän hylkääminen ollut suuri menetys". Ainakin minulle välittyi sellainen kuva, oli sitä sitten haettu tai ei. Ei ole mikään uutinen, että rakennustekniikka on sinulla hallussa, se näkyy tässä työssä hyvin.
Mitä itse tekisin toisin:
-Tuulilasin kehikkoon lisäisin kattorätin kiinnikkeet(tukikehikko takana on jo paikallaan) ja ainakin yhden tuulilasinpyyhkimen.
-Takana vararenkaan kolme kiinnityspulttia on tässä maalattu vihreiksi, mutta poistaisin vihreän ainakin siltä matkalta, minkä verran muttereita on oletettavasti pultteihin kierretty vararenkaan paikallaan ollessa.

Sitten…hyvin pitkälti makuasia, mutta minun silmääni nuo lehdet oksilla eivät näytä uskottavilta. Mieluummin kaikki maahan. Tästä varmastikin on moni (tai kaikki..:) eri mieltä, mutta minusta näin.

Kuvat ovat erittäin hyvät ja musta tausta tuo kohteen hyvin esiin. On hieno kokonaisuus, pakko myöntää.
Hieno malli, alusta tuo myös paljon lisää elävyyttä,kuten figuuri.Värit ja maalaukset aika onnistuneita.
EKo 19.7.2009 20:02 Vastaa lainauksella
Itse taas pidän juuri noista lehdistä puussa , välittyy juuri tuollainen loppusyksy / alkutalvi-tunnelma , lehtien värityksen ja lumen vähyyden suhteen .

Malli on todella tyylikäs ja lumet ajoneuvon sisällä antavat vaikutelmaa jo jonkin aikaa hylättynä olleesta ajoneuvosta . En lähtisi poistamaan tai lisäämään tähän mitään .
Pieni tyylikäs kokonaisuus. Ja opettavainen bloki noin kokonaisuudessaan. Varsinkin tuo erillinen dioraaman pohjanteko.
Musta tausta sopii oikein hyvin aiheeseen. Antaa hyvän tunnelman. Ainoa mikä pistää silmään ovat nuo tasaväriset vaahteran lehdet.
Kiitos hyvistä huomioista, Pekka! En ymmärrä, miten pyyhkijät pääsivät unohtumaan, tarkoitus oli kyllä lisätä ne kuten myös selvittää tuo katon kiinnitysrakenteet tuulilasissa ja rakentaa ne. Pitäisi alkaa varmaankin pitämään jonkinlaista projektikohtaista muistilistaa, jotta jatkossa tuon kaltaisia melko oleellisia seikkoja ei unohtelisi.

Vaahteranlehdistä voi tosiaan olla montaa mieltä. Puihin jää joskus lehtiä, jotka tuntuvat olevan sitkeämpiä kuin toiset, ja niiden tarkoitus oli tässä sitoa dioraama oikeaan vuodenaikaan ja tuoda väriä sinänsä tylsän ruskea-vihreään kokonaisuuteen. Maasta ne eivät niin selkestä näy. Yksivärisiä lehdet eivät kuitenkaan ole, vaan olen maalannut niihin öljyväreillä töpöttämällä värivaihtelua oikeita lehtiä referenssinäni käyttäen. Lisäksi maalasin käytännössä jokaisen lehden hieman eri väriseksi, mutta nuo öljyvärikäsittelyt ovat kyllä tasoittaneet värimaailmaa turhan paljon. Korostampa lehtiäkin vielä selkeämmin heterogeenisiksi samalla kun lisään nuo Pekan mainitset detaljit.

Joskus sitä on vain niin älyttömän sokea omalle työlleen, joten tällaiset kommentit ovat todella hyödyllisiä.
Marate 28.7.2009 15:51 Vastaa lainauksella
Eikö kukaan "uskalla" arvioida Tomin työtä?
Jos nyt jotain kuitenkin uskaltaisin sanoa, niin lumi on kuin ripoteltu sinne tänne (niin kuin se tietysti tässä dioramassa onkin), kun se luonnossa levittyy tasaisesti ja sitten tuuli muotoilee sitä avaten mm pälviä joita tässäkin dioramassa on, mutta ei luonnollisen näköisinä.
Hieno dio joka tapauksessa.
Marate kirjoitti:
Eikö kukaan "uskalla" arvioida Tomin työtä?
Annoin 3 ja puoli tähteä - lähinnä tuolle kalustolle ja maastolle. Figuurista en tässä oikein tykännyt - enkä nyt puhu maalausjäljestä, joka on korkealuokkaista niinkuin Tomilla aina, vaan tuon figuurin "hahmo" on jälleen kerran jotenkin lelumainen "pikku-ukko" vaikka äijässä onkin paljon hienoja yksityiskohtia. Siis minun mielestäni figuuri on tämän kokonaisuuden heikoin lenkki.
Eihän lumi kyllä luonnossakaan aina kovin tasaisesti levity, etenkään jos tuulee. Muuten tuo mitä kirjoitat pitäisi kyllä sinänsä paikkansa, jos tarkoitus olisi ollut esittää jonkinlaista kevyttä pakkaslunta. Mutta kuten jo kerroinkin, niin tässä tarkoitus esittää sulamassa olevaa loskaista ensilunta, joka on sen verran märkää ja siten liian raskastakin tuulen riepotelvaksi.

