Pienoismallit.net

Ferrari 512TR

Uutta Ferraria pukkaa, vaikka tuo 365:n on vielä vähän vaiheessa. Oli vain pakko saada vähän vaihtelua tuohon viimeisten pikkuosien kanssa näpertelyyn! Anteeksipyyntö Julinin Kallelle kun lupailin tuota Superamericaa, TR veti kuitenkin pidemmän korren.

Kyseessä siis kuuluisan Testarossan facelift-versio, joka ei ulkonäöllisesti hirveästi eroa edeltäjästään. Sensijaan tekniikkapuolella tapahtui paljonkin muutoksia, mukaanlukien koneen ja vaihdelaatikon sijoituksen muutos, ja tietenkin tehon kasvatus alkuperäisestä 390 hevosvoimasta 428:aan. Malli on Fujimin tuotantoa, ja outo lintu, koska iso osa kokoamisesta tapahtuu ruuveilla. Mallissa on myös kohtuullisen hyvin esitetty moottori, mutta jostain syystä konehuoneen kansi on yhtä puuta. Kohtalaisilla muutoksilla sen tietysti saisi aukeamaan, mutta antaa nyt olla, tehdään jossain vaiheessa toi Tamiyan Mythos, jossa saa tekniikan esille.

Kokoamisen aloitin tällä kertaa traditionaalisesti, eli maalaan korin ensin loppuun ja jatkan siitä sitten sisustaan ja alustaan. Maalaus hoituu tällä kertaa kokonaan Mipan automaalituotteilla, pohjalle muovitartunta, sitten 1K-pohjamaali jonka päälle vesiliukoinen väri ja kaiken kruunaamaan 2K-lakka. Tämä osittain siksi, että en ole täysin tyytyväinen noiden Zeron maalien ominaisuuksiin. Modenassa sai koko maalauksen nousemaan pohjamaaleineen irti, onneksi peittoon jäävässä paikassa, tuossa Daytonassa jossa käytin tuota muovipohjustetta, kesti pohjamaali hyvin kiinni, mutta korin asennuksessa sain kaksi pienenpientä irtoamaa, toinen lokasuojan kaaressa ja toinen hiekkapellin reunassa (eli väri ei kestänyt pohjamaalissa kiinni). Katsotaan nyt, kestääkö maalit paremmin, kun on kaikki samalta tehtaalta!

Tuosta Mipan vesiliukoisesta väristä sen verran havaintoa, että eilen illalla, kun pullotin puolen litran astiasta pienempiä käyttöeriä, tuli melkoinen DejaVu-elämys. Maalit tuoksuvat (haisevat?) aivan samalta kuin Tamiyan akryylit! Ja ovat todella vesiliukoisia, pesin sekä annosteluun käytetyn injektioruiskun (ei ole huumekäyttöön hankittu!), että sekoitustikun suoraan vesijohdon alla.

Ehdinpä sitten vetää pohjamaalinkin tänään, toi muovipohjuste kuivuu muutamassa minuutissa. Pohjamaali on Mipan "Rapid Primer", ei näytä enää olevan myynnissä, kaverilla oli tällainen purkki jäänyt käyttämättä. Väri on punainen, sopinee näiden Ferrareiden maalaamiseen kun ainakin väittävät että noi punaiset olis pohjattu pinkillä pohjamaalilla. Pitäis kyllä korostaa myös noita sinisiä sävyjä. Maalia sai ohentaa todella paljon tais olla lähempänä 1:2, pinta tasoittui todella nätisti, eikä tullut samanlaista karheaa kuin Zeron pohjalla hyvin herkästi. Näkee aikanaan, kuinka pysyy kiinni.

