Pienoismallit.net

SA-2 "Guideline" ilmatorjuntaohjus

Tuolta lisää tietoa haluaville kyseisestä ohjuksesta: en.wikipedia.org/wiki/SA-2

Malli oli mukava rakentaa kun osat sopi hienosti toisiinsa. Muutamia hymykuoppia joutui kittaamaan ja valusaumoja siistimään. Eniten tuskaa tuotti pienten osien siivoaminen, kun tuppaavat menemään helposti rikki. Maaleina käytin tamiyan akryylejä. Säistämisen aloitin filtteröimällä neljällä eri värillä, jonka jälkeen väripesu ja sitten pigmenttijauheilla loput säistykset. Lakka päälle ja valmista tuli.

Pitäisi vielä tehdä sama ohjus Zil-157 kuorma-auton vetämänä ja laittaa mallit samalle alustalle ja tehdä siitä jonkinlainen dioraaman tynkä, joka sijoittuu egyptiin jom kippur sodan aikoihin 1973. Toivottavasti jostain löytyy tilaa kyseiselle dioraamalle.

Kommentit

Sam Susi 8.7.2008 15:37 Vastaa lainauksella
En minä ainakaan mitään "valittamista" tuosta keksi. Hyvän oloinen malli kaikin puolin. Laita kuvaan vaikka kahden euron kolikko, kun en saa hahmotettua ohjuksen kokoa.
Siisti malli. Filtteröinnit ja pesut ovat onnistuneet hienosti. Elävöittävät hienosti mallia. Dioraamasta varmasti tulee komean näköinen jos Zil saa saman käsittelyn.
Todella upea malli! Millä väreillä muuten filtteröit? Vai onko jokin salainen respti ;)
Ai hitto kun on hieno malli ja erityisen hyvä aihe. Tästä tulee komea dioraama. Tiedän, että tästä on tuolla keskusteluissa, mutta kun on jäänyt edelleen hiukan epäselväksi tuo filtteröinti. Suditko siis jollain ohuella litkulla koko mallin tai jonkun tietyn alueen kokonaan? Käykö tavallinen ohennettu akryylimaali?
Kiitos kommenteista. Filtterit olivat muistaakseni keltainen, ruskea ja kokeilin myös sinistä, joka onnistui ihan hyvin. Vielä oli yksi väri mitä en muista, taisi sekin olla jonkin sortin ruskea. Malli on ensin maalattu akryylimaaleilla ja siihen sitten filtterit päälle jotka oli hyvin ohutta emalimaalia n. 5% väriä ainoastaan ja loput tietenkin ohenninta. Isohkolla pensselillä sudin mallin läpi. En kuitenkaan ihan märällä, vaan hieman kostealla pensselillä. Jotkut tykkää laittaa filtterit mattapinnalle, itse taas laitoin lähinnä puolikiiltävälle pinnalle. Litku käyttäytyy hieman eri tavalla eri pinnoilla.

Kyllä se Zil-kuorkki saa myös kunnon säistyksen, että dioraamasta tulee sitten yhtenäisen näköinen.
mtek 5.3.2009 23:39 Vastaa lainauksella
Olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan, mitä Tamiyan sävyjä käytit sekoitukseen? On meinaan loistavasti onnistunun kelta-vihreä sekoitus, jota käytettiin yleisesti joidenkin aikakausien kalustossa.