Pienoismallit.net

T-55

Vaunusta mittaa

Tavoistani poiketen ajattelin lisätä vaunun yhteyteen figuurin. Olen käsitellyt viimeksi figuureita muistaakseni joskus 90-luvun alkupuoliskolla. Valmiiksi pelottaa jo miten saan maalattua figuurille realistiset kasvot ja maastopuvun.

Figuuri on peräisin T-55 mallisarjan mukana tulleesta ukosta. Vaikka Tamiyan valmistamat mallit ovat yleisesti erittäin korkeatasoisia, niin samaa ei voi sanoa tästä mukana tulleesta ukonkuvatuksesta. Valu on kerrassaan heikkoa.

Päätin kuitenkin käyttää ukosta hyväkseni vartalon ja (ehkä) yhden käden. Figuurin tulisi lopulta näyttää suomalaiselta (tankki)sotilaalta istumassa vaunun tornin sivustalla olevalla "kaiteella", pukeutuneena maastopukuun m/62, jalassaan (manne)saappaat, päässään vaunupäähine ja kädessään 7.62 RK 54 eli tuttavallisemmin AK-47.

Aloitin modifioinnin muokkaamalla figuurin saappaat muistuttamaan enemmän puolustusvoimilla pitkälle 90-luvulle käytössä olleita saappaita. Olen kuullut, että saappaita kutsuttiin leikkisästi Manne-saappaiksi…syihin en ota kantaa :)
Työstäminen tapahtui tylysti veitsen kärjellä kaivertaen ja valujälkeä siistien.

Seuraavaksi vuorossa oli figuurin vaatteiden muokkaaminen muistuttamaan maastopukua m/62. Ylävartalon muokkaamisesta selvisin pelkällä veitsellä, mutta alavartalon puolelle piti lisätä m/62:n takin liepeet ja housuihin oikean puoleinen reisitasku. Tarvittavat palaset muovailin Milliputista. (Kuvissa on vasta raakaversiot…ei vielä hiottu/viimeistelty) Vielä pitää lisätä napit, arvomerkit yms. muuta pientä siistimistä.

Figuurin pään päätin toteuttaa Hornetin valmisteiden turvin, alkuperäinen oli sieltä… lopulta päädyin myös hankkimaan Hornetin valmistamat kädet…ovat vielä postissa.

RK:n hommasin yksittäisosana tietysti PM.netin Kauppatorilta. Lisäsin rynkkyyn hihnan ja porasin piipun auki sekä muutin tähtäimen avoversioksi. Jokaisen T-55 ja T-72 vaunun mukana tuli hiukan lisäsuojaa vaunumiehistölle…linkissä lisää tietoa
www.panssarikilta.fi/Lehti/Panssari200304_sivu_4.html

Seuraavaksi vuorossa Milliputin hiominen ja loppujen raajojen kiinnittäminen. Vaunupäähinettä eli nakkipipoa pitää vielä hiukan parannella, mm. kurkkumikrofonin, varsinaisen kaapelin ja kypärän kiinnityksen osalta. Hiljaa hyvä tulee…

21.9.-08

Figuuri on saanut vartaloonsa kaikki tarpeelliset lisäykset. Arvomerkit ja napit tein venytetystä valurangasta pieniä siivuja veistämällä. Vyön ja "rähinäremmin" tein sopivan levyisistä maskiteipeistä ja niihin soljet kuparilangasta.
Ukon vasemman jalan asentoa piti vielä hiukan muuttaa, että ukko istuisi luontevammin vaunun tornin kyljellä. Lopulliset käsivarret poimin miljoonalaatikosta, oikeat löytyivät vasta kun sain sovitettua tilaamiani Hornetin valmistamia kämmeniä (sain jo hiukan murjottua toista) yt:ssä käsivarren ja aseen kanssa…nyt pitäisi asennon olla luonteva. Seuraavaksi maalia pintaan…

Kommentit

Kyllä siitä luulisi loistava tulevan noilla taidoilla. Kun katselee mallejasi, ei voi ajatella tai sanoa muuta, kuin että ne ovat huippuluokkaa!