11.05 Mökkireissun jälkeen testaamaan Mipan vesivärejä! Hetken aikaa oikean ohennussuhteen hakemista, loppujenlopuksi päädyin johonkin 5:3, jolla tuli suht kivuttomasti ruiskusta ulos, tosin akryyleille ominaista neulaan/suuttimeen kuivumista esiintyi jonkun verran. Toinen ongelma on noi autokäyttöön tehdyt metallikiteet, jotka ovat vähän turhan isoja jopa tälle 0.5mm suuttimelle, pienemmällä ei varmaan olis toivoakaan. Samoin paineita sai nostaa lähelle kahta kiloa. Väri on "mielenkiintoinen", ja vaikea valokuvattava. Lisäksi lopullinen ulkonäkö syntyy vasta lakalla, nämähän ovat mattapintaisia massavärejä. Ikäväkseni huomasin, että etulyhtyjen urien pohjalle ei ollut tullut tarpeeksi peittävää kerrosta, joten huomenna joutuu vetämään vielä yhden värikerroksen.

13.05 Ei ollut pahan onnen päivä! Sain korin ja muut siniset osat lakattua, ja onnistui tähänastisista maalauksista parhaiten. Lopullinen kiilto syntynee ilman hiomista, pelkillä tahnoilla. Tästä on hyvä jatkaa.

19.05 Sisustaa maalailtu, odottelee mittariston siirtokuvia, ja lakkaa päälleen. Väreinä tällä kertaa Lifecolorin akryylit (mattamusta ja nahka), joita tuli messuilta hankittua. Tulevat näköjään helpommin pienestäkin suuttimesta ulos kuin nuo Vallejot, eivätkä kuivu suuttimeen läheskään yhtä nopeasti. Ruiskun peseminen sen sijaan tuntuu olevan paljon työläämpää. Alustaa aloiteltu kittaamaan, ejektorin jälkiä on enemmän kuin laki sallii, ja ikävissä paikoissa! Alustakuvasta näkyy myös tätä Fujimin vähän poikkeavaa rakennetta, koneesta osa on valettu alustaan, ja loppu kone sekä pyörän ripustukset kasataan tämän ympärille. Odotettavissa kinkkisiä teippaus- ja maalaustuokioita! Kori on lähestulkoon kiillotettu, hankaluuksia teettää lähinnä nuo kyljen ilmanotot, niihin ei tahdo päästä oikein millään.

20.05 Laiton mittariston siirtokuvat paikalleen, josta oli seurata katastrofi, jota tuolla yleisissä jo valitinkin. Normaalin siirtokuvakäsittelyn (MicroSet/MicroSol) mittaristo rullautui molemmilta pitkiltä sivuiltaan makkaraksi, joiden oikomiseen meni tovi! Lisäksi siirtokuvan painatus on poskellaan, valkoinen väri on sivussa liki puoli milliä, josta johtuen värit ovat poskellaan, ja kuvan laidoissa oli valkoinen rantu. Joutui mustalla maalilla "vähän" paikkaamaan.

21.05 Sisustan nahkaosat lakattu puolikiiltävällä lakalla, seuraavaksi pitäis rakentaa taas turvavöitä, ja lisätä ratti ja käsijarru. Sitten pääseekin alustan ja konehuoneen kimppuun.

22.05 Aloitin koneen osien maalailun, vaikeuksia tulee vasta seuraavassa värissä, kun teippaa noita alumiiniosia piiloon alustan värien tieltä. Alumiini Vallejon Air-värejä, toimii pikkusuuttimellakin kun jatkaa vähän tislatulla vedellä, kannet Lifecolorin mattapunaisella. Punainen on vähän turhan karkkimainen, Modenassa käytetty ModelMasterin Insignia Red näyttää luonnollisemmalta. No, kun pelti ei aukea, niin eipä nämä hirveästi jää näkymään.

27.05 Hidastuu tämä rakentaminen näin kesän kynnyksellä entisestään! Toisaalta ihmekö tuo, kun mökillä rakentaa vanhasta saunasta keittiötä, ja samalla uutta laituria uuden saunarakennuksen eteen. Koneen maalaus sentään vähän edennyt, tosin alkaa itsekin ihmettelemään onko tässä mitään järkeä kun kone näkyy ainoastaan auton alta, yläpuolelta vain häivähdyksiä konepellin ritilöiden välistä. Tuosta imusarjasta pitää keskiosa (jäähdytyksen paisuntasäiliö?) saada vielä mustaksi, tuon punaisen osan ritilät on kiillotettua valua, eli kuivapensselöintiä tiedossa. Takalasin takana oleva osa tulee myös mustaksi, nyt vain koesovituksessa.

