Pienoismallit.net

McDonnell F-101B Voodoo

Vihdoinkin valmis! Kysessä on siis Revellin pikku-skaalan Voodoo. Piti olla valmis jo Model Expoon, vaan eipäs ehtinyt.
Maalaus pääosin Xtracrylixin ja Tamiyan väreillä, metallipinnat Alcladin eri sävyillä. Tunnukset Microscalelta.

Kommentit

Erittäin aidon näköinen. Lentokone-mallailu on minulle vierasta maaperää, mutta tässä on sellainen työ, jollaisia soisi näkevän enemmänkin.
"Pakollinen" kritiikki on minun jätettävä tässä tapauksessa muiden huoleksi, sillä en löydä kritiikille kohdetta.
Todella hieno malli!
On kyllä viimisen päälle hieno ja erittäin aidon näköinen.
Mittakaava huomioiden todellinen kaunotar, plussaa erikoisemmasta konevalinnasta.
OH 16.6.2008 21:17 Vastaa lainauksella
Konetyyppi on minulle täysin vieras…no se on kuitenkin sivuasia. Maalaus ja viimeistely on huippuluokkaa! Todella hieno malli.
JariMatti 16.6.2008 21:56 Vastaa lainauksella
Todella hyvän näköinen. Luulin aluksi skaalaa isommaksikkin. Detaljit näkyvät hyvin. Mikäli sinulta löytyy enemmänkin näitä hienoja malleja niin laitas näytille . Saadaan ihailla!
Ei voi kuin ihailla. Todella realistisen oloinen kone ja tunnukset istuvat pintaan kuin maalattuina.
Jyri No 17.6.2008 01:05 Vastaa lainauksella
On kyllä tässä mittakaavassa todella onnistunut malli.
Erittäin hienosti rakennettu ja viimeistelty jetti ja vielä 1/72. Harvoin näkee näillä sivuilla tuota tasoa.
Kaunis malli kauniista koneesta. On sinulla taito hyppysissä, olet saanut pinnasta oikein elävän näköisen ja työnlaatu konaisuudessaan on moitteeton. Tiivistettynä: Hyvää työtä.
Todella hieno malli! Uskomattoman hienoa ja yksityiskohtaista työtä pienessä skaalassa. Plussaa myös aihepiiristä. Näitä toisen sukupolven suihkareita ei täällä vielä liikaa ole. Näin hyvästä mallista saisi olla enemmänkin kuvia.
Itsekkin kiinnitin huomiota tämän koneesi upean ja aidon näköiseen maalaukseen.Olet taiten tehnyt ja mahtavasti saanut yksityiskohtia esille,näyttelymalli
Todellakin olet hienon koneen rakentanut! Onneksi olkoon. Kerroit että olet käyttänyt Alclad sävyjä ja siksipä kysynkin että miten pohjustit ennen Alcladin laittoa? Itsellänikin on hankintalistalla kyseiset aineet. Oliko helppo aine maalata ja ymmärtääkseni kuivumisaika on näissä lyhyt?
Petri Ola 23.6.2008 17:33 Vastaa lainauksella
Mika Vuori kirjoitti:
Kerroit että olet käyttänyt Alclad sävyjä ja siksipä kysynkin että miten pohjustit ennen Alcladin laittoa? Itsellänikin on hankintalistalla kyseiset aineet. Oliko helppo aine maalata ja ymmärtääkseni kuivumisaika on näissä lyhyt?
Hei,

Alclad on mainiota kamaa, alla vähän tarkempia vastauksia:

