Pienoismallit.net

Avro lancaster "grand slam"

Bomber command!

Menneenä syksynä tieto-nikkarista mukaani takertunut tamiyan iso lancasteri.
Ostopäätös oli hyvin selkeä koska näiden tamiyan lancastereiden saatavuus perusmallin ja patopommittajan osalta rajoittunee ebay:n puolelle.
Parin vuoden takaisessa pienoismalli lehdessä oli Jari B. Miettinen kirjoittama artikkeli perus ja grand slam version rakentamisesta.
No itselläni rakentelu meni ihan puhtaasti opetteluksi ja varsinkin ruiskumaalauksen ja vanhennusten ensikokeiluiksi..(ois ehkä joku pienenpi/halvempi kokeilu kannattanut valita).

Mutta aika varmaa on että tämä ei jää tähän..pommareiden osalta.

Kommentit

HIENO! Pakokaasuvanatkin ovat ainakin täältä asti nähtynä sopivasti "kuuman" näköisiä. Tulikos tuon Tamiyan 1:48 Grand Slamin mukana "henkilökuntaa"? Itse rakensin n. 10 vuotta sitten mainitsemasi Tamiyan 1:48 "perusmallin" ja sen mukana tuli pilotti, suunnistaja, keski- ja taka-ampuja ja koneen keulakupolista hyvin ulosnäkyvä "bombardier".
Hieno tuo on, tuo pommi mihin tipahtaakin aiheuttaa kunnioitusta. En voi edes kuvitella mitä tuhoa 10 000 pommi tekee…
Cutwo 14.3.2007 21:19 Vastaa lainauksella
Ihan järkyttävän hieno Lanc. Upea alku Bomber Commandille. Jokos Trumpan iso Wimpey on viilauksessa?

C
Todella hieno pommikone ja erittäin hyvin onnistunut maalaus. Konetyyppiä ja sen erikoisuuksia tuntemattomana huomio kiinnittyi erityisesti noihin savuvanoihin. Jonkun aerodynaamisen jipon vai moottorin ominaisuuksien vuoksiko nuo uloimmat moottorit jättävät vain yhden savuvanan sisempien moottoreiden tehdessä kaksi? Todella jännä yksityiskohta.
Tervehdys!
Joo kyllähän siellä se samainen lentohenkilökunta mukana kuin jo ihan ensimmäisissäkin pakkauksissa.
Noin karkeasti ottaen kun vertasin sarjaa hiljattain hankkimaani perusmalliin niin tästä speciaalissa mielestäni pommikuiluja/luukkuja ja siirtokuvia lukuunottamatta kaikki tarvittavat osat perinteisen koneen rakentamiseen..

Näin jälkikäteen ajatellen olisi ehkä pitänyt sittenkin tehdä tästä "päiväoperaatioversio" noin niinku vaihteluna RAF:n yövärityksiin. Toinen mikä hiukan mietitytti oli tuo "nokimäärä",nuo grand slam yö operaatiokoneet kuitenkin vähäisillä lentomäärillä käsittääkseni. Toisaalta kun neljännen kerran teki kaikki vanat uusiksi niin alko tuntua että jos näin ois ok. Tuo vanojen puuttuminen ulommilta sivuilta mielestäni seurausta siipikulmien suhteesta moottorigondoleihin.Siipikulmahan jyrkkenee taitoksena heti sisemmän moottorin jälkeen..

Mutta se nyt sellanen. Seuraavaks voiski näperrellä jotain vähemmän tilaa vievää…
Ja kevätki painaaa päälle.
Janne V 17.3.2007 18:15 Vastaa lainauksella
Todella nätti lancaster!
Teitkö nuo pakokaasuvanat ruiskulla?
Itsellä omaan lancasteriin tein nuo tamiyan pastellijauheella, uusia kuvia tulee kun oma tietokone taas toimii.
nätti, pakokaasuvanat varsinkin