29.05 Konehuone alkais olla aika hyvin puikoissa, äänenvaimennin oli pakko sahata irti tuosta alustasta, että saa sen kunnialla viimeisteltyä. Se on kuitenkin se koneesta ulospäin eniten näkyvä osa (näkyy takapellin ritilöiden välistä). Kone on yläpuolelta kohtuullisen hyvin esikuvansa oloinen: www.ferraris-online.com/cars/FE-512TR-92163/images/P017Web.jpg , ainut isompi puute on se, että startti on Fujimilta unohtunut kokonaan, kytkinkopassa on vain startin kiinnikkeet! Jos luukku aukeaisi, tämä olisi pakko rakentaa, kuten myös puuttuvat letkut ja johdot.

06.06 Oli pakko ottaa ihan oman uskon vahvistukseksi kuva autosta vanteet ja renkaat alla. Viikko on hinkattu noita alustan osia, joiden maalaamisessa on uskomattoman paljon työtä, vaikka suoraan laatikosta kasaakin. Pohjalevyn osittaista maalausta lukuunottamatta alusta alkaa olla kasauskunnossa. Korista puuttuvat vielä ikkunatiivisteet ja tuon konepellin ilmanoton maalaus mustaksi. Vanteet saivat taas tutun käsittelyn, olivat Fujimin jäljiltä turhan kiiltävät. Eli krominpoisto Kodin putkimiehessä, päälle tällä kertaa Vallejon "Steel" ja puolikiiltävä lakka. Lakkauksen jälkeen siirtokuvat napoihin (kestivät tällä kertaa myös MicroSolin, eli oiskohan vikaa kuitenkin tuossa lattiavahassa?

09.06 Malli nytkähti aimo askeleen eteenpäin, kun sain nuo alustan osat maaliin. Nyt alusta on kirjaimellisesti ruuvattu kasaan, mallin pääkomponentit kiinnittyvät pienillä ristipääruuveilla toisiinsa. Ilmeisesti Fujimin vastaus Tamiyan ja Revellin Snap-Tite -sarjoihin, jotka saa kasaan ilman liimaa. Eipä sitä tässäkään moneen paikkaan tarvita! Toi alustan väri vähän epäilyttää, mutta ohjeen mukaan piti maalata samalla sekoitetulla harmaalla kuin imusarja ja ilmasuodattimet.

10.06 Pikkuhiljaa alkaa muistuttaa valmista! Takana parin illan teippirumba, että sai korin maskattua ikkunapuitteiden maalausta varten. Sitten varttitunnin maalaussessio, ja teipit pois. Kahden päivän työ keltaisena ruttuna roskiksessa. Välillä ihmetyttää, onko tässä mitään järkeä!

12.06 Sain takavalot viimeisteltyä, pienen vastoinkäymisen jälkeen. Olin jo maalannut jarruvalot, kun aloin tarkistamaan, kuinka ne vilkut olivatkaan, jolloin huomasin, että valot tulikin maalattua väärin päin, kirkkaaksi tarkoitettu osa punaisena! No, oli Tamiyan maali onneksi niin tuoretta, että lähti Sinolissa huljutellen. Vilkut on maalattu vain tuohon pohjaan laitettuun foiliin, eli vain kuultavat oranssia. Lyhtyjen apurunkoon, tuohon säleikön taakse piti vielä liimata Modenasta ylijäänyttä verkkoa, eipä sekään paljoa tuolta näy. Säleikkö on muutenkin vähän turhan paksua tavaraa, mutta fotoetsejä en tähän malliin löytänyt.

17.06 Ei sitä sitten juhannukseksi saanut valmiiksi! Ilta meni noiden "Metallic transfer" -siirtokuvien asentelussa, ja kiroillessa. Onko kukaan saanut noita suosiolla paikalleen? Muovikalvon liima puree kiinni malliin ja siirtokuvaan kuin häkä, mutta siirtokuva ei tahdo tarttua millään. No, kaikki sentään asettui, kun riittävästi komensi. Valot, peilit ja pyyhkijät kun sais vielä kiinni niin voisi kuitata valmiiksi.