- Pohjustin tällä kertaa Gunzen Mr Base White 1000:lla (kait sama aine kun Mr Surfacer, mutta valkoisena), jonka ostin muistaakseni Martin K-kaupasta. Ohensin sen Bilteman tinnerillä ruiskuun sopivaksi, ja vedin yhden ohuen kerroksen, jonka sitten kevyesti hioin/kiillotin Micro Meshillä.
Olen aikaisemmissa malleissa käyttänyt myös Alcadin omaa harmaata pohjamaalia, joka on tosi helppokäyttöistä ja mahdottoman nopeasti kuivuvaa. Nyt vain halusin valkoisen pohjalle malliin tulleiden valkoisten ja keltaisten alueiden takia. Pieni varoitus: Alcladin sivuilla mainitaan myös että Future/Johnson kiiltovaha sopii pohjustukseksi: olen käyttänyt tätä kahteen malliin, joista toisen Alcald-pinta on kestänyt hyvin, ja toiseen alkoi vuoden kuluttua tulla hiushalkeamia, ja niitä tulee koko ajan hiljalleen lisää. Surullista katsottavaa. En käytä enään Futurea tähän tarkoitukseen.

- Aine on tosi helppokäyttöistä: ravistat kunnolla, lorautat vain ruiskun kuppiin, ja annat mennä. Itse käytin alhaista painetta ja sumutin tosi ohuita kerroksia. Kannattaa rakentaa se metallikiilto hiljalleen. Kuivuu tosi nopeasti, ja jos malttaa vetää ohuina kerroksina, kestää käsittelyä, esim. maskaamista tosi hyvin. Mulla ei ole ikinä lähtenyt teipin mukana. Alclad-pinnan lakkaamista pyrin välttämään. Kannatta muuten käyttää maskia maalatessa, jos ei terveydestään välitä, niin vaimentaa ainakin maalin hajua, joka on aika ikävä.

Sitten vain maalaamaan :)

… Petri
Kiitos Petri hyvästä vastauksesta. Kyllä menee pian ostoslistalle nämä aineet. Hajut ja käryt ei haittaa kun on ilmanpoisto suoraan maalausalueella ja lisäksi löytyy maskit. Sitten pitäisi löytää vaan hyvä aihe näille Alcladeille. Muutenkin on paljon malleja mitä pitäisi tehdä pois hyllystä.

Mika.
Oho! Miten tälläinen on päässyt vilahtamaan silmien ohi? Nyt vasta tuli vastaan:) Onneksi.
Todella komea malli tuohon mittakaavaan. Luulin kyllä isommaksi.. Yksityiskohtaisemmat kuvat eivät varmaan olisi pahasta?
Homma eikun paranee. Todella kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus. Omaa silmääni viehättävät erityisesti tyylikkään maltillisesti litkutetut(?) paneelisaumat ja siirtokuvien "painted on" -ilme. Ovatko kyseessä Revellin alkuperäiset dekalit?

Muukin detaljien viimeistely luo esikuvaa omalle puuhastelulle ko. mittakaavassa. Kyllä sitä 1/72-skaalassakin näköjään pystyy vaikka mihin kun on taitoa.

t. Klaus
Klaus Pylkkänen kirjoitti:
Ovatko kyseessä Revellin alkuperäiset dekalit?
Kiitos kommentista Klaus,

suurin osa dekaaleista on Microscalen, ja vain muutama Revelin omia. Näiden Revellin tuotteiden kanssa sai kyllä yrittää tosissaan että sai ne siististi istumaan: päädyin laittaamaan ne suoraan pienen Johnsonin Klear-lammikon päälle, ja merkin kuivuttua uusi ohut kerros samaa ainetta, kevyt hionta päälle, ja tätä toistin niin kauan kunnes jälki miellytti silmää. Microscalen tunnukset istuivat niiden omilla myrkyillä sen sijaan tosi nätisti. Yläpuolen vihreä-keltainen raita ja siipien yläpinnan tummemman harmaat alueet on taas maalattu.

