Pienoismallit.net

Fw190-D9

28.04.2008 Olkoon sitten valmis tämämkin malli. Lakkailin ja lisäsin pako- ja ruutikaasuvanoja sekä hieman lohkeillutta metallia. Kone oli hyvä rakennettava.

Hasen Iso Dora. Maalattu telalla ja katuharjalla. Maaleina käytetty punamultaa ja muita luonnon tuotteita.
Eli aikuisten oikeasti maalattu siveltimillä ja patkerin 150-spruutalla. Maaleina käytetty Extracolor (RLM 76 ja siveltimellä), GW:n akryylejä (Punainen väri, siveltimellä), Vallejon akryylejä (ohjaamo ja muut sisäosat, siveltimellä) Eduartin loistavia akryylejä (maastokuvioinnit, spruutalla). Lakattu Johnssonilla (siveltimellä). Väripesut GW:n reilusti ohennetuilla inkeillä. Mutta kuten kuvista näkyy, on vielä paljon tekemistä. Koko komeuden tulen lakkaamaan Tamiyan lakoilla, kun niitä vielä on.
Kone esittää Würgerstaffelin konetta "punainen kolmonen" jota Waldemar Wübke lensi. Koneesta otetuissa kuvissa näkee, että kone oli hyvässä kunnossa ja uusissa maaleissa, joten suuria kulumisjälkiä en tule tekemään.

Eduartin istuinvyöt on ainoat mitä lisäosia oon käyttäny, mutta miksipä niitä käyttäis kun malli itsessään on jo niin hyvä.

Kommentit

Heikki 22.4.2008 11:04 Vastaa lainauksella
Aika hyvä noinkin vanhan miehen tekemäksi malliksi.
Kiitti Heikki :) Vaikka nuorihan minä teikäläiseen verrattuna olen.. oikeastaan sähän voisit olla mun isä. On sitä ikäeroa sen verran monta kuukautta :)
Heikki kirjoitti:
Aika hyvä noinkin vanhan miehen tekemäksi malliksi.
Vanha mies? Höh.Tehän olette aivan kersoja minuun verrattuna.

Hyvältä näyttää tähän mennessä. Jotakin samantapaista pensselöinnin ja ruiskumaalauksen yhdistelmää minäkin olen kokeilemassa seuraavassa projektissa.
Olikos muuten tuon punavalkoisen koneen pohjan tarkoitus estää sokeimpaakin saksalaista it-miestä ampumasta omia koneita?
Juu. Kun tää oli niitä JV 44 suihkariysikön suojalentueen koneita, ja toimi ainoastaan siellä kenttien läheisyydessä - jotka oli täynnä IT-tykistöä - oli tämä väritys riittävän silmiinpistävä soikeintakin IT-meistä ajatellen.
onpa hieno malli kerrassaan,komia ja taiten tehty.Itse yritin tehdä samaisen mallin "barkhorn" version mutta se teki "huorin" ja meni susille kun ensin lakkaus meni kuralle ja kurtulle ja myöhemmin koko komeus tippui hyllyltä räsähtäen ihan särki ja minä turhautuneena kärräsin koko romun kaatopaikalle.Menetyksen karvasta makua korvaamaan teinkin sitten hasegawan 1:32 mallin FW-190 A5"Herman Graft" joka täytyisi vielä kuvata tänne haukuttavaksi.
Mutta tämä sinun mallisi on hieno.
Tässä on tyyliä!
Aivan mahtavan näköinen kone, ja varsinkin maalaus.
Pohja-väristä pidän todella paljon!

Hienoa työtä!! ;)
Kiitos kehuista. Tosin saa sitä arvostellakin (itken sitten äiten olkaa vasten).
Tikrulle: sitähän tää mallailu on, ylä- ja alamäkiä. Itellä on ollu tiettyjen maalien kans aina ongelmia, ja
kerran hajosi vitriini, ja siinä menikin siten kymmenkunta mallia korjaamattomaan kuntoon.
Brestermannille: Itekin pidän näistä "marianne karkin" värisistä koneista :)
Voisiko joku valaista miksi koneen pohja on punainen? Tuskinpa naamioinin takia… Erittäin nätti malli. Kerrassaan.
Kun tää oli niitä JV 44 suihkariysikön suojalentueen koneita, ja toimi ainoastaan siellä omien kenttien läheisyydessä - jotka oli täynnä IT-tykistöä - oli tämä väritys riittävän silmiinpistävä soikeintakin IT-meistä ajatellen, eli ei omat ampuneet alas. Liittoutuneillahan oli taktiikkana hyökätä laskeutuvien ja nousevien suihkuhävittäjien kimppuun, koska silloin ne olivat haavoittuvimmillaan. Nämä suojalentueen koneet sitten oli ilmassa suihkareiden nousuja ja laskuja suojaamassa.
Ahaa vallan järkevää. Mielenkiintoinen yksityiskohta jos sitä sellaiseksi voi kutsua…
Tapio Huhtelin kirjoitti:
oli tämä väritys riittävän silmiinpistävä soikeintakin IT-meistä ajatellen, eli ei omat ampuneet alas.
olishan se mukava nähä tuollanen soikea IT-mies:)
Erittäin hieno malli! Tulivatko Papagein staffel-raidat pohjaan siirtokuvalla, vai maalasitko ne?
Kyllä ne on siirtokuvat