18.06 Kait se kuitenkin on kuitattava valmiiksi, että pääsee juhannuksen jälkeen aloittelemaan seuraavaa. Jotain pikku hieromista tuossa vielä voisi olla, ainakaan toi apumiehen pyyhkijänsulka ei istunut ihan kunnolla, pitäis ehkä lämmittää ja taivuttaa.

Kommentit

Ääh, ei tuossa mitään :D

Yhtä komea tästäkin varmasti tulee, ymmärsinkö oikein että väriksi tulee valkoinen? Loistava valinta jos näin käy. Lisää kuvia kun projekti etenee! : )
Kalle Julin kirjoitti:
Ääh, ei tuossa mitään :D

Yhtä komea tästäkin varmasti tulee, ymmärsinkö oikein että väriksi tulee valkoinen? Loistava valinta jos näin käy. Lisää kuvia kun projekti etenee! : )
En kai minä valkoista ole jossain mennyt lupailemaan? Tulee vähän erikoisempi, alkujaan oli tarkoitus vetää Tour de France -siniseksi, mutta tuolla AutomotiveForumissa juuri esteltiin sellainen, niin päädyin vaaleampaan siniseen, eli väriin nimeltä Azzurro California.
Tervo Salminen kirjoitti:
En kai minä valkoista ole jossain mennyt lupailemaan? Tulee vähän erikoisempi, alkujaan oli tarkoitus vetää Tour de France -siniseksi, mutta tuolla AutomotiveForumissa juuri esteltiin sellainen, niin päädyin vaaleampaan siniseen, eli väriin nimeltä Azzurro California.
Oho, väärin luin - ja pahastikkin, näin tässä käy kun lukee liian nopeasti. Tuo California väri näyttää myös komealta.
Onnistuuko tuollaisen automaalin ruiskutus ihan perinteisellä pienoismalliruiskulla? Onko puoli litraa pienin purkki missä tuota Mipaa myydään? Minkä hintaista mahtaa olla?
Jyrki Salminen kirjoitti:
Onnistuuko tuollaisen automaalin ruiskutus ihan perinteisellä pienoismalliruiskulla? Onko puoli litraa pienin purkki missä tuota Mipaa myydään? Minkä hintaista mahtaa olla?
Kyllähän tuosta kynäruiskusta tulee läpi periaatteessa mikä vaan, tarpeeksi ohennettuna! Kun katselee tuota suomalaista kynäruiskufoorumia airbrush.munfoorumi.com/index.php , niin automaaleilla noi motiiveja maalaa, samoilla vehkeillä kuin mekin. Kyse on nimenomaan suuttimen koosta ja ohennuksesta. Minä takkuilin tuon Iwatan pienen suuttimen kanssa Zeron maaleilla, jotka on ohennettu valmiiksi kynäruiskukäyttöön, eikä oikein tahtonut toimia. Ostin sitten Sparmaxin 0.5mm suuttimella varustetun ruiskun (46 dollaria), ja alkopi toimia. Samalla ruiskulla vedin myös tuohon Daytonaan Mipan lakan (2:1 ohennettuna), ja jälki sekä maalattavuus oli ihan toista kuin Iwatalla. Iwatallakin varmaan pärjäis, mutta noita maaleja saa sitten ohentaa lisää, joka ei välttämättä paranna kiinnipysyvyyttä. Autokäytössähän näitä ohennetaan max 20 prosenttia, mutta suutin on 1.2 - 1.5 mm. Toi vesiväri jää nyt nähtäväksi, mutta näyttää ja haisee niin Tamiyalta, että uskoisin toimivan
Sparmaxia voin mainostaa, että hinta/laatusuhde on tosiaan paikallaan, niin paljon että pienempiin hommiin on postissa tulossa toi 0.2 suuttimella varustettu malli. Näyttää siltä että Iwata siirtyy varhaiseläkkeelle, vararuiskuksi (en ole teknologiafriikki, kalliilla ei välttämättä saa parasta mahdollista).