Petri
Olin jo aiemmin ehtinyt päättää, etten tule arvostelemaan yhtään mallia gallerioista tuli sitten eteen minkälainen tekele hyvänsä. Tälle oli kuitenkin pakko antaa täydet viisi tähteä. Yksityiskohdat ja kokonaisuus ovat niin erinomaisesti tasapainossa.
Lisäkuvat kertovat entistä selvemmin, kuinka upeasta mallista on kyse. Valitettavasti en pysty enää tuota arviotani tuosta ylöspäin muokkaamaan:).
Lisäkuvista löysin pienen kritiikin kohteen jos tarkkoja ollaan; pyörien edessä ja takana olevan stopparin väliin kuuluu hihna/liina/narumikälie, jolla molemmat saman pyörän kiilat saa kerralla veks.
Tupe 9.9.2008 19:30 Vastaa lainauksella
Aivan loistava, ja vielä noin pieneen skaalaan! Aluksi ihmettelin, mikä merkitys tuolla viimeisellä kuvalla oli, luullen sen olevan kuva oikeasta lentokoneesta. Vasta polvillaan olevan hahmon käsiä katsellessani totesin sen olevanki lähikuva mallista.
Pekka Muikku kirjoitti:
Lisäkuvista löysin pienen kritiikin kohteen jos tarkkoja ollaan; pyörien edessä ja takana olevan stopparin väliin kuuluu hihna/liina/narumikälie, jolla molemmat saman pyörän kiilat saa kerralla veks.
Hei Pekka,

kyllä se hihna/narumikälie siellä on, sojottaa vain sisäänpäin. Valokuvia kun katselin totesin että ne useimmiten olivat mahapuolelle päin. Syytä en tiedä, mutta ainakin tällä tavalla yksikin äijä saa ne vedettyä irti molemmilta puolilta.

Kiitti vielä kommenteista, ja tähdistä myös … Petri
olisin luullu oletuskuvan perusteella 1:1 kokoseks jos ei olis ollu tota purkkia vieres.
Petri Ola kirjoitti:
kyllä se hihna/narumikälie siellä on, sojottaa vain sisäänpäin.
Nyt kun kerroit ja osaan katsoa oikealla tavalla, niin kahdessa viimeisessä kuvassahan tuo näkyy. T:puusilmä:)
Tuo alusta todella herätti mallin eloon. Upeaa työtä! Tästä voi todella sanoa, että malli on paljon skaalaansa suurempi.
perttiL 15.9.2008 13:37 Vastaa lainauksella
…pertti
Petri Ola 15.9.2008 15:20 Vastaa lainauksella
perttiL kirjoitti:
… Olenko oikeassa, että tämä Revellin Voodoo on alunperin Matchboxin ? M:boxillahan oli juuri kaksipaikkainen kone.
Monenko vuoden mallailu on takana…että tällaista syntyy ? pertti
Hei Pertti,

ja kiitos kehuista. Punastuttaa.

Tämä ei onneksi ole Matchboxin malli, vaan ilmeisesti Monogramin 1/48-mallin pikkuveli 1/72-skaalassa. En ole nähnyt M:boxin versiota koskaan livenä, mutta lukemani perusteella siinä on muotojen suhteen aika paljon toivomisen varaa. Revellin sarjassa parasta on mielestäni pintadetaljointi. Osien yhteensopivuus aiheutti hieman lisätyötä, mutta eniten aikaa meni kyllä kaiken maailman detaljien (uudelleen) tekemiseen: laskutelinekuilut ja laskutelineet, jälkipolttimet, ohjuskuilut ja Falconien laukaisukiskot. Päädyin myös rakentamaan ohjaamon yksityiskohtia paljolti uusiksi.

Maalipinnan viimeistelyyn kulutin aikaa paljon: useita ohuita kerroksia ja kevyt hionta välissä. Säistämisen suhteen olen lainannut ja varastanut panssarimallareilta niin paljon kuin olen kehdannut. Tietenkin esikuva ja erityisesti mittakaava mielessä pitäen: pikkuskaalan mallin kanssa pitää mielestäni olla riittävän hienovarainen.

