Pienoismallit.net

Rupakko

Kommentit

Vaikuttavan näköinen maisema. Onko taustakin itse tehty? Vai fotoshopattu? Männikkö näyttää aikalailla aidolta. Niin, ja makasiinikaan pusikoineen ei juuri parempi voisi olla. Hienoa työtä.
eikös nääkin ois voinu kaikki laittaa samaan kansioon :O
Ei taida Hevonkuusi ja Rupakko liittyä toisiinsa kuin mittakaavassa. Johan sen sanoo nimikin :D

Näyttää kyllä harvinaisen hienolta tuo seinä. Samoin kivijalat.
Kiitos kommenteista. Männikön takaa alkaa taustamaisema, joka on valokuvasta kirjapainotekniikalla painettu tapettipaperille ja edelleen liisteröity seinään. Männyt olen tehnyt itse, kuten kaiken muunkin maiseman. Makasiinin seinät ovat pari millistä puulevyä, jotka olen maalannut useamman kerran hyvin litkuksi ohennetulla maalilla. Maalaamisen jälkeen pensselöin pigmenttijauhetta sinne tänne. Puu on maalaamisen kannalta kiitollinen materiaali, sillä se imee lirun maalin epätasaiseti itseensä, näin saadaan helposti seinään kulunut, vaihteleva pinta. Kivijalat ovat betoninväriseksi maalattua kipsiä.
Mallissa käytettyjjä puujäljitelmälevyjä ja profiileita valmistaa amerikkalainen North Eastern. Ohessa linkki valmistajan sivulle www.northeasternscalelumber.com
Olen täysin mykistynyt! Todella mahtavaa työtä olet tehnyt, voisitko lisätä muutaman kuvan vielä lisää niin nähtäisiin tämä mestariteos toisistakin kuvakulmista?

Voisitko vielä kertoa yksityiskohtaisemmin tuosta männyn tekemisestä? Olen tekemässä itse dioraamaa lähellä olevasta vanhasta kivisillasta ja siihen pitäisi tehdä juuri tuollaisia mäntyjä. Näyttää todella hyvin toteutetulta, niin kuin muukin tässä rautatiessä. : )
Loistavaa on.. ainoastaa onko tuo ryyppyremmin esittäminen oikein hyvä, kun nuoriso voi saada pahoja vaikutteita ;-)
Kalle Julin kirjoitti:
Voisitko vielä kertoa yksityiskohtaisemmin tuosta männyn tekemisestä? Olen tekemässä itse dioraamaa lähellä olevasta vanhasta kivisillasta ja siihen pitäisi tehdä juuri tuollaisia mäntyjä. Näyttää todella hyvin toteutetulta, niin kuin muukin tässä rautatiessä. : )
Männyn rakentamista esittävä tekniikka on esitelty Pienoismalli-lehdessä 7/2001. Samassa jutussa käsitellään myös lepän ja koivun rakentamista. Lehden vanhoja irtonumeroita voi tilata kustantajalta www.pienoismalli.com . Joissakin kirjastoissa vanhoja Pienoismalli-lehtiä voi olla myös sidottuna.
Okei, kiitti vinkistä. Taisin jotain lueskellakkin joskus vuonna nakki ja kirves tuota samaista numeroa.
Eikös siinä ollut muutakin dioraamaan liittyviä vinkkejä? : )
Mistä olet tehnyt / hommannut tuon lättähatun? Ilmeisesti jokin syövytesarja… Kyllä on loistava kokonaisuus tämä maisema. Ilmeisesti se on samalla alustalla Hevonkuusen kanssa?
Näissä uvissa tulee hyvin esille kaksi-kisko järjestelmän realistisuus kolmikiskoiseen verrattuna. Itse tosin olen "kolmijalkainen" ;-)
Maarit 11.5.2008 00:50 Vastaa lainauksella
Kettu jolkotteli tienviertä häntää myöten huolettomana. Mutta jonkinmoinen kaiho kaihersi sen muutoin niin yksioikoista mieltä. Sen enempää kykenemättä kuitenkaan miettimään se oikaisi kohdalle sattuneen ylikasvaneen pöheikön läpi. Aikomuksenaan vain poiketa vähän reitiltään uuden tuoksun viettelemänä.
Aikoja nähneiden alalautojen alitus sujui luonnostaan ja tuoksu voimistui. Täällä, jos missä, ei närkästys valtaisi mieltä. Täällä tuoksui sopivasti hylätylle, vain harvoja houkuttavasti unohdetulle. Siellä kettu oikaisisi pitkäkseen, antaisi ajatuksen tulla, jos sellainen olisi tullakseen.
on kyllä hieno ei voi muuta sanoa.onko tästä rupakon rauta rakennuksesta otettu kuvia johonkin käden taidot kirjaan? kun mielestäni olen nähnyt tämän rakennuksen sitä selaillessani käsityö tunnilla.
Jori isoketo kirjoitti:
… onko tästä rupakon rauta rakennuksesta otettu kuvia johonkin käden taidot kirjaan? kun mielestäni olen nähnyt tämän rakennuksen sitä selaillessani käsityö tunnilla.
Oikea havainto. Tekniset käden taidot -kirjan pienoismalliartikkelissa on useita kuvia Rupakosta ja sitä ympäröivästä maailmasta.
Jere L 26.11.2010 09:42 Vastaa lainauksella
on kyllä tosi hieno.kui kaua meni aikaa rakentamiseen
Jere L kirjoitti:
kui kaua meni aikaa rakentamiseen
Ainakin yli kymmenen vuotta olen tuota tehnyt; välillä on tosin ollut pitkiäkin taukoja.