Hintaa en ihan tarkkaan tiedä, nää tuli kaverin firman maalimyyjän kautta, litrahinta on ilmeisesti joku 40 - 50 euroa. Toi puolikas oli tosiaan pienin erä mitä suostuivat sekoittamaan, pienemmissä eivät voi kuulemma taata värin oikeata sävyä (ja työtä on tietysti suhteettomasti). Halpaahan toi on, jos laskee, että Hiroboyllä maksat tuosta 60 senttilitrasta postikuluineen toistakymppiä. Puolikkaasta tulee ohennettuna varmaan 15 -20 samankokoista putelia.
Kiitos sukunimikaima tyhjentävästä vastauksesta. Ehkä pitää kokeilla noita "oikeita" maaleja. Eikä tuo hinta tosiaan ole mitään verrattuna pikkupurkkeihin. Ja sopiihan Azzurro California muihinkin malleihin väriksi…
Ilkka 8.5.2008 22:34 Vastaa lainauksella
Aah.. Tulee varmasti kiinnostava projekti, kuten aina. En malta odottaa että näen korin maalattuna ja lakattuna. Hopi hopi! :D
Ilkka kirjoitti:
En malta odottaa että näen korin maalattuna ja lakattuna. Hopi hopi! :D
Ei passaa liikaa kiirehtiä, vaikka toi pohjamaali onkin jo niin kuiva, että vois pintavärin vetää päälle! Täytyy nyt antaa kuivua kunnolla, kun pohja on liuotinohenteinen ja väri vesiohenteinen, voi tulla ikäviä sivuvaikutuksia ja tarvetta kodin putkimiehelle! Ja täytyyhän toi pohja pyyhkästä jollain 1200:lla paperilla, että saa ne pari pakollista roskaa pois.
Loistava maalipinta! Tuostahan vois jo melkein peilata itteensä : )

Lisää osia vaan kasaan kaiken kansan (pm.net :P) nähtäville niin nähdään siistimpääkin siistimpi "Verraari"
Sisusta on toki upean näköinen!

Varsinkin tuo vaalea väri tuossa. Ovatko nuo Lifecolorin värit muuten tarkoitettu vain ruiskumaalaukseen? Ja muuten, yksi kysymys vielä: Vietkö mallejasi näyttelyihin? Ja olitko tänä vuonna Tampereen pienoismallipäivillä? Oho, tossahan tuli jo kakskin kysymystä : )
Kalle Julin kirjoitti:
Sisusta on toki upean näköinen!

Varsinkin tuo vaalea väri tuossa. Ovatko nuo Lifecolorin värit muuten tarkoitettu vain ruiskumaalaukseen? Ja muuten, yksi kysymys vielä: Oletko/vietkö mallejasi näyttelyihin? Ja olitko tänä vuonna Tampereen pienoismallipäivillä? Oho, tossahan tuli jo kakskin kysymystä : )
Lifecolor toimii sekä ruiskulla (vedellä ohennettuna), että siveltimellä. Isoja pintoja en ole vielä siveltimellä testannut, eikä siihen kauheesti ole tarvettakaan, kun ne hoituu ruiskulla. Detaljimaalaus ainakin toimii. Tuolla www.rlm.at/cont/thema02_e.htm#mm_a on arvostelua eri maaleista, ja ainakin siellä sanotaan, että soveltuu hyvin sivellinmaalaukseen