Ai niin, palasin harratuksen pariin uudelleen samoihin aikoihin kun vaimo alkoi odottaa meidän esikoista, eli n. 6v sitten: täytyi luopua kiipeilystä jotta vaimo ei olisi saanut keskenmenoa ja/tai vatsahaavaa, ja vaihtaa tilalle jotain halvempaa, turvallisempaa ja sellaista jonka voi tehdä kotioloissa.

Petri
Petri Ola kirjoitti:
En ole nähnyt M:boxin versiota koskaan livenä, mutta lukemani perusteella siinä on muotojen suhteen aika paljon toivomisen varaa.
Eikä pelkästään muodoissa, vaan totaalisesti kaikessa. Matchboxin Voodoota olisi meikäläiselle ollut tarjolla pariinkin otteeseen, mutta jätin suosiolla väliin. Tuo Revell/Monogram -malli on valitettavasti nykyään saatavuudeltaan tosi heikko, mikä onkin mallin suurin "vika". Samaten harmittaase, että Hasen RF-101C Vietnamin siirtokuvineen on varastoistani haihtunut mystisesti jonnekin. Pitänee tyytyä elelemään zombiena ilman Voodoota.
Petri Ola 15.9.2008 19:12 Vastaa lainauksella
Karjalan Arska kirjoitti:
Tuo Revell/Monogram -malli on valitettavasti nykyään saatavuudeltaan tosi heikko, mikä onkin mallin suurin "vika". Samaten harmittaase, että Hasen RF-101C Vietnamin siirtokuvineen on varastoistani haihtunut mystisesti jonnekin. Pitänee tyytyä elelemään zombiena ilman Voodoota.
Hei Arska,

tarkistin, ja ainakin Kingkit myy Revellin sarjaa hintaan 9.99 (puntina). Mulla on varastossa pahanpäivän varalle myös yksi, joten jos kyllästyt zombeiluun ja halauat Voodoo-taikaa mittakaavaan 1/72, mutta jos et halua tilata englannista, laita viestiä niin myyn omani pois.

Petri
Tämä ei turhaa ole Viikon Malli! Todella upeaa työtä, harvoin tälläistäkään näkee.
Hieno on,vaikka mistä kulmasta.Tainnut mennä paljon aikaa työssä.Eipä jää moitteille sijaa.Tunnettiinko kyseinen malli myös nimellä; Demon ??Yhdysvaltojen merivoimien ensimmäinen jet oli ; FH-1 Phantom,tammikuun 26 pv, 1945 ja McDonell.
Petri Ola 17.9.2008 09:10 Vastaa lainauksella
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Tunnettiinko kyseinen malli myös nimellä; Demon
Hei Teppo,

Demon oli eri kone: sen kehitystyö aloitettiin hieman ennen F-101:sta, ja se oli pienempi, hitaampi ja heikkotehoisempi. Tosin F-101:n esi-isä XF-88 Voodoo oli lentänyt jo 40-luvulla. Kyllähän koneet kumminkin selvästi saman pajan tuotteiksi tunnistaa. Molemmissa on edelleen paljon samoja piirteitä kun F-4 Phantom II:ssa. Tää kaksipaikkainen (C)F-101B mallihan oli Kanadassa käytössä 80-luvulle asti, ja sen korvasi vasta CF-18 Hornet. Kone, jota malli esittää, päätyi myös itse asiassa myöhemmin Kanadaan.

Petri
Marazuk 18.9.2008 20:43 Vastaa lainauksella
Ittelläni sama malli mut sä onnistuit 20 krt paremmin. Onnee hienost koneest.
AaTu 18.9.2008 21:30 Vastaa lainauksella
Pekka Muikku kirjoitti:
Erittäin aidon näköinen…
Totta on!
Lauri P 17.11.2008 19:56 Vastaa lainauksella
Onko tuo alusta tehty vesihiomapaperista, vai onko maalattu? Kiinnostais muakin tommosenlentokenttä
diorama/vintteli/alustaminkälie tekeninen omalle DC-3:selle. On muuten TOSI komeeta Jälkeä
Tosi hieno malli. En itse pystyisi mitenkään tekemään parempaa.