Pienoismallit.net

Hanhikosken rautatieasema 1/48

Stuka 10.(St.)/LG 1. Ju-87R-2 (L1+BU) sai moottorivikaa kesäisenä päivänä 1941 ja koneella jouduttiin suorittamaan pakkolasku maastoon Kemijärven tienoilla. Kone teki mallikkaan pakkolaskun harvahkoa närettä kasvavaan männikköön, eikä vaurioitunut aivan mahdottomasti, joten kone haettiin pois metsästä takaisin yksikköönsä. Lähin asema oli Hanhikoski, minne se tuotiin rekan perävaunulla. Dioraamassa lentokoneen hakuporukka odottaa junaa, jolla Stuka saadaan lähetetyksi takaisin Rovaniemelle.
Auto on Ford V8 1939, Stuka on tehty Hasegawan sarjan pohjalta. Figuurit ovat Tamiyan ja Dragonin tyyppejä. Lisäksi pari itse tekemääni.

Referenssinä on käytetty Hannu Valtosen kirjaa; "Lapin lentokoneenhylyt" (1993), jossa sivulla 182 on esitetty kaksi kuvaa edellä kuvatusta Stuka-operaatiosta.

Kommentit

Jipe 5.3.2007 16:00 Vastaa lainauksella
WOW! Eka kun näin kuvan pienempänä luulin sitä aidoksi paikaksi.
Ei voi kuin huokaista syvään ja ajatella: "Kunpa minäkin osaisin…" Todella upea dioraama kaikkinensa - ajatus, mallit, toteutus… Keep on modelling
mistä sä oot ton talon tehnyt??on niin upea että huh..
Talo on tehty 8x8 mm:n puuriukukehikon päälle kiinnittämällä evergreenin muovilevyä, joka matkii pinnaltaan talon seinälaudoitusta(Nr.4544). Katto on 1 mm polystyreenimuovilevyä, jonka päällä on 400:nen hiekkapaperi. Ovet ovat myös muovilevyä kuten sokkelikin. Näihin edellämainittuihin kannattaa hioa melko karkeilla hiomapapereilla "puun syitä" sekä betonin karheaa pintaa. Ikkunan räystäspellit ovat oikeaa ohutta peltiä.
Tuo taustalla oleva metsä on todella aidon näköinen
JJ Hilska 16.6.2007 15:10 Vastaa lainauksella
Ehkä siksi se onkin aidon näköinen, koska se metsä on oikeaa;) Tuo dioraama on laitettu korkealle korokkeelle ja siten se on saatu kuvattua hyvin todellista metsää vasten. Kannattaa kokeilla muillakin malleilla.
Jaapu 19.8.2007 13:03 Vastaa lainauksella
sä jos kuka osaat tehä
ei oo tullu tollasta "kolonnaa" vastaan rautatieasemilla :DD (vaikka ikinä en oo hanhikoskella käyny :D)
Kyllä on asemat tehty samalla mallilla ennen, meillä on kesämökkinä vanhan porin-radan varrella vanha asema. Hauskasti sattunut kun on tynnyrit ihan samalla paikalla kun meillä ja koko asema on täysin identtinen. Mahtavaa jälkeä!
Elävyyttä riittää. Ja pojot sen mukaan, plus itse tehdyistä paikoista. Kula valluu.