Eipä ole (vielä) tullut näyttelyissä käytyä, täytyy tuossa syksymmällä varmaan palata asiaan. Kesäaikana viikonloput on varattu mökille.
Penkkien selkänojien takaosat olisin tehnyt myös vaikka ne ei ehkä paljoa erotu valmiista mallista mutta kuvissa erottuu.
Ekku Tarvainen kirjoitti:
Penkkien selkänojien takaosat olisin tehnyt myös vaikka ne ei ehkä paljoa erotu valmiista mallista mutta kuvissa erottuu.
Jep, niinhän ne olis voinut, mutta kun tämä olisi tarkoitus saada valmiiksi vähän pienemmällä työllä kuin tuo Daytona.
Tämä on muutenkin harmittava puute monessa mallissa, ja eritoten näissä japsien tekemissä. Ei olis vaatinut muottiin kuin kaksi osaa lisää. Tässäkin, jos noita selkänojia lähtee täyttämään, pitäisi melkein irrottaa pääntuet, ja rakentaa niille uudet kiinnikkeet.
Hienoo Ferraria oot taas kyhäämässä :). Sisusta ja maalipinta on kyllä perhanan komeita.
th 22.5.2008 22:39 Vastaa lainauksella
Teen sen taas: istuinten selkänojan takapinta olisi ollut hyvä sulkea. Samalla vaivalla olisi voinut säätää niskatuet eri korkeudelle - ainakin näyttää, että niiden ja selkänojan välissä on sauma. Anteeksi!
Tapani Huovinen kirjoitti:
Teen sen taas: istuinten selkänojan takapinta olisi ollut hyvä sulkea. Samalla vaivalla olisi voinut säätää niskatuet eri korkeudelle - ainakin näyttää, että niiden ja selkänojan välissä on sauma. Anteeksi!
Jep, jep, Ekulle jo vastasin samasta asiasta ;-) Ja konepellin vois avata, ja koneen detaljoida ja … Ja taas on yksi ikuisuusprojekti, jonka valmistumista saa odottaa. Välillä pitää saada jotain kasaankin, ettei nämä projektit täytä koko huonetta.
Tapani Huovinen kirjoitti:
Teen sen taas: istuinten selkänojan takapinta olisi ollut hyvä sulkea. Samalla vaivalla olisi voinut säätää niskatuet eri korkeudelle - ainakin näyttää, että niiden ja selkänojan välissä on sauma. Anteeksi!
Kerkesin ennemmin :P
"Kröhöm, ättentsön pliis" :D

Tervo hei, oot kirjottanu mun etunimen väärin - tietääkseni se on Kalle, ei Kallle.

Eivaiskaan, upea niinkuin olen jo useampaan otteeseen tuota sanaa (upea/komea) hokenut, mun mielestä noi päätuet näyttää hyviltä : )
Kalle Julin kirjoitti:
"Kröhöm, ättentsön pliis" :D

Tervo hei, oot kirjottanu mun etunimen väärin - tietääkseni se on Kalle, ei Kallle.

Eivaiskaan, upea niinkuin olen jo useampaan otteeseen tuota sanaa (upea/komea) hokenut, mun mielestä noi päätuet näyttää hyviltä : )
Korjattu!

Ei ne kyllä näytä hyviltä, mutta tästä oli tosiaan tarkoitus tehdä vähän nopeempi projektiu, niin en ala täyttämään. Mietinnässä on vielä noi turvavyötkin, lukot on sinällään tosi näkyviä, vyöt ei näy edes sen vertaa kuin nuo päätuet, eli maksaako vaivan? Kasataan nyt muuta valmiiksi ja harkitaan.

Ja Kalle, pinossa olis F2005, tänään tuli sponsoritarrat, viimeviikolla Hiroboylta oikee väri, sormet syhyää jo! Mitään en kuitenkaan lupaa.
Tervo Salminen kirjoitti:
Korjattu!

Ja Kalle, pinossa olis F2005, tänään tuli sponsoritarrat, viimeviikolla Hiroboylta oikee väri, sormet syhyää jo! Mitään en kuitenkaan lupaa.
Toivottavasti et kuitenkaan tota juttua ottanut tosissasi.. Hahhah.
Että vormuloita tulossa. Nippuun vaan - osaatko muuten sanoa koska alotat sen?
Joona S 7.6.2008 20:02 Vastaa lainauksella
Sivulasit pois…ei nää sisälle :D Pirun hieno ei voi muuta sanoa!
nikke kirjoitti:
Hei, katos tonne peräkulmaan tässä oletuskuvassa! Siellä on punaista! Onko jäänyt vähän? Vai huijaako kamera?
Tuolta tekstistäni poimittua "…puuttuu vielä konepellin ilmanoton maalaus mustaksi…", eli ei ole unohdettu, eikä kuva valehtele. Viikonloppuna maskailin tuota koria, alkuviikosta (tänään/huomenna) pitäis päästä ruiskuttamaan ikkunatiivisteet, keulan, perän ja konepellin mustat alueet.
Pakoputkien päät sisältä kanssa mustalla tai tummalla smoke värillä,tekee ihmeitä tuollainenkin pikkuasia mallissa.

