Pienoismallit.net

KV-IE Suomi

KV-IE Suomalaisessa asussaan. Perussarja on vanha Tamiya, jota on paranneltu JS-Modelsin tornilla, laatikoilla, ajovalolla ja telapyörillä. Lokasuojien reunat, moottoritilan ritilät plus muita yksityiskohtia on rakenneltu muovirimasta.

Kommentit

Lisäsin tämän sivun osoitteen pultti-Klimi-keskusteluun www.pienoismallit.net/keskustelut/3136_suomalainen-pulttiklimi/ , mallin kuvat selvittänevät monta asiaa joita pojat pohdiskelevat.
Voisitko kertoa että miten saat noista teloista noin hienot, itselläni ei meinaa mitenkään onnistua. Todella upea malli muutenkin.
Olen samaa mieltä kanssasi Sami. ;)
Telat todella aidon näköiset, ja maalaus hieno.
Pölystys / muu likaistus onnistunut mielestäni hyvin.
Mitään valitettavaa / rakentavaa kommenttia en keksi.
Onko tarrat oikean laiset, vai ihan "hatusta vedetyt" ?
Bresterman kirjoitti:
Onko tarrat oikean laiset, vai ihan "hatusta vedetyt" ?
Ne ovat siirtokuvia, eivätkä mitään tarroja, oikeissa vaunuissa merkinnät maalattiin. Jaken tuntien merkinnät ovat juuri kuten aidossakin vaunussa oli.
Hei, kiitos kommenteista. Telat ovat Model Kastenin. Telan on ensin maalattu mustalla ja maalin kuivuttua ne on käsitelty erivahvuisilla rusehtavilla runsaasti ohennetuilla maalilitkuilla (litkutus, wash, mitä sanaa nyt kukin haluaa käyttää). Seuraavaksi telat on kuivapensselöity erivärisillä maanläheisillä sävyillä ja lopuksi kulutuspinta on kuivapensselöity esim. oily steel sävyllä. Mikäli halutaan näyttää, että vaunu on seissyt paikallaan, ei kulutuspintoja tietenkään "kirkasteta".

Siirtokuvat ovat Wikingin arkeilta ja ne ovat siten kuin saatavilla oleva tieto kertoo. Suomi-vaunuissa merkintöjentekeminen "hatusta" on riskitouhua.

t. Jake
Onko tankkeja vaikea rakentaa?Oon meinannu rakentaa dioraaman (tein jo pienen) omista aineksista.(paitsi tankin ostan.)
se on nättiä kun alan mestari sen tekee
Arpa arvio heitti helmen.

Aivan loistava yksilö. Tasapainoinen ja hillytty säistys (huh mikä sana). Malli aikalailla täydellinen.
Onko tämäkin vapaalla kädellä ruiskutettu,,,elä vaan sano että on
Ainoastaan väri tiputtaa täydet pisteet pois. En vain pidä sävyistä oli aidot tai ei.
Tervehdys Esa ja kiitos, Suomi-mallit ovat niitä, joita tulee väkisinkin rakennettua pupillit mallissa kiinni ;) Onneksi muiden mallien kanssa voi sitten ottaa rennommin. Malli on kyllä ruiskumaalattu, mutta vain tuon Sammaleenvihreän osalta, joka on samalla toiminut pohjamaalina. Hiekanruskea ja harmaa on maalattu penssilillä. Maalit ovat Xtra Colorin maaleja. Valitettavasti myös värisävyt ovat oikeat, tai nyt niin lähellä oikeaa kuin mallin rakennusaikoihin oli mahdollista tietää. Nykykäsitys sävyistä on kyllä periaatteessa edelleen sama. Kun vielä muistetaan vaunun likaisuus, haalistuneisuus, pölyisyys, kuraisuus yms. yms., niin silloin havaitaan että hillityt poikkeamat suuntaan tai toiseen ovat "sallittuja". Fakta on myös se, että eriaikoihin valmistetut / sekoitetut samatkaan naamiovärit eivät ole veljiä keskenään.

t. Jake
Komea pultti klimi, sopivasti kauhtunut. Ite nostin työpöydälle pulttiklimin ja meinasin suomimallin tehdä. Meinasin jos sopii niin kattoa tästä hieman mallia nuitten suomettamiseen vaativien osien tekoon?
Moi Jarno ja Kiitos,

Toki sopii, Suomi vaunuja on aina mukava nähdä. Trumpalla on Pultti-Klimistäkin olemassa sarja, joka sinulla lienee. Itselläni tuota sarjaa ei ole, mutta Suomalaista Klimiä siitä rakennettaessa pitänee muutoksia tehdä lokasuojien päihin, moottoritilan verkot vaihdettava ritilöiksi, suojakuvussa oleva ajovalo, työkalut (ja varustelaatikot lokasuojilla?) Tornissa pitänee kiinnittää huomiota pistooliportin kohdalla lisäpanssarilevyjen rakenteeseen.

t. Jake
Terve, trumpan sarja löytyy ja on työpöydällä, täytyy ruveta kartoittaan nuita tarvittavia muutoksia.
AJ 6.1.2013 14:44 Vastaa lainauksella
Moi Jake,

Helppo kompata vuosien takaisia ja nykyisiä kehuja Suomi-KV-1E:stäsi. Huolimatta siitä, että vaunu on rakennettu jo vuonna 1995 ja "vanhoilla tekniikoilla", vaunu kestää vertailun minkä tahansa nykytekniikoilla rakennetun nykyisen vaunupienoismallin ja päihittää useimmat. Loistava vaunupienoismalli kaikinpuolin. Parhain terveisin, AJ