Pienoismallit.net

Cadillac Eldorado Biarritz

Piti tehdä vaihteeksi siviilimalli. Taisi olla ensimmäinen koskaan tekemäni automalli, yleensä on tullut tuhnattua tuon sotilaskaluston kanssa. Hellerin malli ei kyllä ollut paras mahdollinen rakennussarja, osissa oli yhteensopivuusongelmia ja jotkut osat olivat mittakaavaan nähden kovin suuria. Kromiosissa ketutti valukanavien tampio sijoittelu näkyville paikoille.

Kasasin ja maalasin mallin pikatyönä viime viikonloppuna. Poltteli päästä kokeilemaan uutta Badgerin ruiskua. Tämän mallin maalaaminen oli paljon hauskempaa kuin sen kokoaminen. Ruiskun lisäksi pääsin kokeilemaan muita itselleni vieraaksi jääneitä tekniikoita, kuten alumiinifoliolla päällystämistä.

Kommentit

Ukko on ihan "liekeissä"! Hyvän näköistä pikatyötä. Hyllytila kyllä loppuu, jos tuota vauhtia tulee tulosta… ;-)
No siitä hyllytilan loppumisesta ei ole pelkoa. En muista milloin olisin viimeksi tehnyt mallin valmiiksi tuolla aikataululla. Yleensä ne tulee aloiteltua kamalalla tohinalla ja sitten ne jäävät laatikon pohjalle makailemaan vuosikausiksi. Tuli vaikutteita Ikosen Jannelta, joka silmät sirrissä väsäsi U-veneensä Tampereen mallailutapahtumaan. :) Toivottavasti mies on jo toipunut urakastaan.
Mitä, mitä!!! Mikäs tämä on?!?!?! Olet tullut kaapista! :) Mutta onpas hieno!
Joo-o, toivuttu kyllä: pidetään joskus mallailuyö? Nyt aloittelen lentokonetta Fokker E.III isälle synttärilahjaksi, kiire tässäkin taitaa tulla kun töitäkin paiskittava…
Tää on tosi päheä! :) Hienosti maalattu. Oletko toteuttanut liekitkin kokonaan maalaamalla?
Juu, liekit on maalattu. Ruiskuttelin auton ensin mustaksi, minkä jälkeen rajasin liekit siveltävällä maskiaineella. Liekkien pohjalle ruiskutin kerroksen valkoista pohjaksi. Tämän jälkeen maalasin liekit punaisella, oranssilla ja keltaisella, maalikerrokset tässä järjestyksessä. Periaatteessa maalauksen olisi voinut toteuttaa myös järjestyksessä keltainen, oranssi, punainen, jolloin olisi voinut kontrolloida ehkä hieman paremmin liekin reunojen kärkien tummuutta. Lopuksi rajasin liekit siveltimellä maalatulla ohuella keltaisella viivalla.
Hieno on maalaus ja muukin malli!
Petri L 15.6.2007 11:02 Vastaa lainauksella
Selventäkääs minullekkin sitä alumiinifoliolla päällystämistä!
Tässä mallissa on foliolla päällystetty takaosan kromit, sekä nokan sivussa olevat kromikoristeet. Homman tein siten, että ensin maalasin kirkkaalla lakalla folioitavan kohdan, minkä jälkeen silittelin kohtaa hieman isomman foliopalan siihen päälle. Silottelu aloitetaan foliopalan keskeltä ja edetään kohti reunoja. Lopuksi pala trimmataan terävällä veitsellä oikeaan kokoon, tarvittaessa pehmeää muoviviivoitinta apuna käyttäen. Veitsen on oltava todella terävä, tylsä veitsi repii folion. Uskoisin että parhaaseen tulokseen pääsee pienoismallikaupoista saatavilla folioilla, joissa on joko valmiina liimapinta tai joihin on omat erikoisliimansa.
Petri L 15.6.2007 19:01 Vastaa lainauksella
Kiitos!!
meillä on 1960 vm cadillac
Wautsiwau! Olen aina ihmetellyt, että onko näiden pyöreäpiirteisten puskureiden päällustäminen foliolla hankalaa, kun koittaa oikaista rypyt?
Molemmat puskurit olivat valmiita kromiosia, autoon on päällystetty foliolla takapyörän ja takapuskurin välinen kromaus sekä oven alapuolella ja sen päällä olevat kromilistat. Em. alueet olivat tasaisia, joten foliolla päällystäminen on simppeli homma. Puskureissa olisi ollut sen verran yksityiskohtia, että niiden päällystäminen olisi ollut tuskaisempaa.
Nyt kun tuli ostettua se sinun käsikirjasi, niin siitä katoin vähän tarkemmin.
Oho, jokos se on tullut kauppoihin? Pitääkin sitten ottaa opuskahvit.
Hehheh, kyllä vain.
Tässä on kyllä hienosti onnistunut maalaukset, muutenkin hyvällä maulla laitettu Caddy :)
Vautsi! Todella upean näköinen Eldorado, nuo liekit ovat mahtavan näköiset. Ja vielä mahtavammat kun ovat itse tehdyt. Kyllä sillä ruiskulla saa ihmeitä aikaan.
Minusta tuo maalipinta ei ole liian matta, ihan sopiva mielestäni. Olisihan tähän kiiltäväkin sopinut mutta näinkin loistava malli! : )
Hienosti rakennettu malli. Viikonlopun työksi siististi rakennettu, mitähän museoviranomaiset sanoisi käkkylän muutostöistä. Tämä eldohan oli aikanaan kallis ja luksus auto. Mutta hienosti sopii pieni kustomointi:) Siistille mallille siistit pisteet.
Oletko rakentanut auton vartavasten kirjaan "Pienoismallirakentajan käsikirja".
tomi t 4.5.2011 15:28 Vastaa lainauksella
Ville Valikainen kirjoitti:
meillä on 1960 vm cadillac
Meilläpä on Tojota vm. 2000 ;-)
tomi t 14.8.2011 10:52 Vastaa lainauksella
Nyppä on Tojota vm 2006
Juu itsekkin mietin foilauksen opettelua, mutta mietityttää se, kun ison foil arkin levittää haluamaansa kohtaan niin eikö se poistettavan foilin liimapinta revi maalia tai jätä jälkiä maaliin, sekä että eikö foilin oikeaa muoto leikatessa maalipintaan jää viilto leikkauksen jälkeen? Onko veitsi kenties niin terävä ettei tarvitse painaa lainkaan. By the way hienon mallin oot kasannu:)
On kyllä komia Cadillac! :)