Saivartelua ehkä mutta renkaiden pyörimis suunta ei ole kaikissa samaan suuntaan ;)
Ekku Tarvainen kirjoitti:
Pakoputkien päät sisältä kanssa mustalla tai tummalla smoke värillä,tekee ihmeitä tuollainenkin pikkuasia mallissa.

Saivartelua ehkä mutta renkaiden pyörimis suunta ei ole kaikissa samaan suuntaan ;)
Pakoputket hoidetaan!

Renkaat on ohjeen mukaan, ulkopuolet ulospäin, eikä ne tuosta pyörittelemällä muutu! Samalla tavalla meni kuvio noissa Avensiksen Nokialaisissa, eli näytti kuin toisen puolen pyörät pyörisi väärään suuntaan, pyörimissuuntiakaan ei ollut merkattu.
Tähän riittää ainakin 1001 sanaa kehua tätä mutta valitsen tämän:

Loistavaa työtä! Tuo sininen väri.. Enemmänkin kuin sopii tuohon koriin : )
Värivalinta on erittäin onnistunut. Hienolta näyttää koko malli muutenkin.
Foilaatko tai maalaatko muuten nuo logot tuosta edestä ja takaa kun vielä ovat mustat? Vai jäävätkö ne ihan tuollaisiksi : )
Kalle Julin kirjoitti:
Foilaatko tai maalaatko muuten nuo logot tuosta edestä ja takaa kun vielä ovat mustat? Vai jäävätkö ne ihan tuollaisiksi : )
Mulla on sarja noita tarrapintaisia Ferrarin logoja, joista löytyy noihin sopivat. Samoin keulan logo, ja takapään tyyppimerkinnät. Ei viitsi kiinnittää ennen kuin ihan lopussa, noiden liimat ei ole hirveen tehokkaita.
Petri L 18.6.2008 19:59 Vastaa lainauksella
On Tervo hieno Ferrari ja kivan värinenkin! Noita kirjoittamiasi projekti vaiheita on kiva lukea. Itse en jaksaisi niin paljoa kirjoitella=).
Kertakaikkisen loistavaa, loistava malli jälleen kerran!
Ekku Tarvainen kirjoitti:
Saivartelua ehkä mutta renkaiden pyörimis suunta ei ole kaikissa samaan suuntaan ;)
Jäi sen verran kaivelemaan, tämä kommentti, ja kun tuossa tekeillä olevassa F355:ssa renkaat on samat, että piti vähän kaivella mistä on kyse. Eli kyseessä ovat Pirellin PZero Asimmetrico -renkaat, joissa tosiaan ei ole pyörimissuuntaa merkitty, ainoastaan renkaan ulkopuoli. Näissä uudemmissa käytetään myös PZero Corsa -renkaita, joissa takarenkaat ovat tyyppiä Asimmetrico ja eturenkaat tyyppiä Direzionale (eli pyörimissuunta on merkitty).
Näitä renkaitahan ei ole suunniteltu sadekelille, vaan lähtökohta on ollut pitää kaarrekäyttäytyminen näillä nopeilla autoilla mahdollisimman hyvänä. Tästä hyvänä esimerkkinä varoitus Tirerack -sivuilla:
Caution: The P Zero Corsa System tires are not recommended for high-speed driving on extremely wet roads with standing water where there is the risk of hydroplaning. This is especially true of shaved or worn tires. Drivers should drive cautiously at reduced speeds in these conditions.

Samanlaisia, näennäisesti toisella puolella väärään suuntaan pyöriviä epäsymmetrisiä renkaita on helppo pongata esim uusien Bemareiden alta, tuossa duunin pihalla on 520, jossa alla Dunlopin vastaavat, joissa siis vain ulkopuoli on merkitty.
Lauri P 7.12.2008 18:42 Vastaa lainauksella
Wau!
aikas hieno