Kiitokset myös Raimolle kommentista, mutta jotta voisin todella hyötyä siitä, niin osaisitko hieman konkreettisemmin kuvailla missä olen mennyt metsään sekä mitä ja miten voisin jatkossa parantaa, jotta lopputulos olisi laadukkaampi? Omille töilleen on niin sokea, että tuon perusteella en oikein osaa hahmottaa mikä on oikeastaan vikana.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Kiitokset myös Raimolle kommentista, mutta jotta voisin todella hyötyä siitä, niin osaisitko hieman konkreettisemmin kuvailla missä olen mennyt metsään sekä mitä ja miten voisin jatkossa parantaa, jotta lopputulos olisi laadukkaampi?
No kun sinä ITSE et minun mielestäni ole "mennyt metsään" missään vaiheessa tuon figuurinkaan kohdalla - metsään on mennyt tuon figun valmistaja. Tässä nyt vaan jotenkin on sama ongelma kuin niin monen, monen ja vielä kerran monen hienosti maalatun figun ollessa kyseessä. Tarkoitan noita "bodyn" mittasuhteita toisiinsa nähden noin niinkuin yleensä - tässä figussa äijän pää kypärineen näyttää suhteettoman isolta (johtuuko kameran kuvauskulmista?) ja jotenkin vaan tuon ukkelin asento ei näytä oikeasti "ihmismäiseltä". Tästä figuurista tulee ainakin minulle mieleen ns. Aikaisen Kauden Verlinden-tyyli, joka ei koskaan minuun iskenyt. Sorry vaan , mielestäni tämä figuuri näyttää hienon maalaustyön jälkeenkin edelleen pikkuruiselta muovinukelta. Käsittääkseni et ole itse kauhean paljon tehnyt "fyysisiä" selkeäästi näkyviä muutoksia tähän ukkeliin?
Ja minä en todellakaan nälvi tässä mitään - olen joutunut lukemattomia kertoja "keräämään alaleukani kuolan seasta näppäimistöltä", kun olen sinun upeita aikaisempia töitäsi täällä katsellut. Nyt vaan tuo figu ei tällä kertaa minuun "iske".
Marate kirjoitti:
Eikö kukaan "uskalla" arvioida Tomin työtä?
Kun klikkaat "Valmis" -kohdasta, niin siellä arvioin tämän jo viikko sitten
Kamerani tekee tiukimmissa lähirajauksissa jonkin verran vääristymää mittasuhteisiin, mutta en usko että siitä on kyse. Tuo figuuri on tosiaan suoraan laatikosta, ja ehkä se ei anatomisesti keskivertoihmistä vastaa. Hankala sanoa, kun en ole nyt dioraaman ääressä, että pääsisin asian tarkistamaan. Toisaalta kyllähän ihmisten mittasuhteista löytyy luonnossakin melkoisia eroavaisuuksia. Joka tapauksessa olen ajatellut, että vaihtaisin tuon Warriorsin pään Hornetin karvalakkimalliin – ei kuvainnollisesti, vaan kirjaimellisesti. :)

Enkä ottanut kommenttiasi nälvimisenä, vaan arvostan suuresti kaikkia kommentteja mitä malleistani saan. Olen saanut täällä paljon arvokkaita vinkkejä, joiden ansioista koen kehittyneeni ja joita noudattamalla olen saanut malleistani omasta mielestänikin parempia.

Vaatii tietysti aina jonkin verran ekstramotivaatiota kaivaa jo kertaalleen valmiiksi julistettu malli takaisin työpöydälle ja alkaa korjata virheitä. Tämänkin mallin suhteen olen kuitenkin saanut sen verran hyviä vinkkejä, että on pakko jossain välissä ottaa itseään niskasta kiinni ja tarttua toimeen.
Marate 28.7.2009 18:44 Vastaa lainauksella
Pekka Muikku kirjoitti:
Kun klikkaat "Valmis" -kohdasta, niin siellä arvioin tämän jo viikko sitten
No niinpäs onkin, en heti tajunnut eroa rakennusblogin ja normaalimallin arviointimahdollisuuksissa.