Pienoismallit.net

28cm K5(E) "Leopold"

Trumpeterin massiivinen malli Dragonin tykkimiehistöllä. Alusta itse tehty korvaamaan mallin oma, melko hutera vastine. Malli maalattu pääasiassa Lifecolorin maaleilla ja vanhentaminen tehty MIG:n pigmenteillä sekä valmis litkuilla.

Kommentit

Tässä tykissä on sitä lopullisen ratkaisun tuntua.

Hieno malli, livenä vieläkin tyylikkäämpi.
Oliko tämä Model Expossa näytillä?
Tätä ihailin jo Expossa, todella hieno malli. Kiva nähdä kuvat myös täällä.
Kiitoksia kommenteista! Malli oli näytillä Model-Expossa, jonne se valmistui juuri edellisenä iltana. Tyypilliseen tapaan mallin työstäminen loppuun alkoi verrattaen myöhään, mutta ehti kuitenkin.
Huhhuh, todellakin vaikuttava. Tarkasti rakennetulta vaikuttaa. Osien määrä taisi mennä reippaasti tuhansiin? Onko loota tallella tai muistatko kuinka paljon osia oli?
Laatikon kannen mukaan 751 osaa
Eskoa korjatakseni, tässä Trumpan mallissa on noin 1140 osaa, kun taas Dragonin mallissa on tuo 751. Suurin osahan ainakin Trumpeterin mallin osista menee varmaankin molempiin junavaunuihin. Ylitse osia jää myös tykin kääntelyyn tarkoitetusta kiskoviritelmästä. Siitäkin huolimatta työläs malli sekä rakentaa, että maalata. Mutta kyllä se loppujen lopuksi on hyllyjen kuningas, kun vain mahtuisi jonnekin.
Juha A 29.4.2008 22:18 Vastaa lainauksella
On tosiaankin kerrassan upea malli. Pari parannusehdotusta kuitenkin löytyy. Tuon lastulevyalustan reunat näyttävät aika rujolta, oletko ajatellut laittaa siihen puiset (tai muut) kehykset, vai tuleeko kenties vitriini? Lisäksi tuo nosturin vaijeri/köysi on (liian) karvainen, kannattaisi varmaan vahata tms.
Alustan reunat on tarkoitus kehystää, mutta ajanpuutteen vuoksi en ehtinyt sitä pahemmin miettiä. Nosturin vaijerille täytyy kyllä ehdottomasti tehdä jotain, alkaa jo itseäkin puistattaa. Lanka oli aluksi ihan kelvollinen, mutta näemmä jokin työvaihe on saanut sen "rehottamaan". Asia korjataan :)
huhu, mitä kalustoa!. eikös moinen rautavainu tykki pommitanu Parisia epätoivosesti?
JÖSSES kun on iso tollasen ostan vielä ja rakennan sitten miinus puolena se kun emäntä näkee niin voi joutua varasto ruokintaan mutta kyllä se juhannukseksi ainakin leppyy ehkä…
Kaikinpuolin komea malli silmä lepää ja iso on aika kaunista ja nää saksalaiset rautatietykit on lähellä sydäntä, onkos muuten 1/72 mittakaavaan mitään tykkiä ? tai Karl tai Thor mörssäriä laittakee linkkiä pakko ostaa.
Leopold tykki kunnostautui ampumalla Anzion maihinnousurantaa, se oli aika pientä se tuho mutta psykologinen vaikutus suuri.
1/72 mittakaavaan löytyy Leopoldia ja mörssäri Karlia sekä Hasegawalta, että Hobby Bossilta. Hasegawat rakentaneena voin sanoa laadun olevan ihan kohtuullista, mutta Hobby Bossista ei ole tietoa.
Näyttää huomattavasti paremmalta kuin oma tekeleeni. Minulle nämä taisivat olla ensimmäiset sylintereiksi kaulittavat etsiosat koko elämässäni, ja pieleenhän ne tietenkin sitten menivät ja jäivät asentamatta. Hyllylläni se kuitenkin odottelee maalia ja siirtokuvia, kun ilman niitä näyttää äärimmäisen rujolta.

Tuo alustaratkaisusi on oikein mainio. Täytyneepä katsoa, saisinko siitä jotain ideanpoikasta. Rakennussarjan oma alusta kun suorastaan välkehtii saumoillaan.
Lottokone arpoi tämän mallin arvioitavaksi. Vaikka yrittämällä yritin, en keksinyt mitään negatiivista. Tykki yksinkertaisesti loistava, ukot hyvin tehty ja alusta kans hyvä. Täydet pisteet!
Todella vaikuttava malli kokonsa ja näkönsä puolesta. Tässä on kyllä lopullisen ratkaisun makua, Hienosti rakennettu ukkeleita myöten. Vanhennus nappiin, five points!
tä-tää on yks tän sivuston parhaitamallei. tykin raivon voi tuntea!
SS 10.3.2012 16:38 Vastaa lainauksella
Nyt vasta löysin sun kuvat, ja pakko sanoa että komiaa on. Tämä malli on aivan häkellyttävän hieno monine yksityiskohtineen. Olen monesti miettinyt, että tekeekö kukaan näitä isoja tykkejä, ja on mahtavaa huomata että kyllä, ja vielä tällä laadulla. Kiitos tästä!