Pienoismallit.net

Elähtänyt nojatuoli

Kommentit

Tällainen mulla on mökillä, ilman tuota raanua! Ihan elävän näköinen istuin.
Kertoisitko hieman tämmöisen tekemisestä? Mistä miten millä?
Tutun näköinen istuin;) On kyllä komea niin kuvassa kuin livenäkin.
[quote="Mikko Valkeapää"]
Kertoisitko hieman tämmöisen tekemisestä? Mistä miten millä?
Tuolin istuin ja selkänoja on veistetty ja hiottu cibatoolista. Kangasverhoilu on tulostettu digivalokuvasta lasertulostimella huokoiselle käsipyyhepaperille, jonka jälkeen se on liimattu vedellä ohennetulla puuliimalla cibatoolin päälle. Käsinojien vaakapuut on muotoiltu lyijylevystä ja pystytuet ja tuolin jalat Ewergreenin muovisoiroista. Sitten käsinojat ja jalat on maalattu mattavalkoisella Humbrolilla ja Citadel Inkeillä useita kertoja mallaamaan lakattua puuta. Myös raanu on tulostettu käsipyyhepaperille.
Jumaliste että osaa olla nätti jakkara. Komppaan Tervoa ja pistän vähän paremmaksikin; erittäin elävän näköinen istuin.
Todella hienoa työtä, tästä tykkään kovasti!

Käsipyyhepaperille tulostaminen kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta. Olisi mukava kuulla tuosta lisää. Ovatko kyseessä siis samanlaiset huokoiset paperit, joita vaikkapa hotellien kylpyhuoneissa on? Vaatiiko sellaiselle tulostaminen mitä erityistä kikkailua ja tietynlaista lasertulostinta?
Tyylikäs tuoli ja hyvin toteutettu puupinta.
Paperi jota olemme koulussa käyttäneet on Katrinin valmistamaa, sellaista karkeaa, melko kovaa käsipyyhepaperia isossa rullassa. Paperi on melko sileää, joten se sopii hyvin kankaan mallintamiseen. Periaatteessa tuohon sopinee mikä vaan paperi mikä kestää tulostimella läpi ajamisen.
Paperia leikataan sopiva pala joka teipataan reunoistaan A4-arkille. Huokoinen käsipyyhepaperi imee tulostimen mustetta paremmin kuin A4-arkki, joten kannattaa lisätä värien voimakkuutta kuvankäsittelyohjelmalla ennen tulostamista, muuten värit voivat jäädä liian haaleiksi. Tulostuksen jälkeen olen myös käsitellyt paperin fiksatiivilla. Tulostamista on tehty ainakin kolmella erilaisella HP:n tulostimella ja yhdessäkään ei tullut ongelmia. Ensimmäinen tulostin taisi olla mustesuihku, muut lasertulostimia.
Tähän tuoliin olisi mukava istahtaa. Todella aidon näköinen!
Upea malli tuolista. Minun silmääni mikään kuvassa ei paljasta tätä pienoismalliksi, siksi annan tähtiä sopivan määrän…
n.ikolai 17.6.2009 17:06 Vastaa lainauksella
meidän mummolassa on tuollainen:)
mun vaari haluis tollasen:)