Pienoismallit.net

Hevonkuusi

Kaupunkinäkymä

Kommentit

Sam Susi 20.4.2008 22:08 Vastaa lainauksella
Todella hienon näköinen! Mistä olet tehnyt talot ja mukulakivikadun?
Mikko Koo 20.4.2008 22:21 Vastaa lainauksella
Elävän näköinen ja hieno kaupunki - ilman ihmisiäkin.
Onpas upeita rakennuksia, olisiko työvaiheista kuvia?
Komeita rakennuksia! Ovatko Ihan itse näperrettyjä, vai kaupallista tavaraa?
Laita ihmeessä lisää kuvia töistäsi. Varsinkin yleiskuvat voisi olla mielenkiintoisia. Nämähän ovat yksityiskohtia jostain isommasta?
Kuvien talot ovat kaikki käsityötä alusta loppuun. Kivitalojen seinät rakensin 2 mm polystyreenilevystä, jotka rakennukset pystytettyäni maalasin ja märkään maaliin ripottelin polyuretaanihartsin kevennysainetta mallaamaan rapattua seinäpintaa (myös hienoksi seulottu hiekka käy). Tämän käsittelyn tein kahdesti, kuten myös varsinaisen pintamaalauksen. Ikkunat, kerrostalojen liiketilat, savupiiput ja puu/tiilitalon kokonaisuudessaan valoin polyuretaanihartsista silikonimuottien avulla. Puutalon ikkunat ovat messinkisyövytteitä. Kaupungin kadut ovat Fallerin solumuovilevyä. Valitettavasti rakennuksista ei ole työvaihekuvia.
Hevonkuusi on osa noin 4 m x 2.5m:n maisemakokonaisuudesta, joka ajoittuu 1950-60-luvuille. Pääosaa näyttelee rautatiet, mutta myös maisemalla ja rakennuksilla on merkittävä rooli. Olen rakentanut sitä ainakin kymmenen vuotta.Pienoismalli sijaitsee Espoossa kotitaloni kellarissa.
No niin hienoo, mustakaapuinen herra saapunut raiteille tallustelemaan. Lisää kuvia vaan ilmoille, sitte kun kerkiät.
Jipe 22.4.2008 18:02 Vastaa lainauksella
Olisiko mahdollista ottaa "yleiskuva" , eli vaikka ylhäältäpäin otettu kuva. Hienosti olet osannut tehdä, vaikkakin immmesiiä (ihmisiä) sais olla lisää.
Terve! Lisään valokuvia kansioon pikkuhiljaa, sitä mukaa kun saan niitä otettua. Pienoismallini on vielä keskeneräinen, joten ihmiset ja kaikkinainen elämän touhotus ilmestyvät kyllä aikanaan katukuvaan.
th 22.4.2008 21:04 Vastaa lainauksella
Törmäsin äskettäin jenkkiläiseen pienoisrautatielehteen, jonka sivuilla esiteltiin laulaja Rod Stewartin huikea ratakokonaisuus. Sielläkin seikkaili mustakaapuinen herra viikatteen kanssa - onkos tämä joku pienoisjunailijoiden kansainvälisen veljeskunnan sisäpiirijuttu?
Jipe 23.4.2008 09:17 Vastaa lainauksella
Ai tuo on viikate mies! Hehhe! :D Luulin että se on joku mummeli joka kävelee siellä, kun en nähnyt viikatetta.
V.Vaaras 24.4.2008 10:13 Vastaa lainauksella
Rakennukset näyttävät todella hyvältä. Tämä tuotos on pakko päästä näkemään livenä.
On muuten pirun hieno! saanko kysyä paljonko hela hoito maksanu?
Siis aivan älyttömän upea, hyvät yksityiskohdat ja muutenkin kokonaisuus mahtava gj!
J Pokki 24.4.2008 19:35 Vastaa lainauksella
Kyllä tämä on parasta pienoisrautatietaituruutta mitä Suomesta löytyy, tosin eihän tämä tullut yllätyksenä kun vuosien varrella on näitä Sallisen veljesten tuotoksia nähnyt lehdissä ym.
Nippo 24.4.2008 20:43 Vastaa lainauksella
Aivan uskomatonta työtä, muuta ei voi sanoa. Onko muuten tuo Sisu-ratakuormuri täysin itsetehty vai sarjasta?
Jaakko Ilin kirjoitti:
Aivan uskomatonta työtä, muuta ei voi sanoa. Onko muuten tuo Sisu-ratakuormuri täysin itsetehty vai sarjasta?
Ratakuorma-auto Tka4 on messinkinen piensarja - tehty koemielessä vain muutamia. Veto matoruuveilla ja pitkällä kardaanilla kummallekin akselille. Moottori on pystyssä hytissä. Lavan laidat pitää näprätä itse muovista.
J Pokki kirjoitti:
Kyllä tämä on parasta pienoisrautatietaituruutta mitä Suomesta löytyy, tosin eihän tämä tullut yllätyksenä kun vuosien varrella on näitä Sallisen veljesten tuotoksia nähnyt lehdissä ym.
Hyvä huomio että siellä on myös rautatietä rakennettuna,kaiken hienon yksityiskohdan keskellä mulla jäi tämä tavallaan huomaamatta koska sehän on "vaan" rautatietä.

Kerrassaan upeaa työtä tämä,järjestähän PM.Netin käyttäjille joskus mahdollisuus tutustua tähän livenä.
Uusia kuvia ihasteltavaksi,sain tuosta junarataa ylittävästä kävelysillasta idean joka tuskin koskaan toteutuu.

Jäätelökioskista pidän erityisesti ja sitten toiseksi alin rivi ja toinen kuva oikealta katsottuna missä on tällainen pieni katettu tila.Jälkimmäinen on väriä(ja kokoa) lukuunottamatta samanlainen mikä löytyy meidän vakkari kalapaikan naapurista Ahvenkoskelta.Pömpelissä on kiva nauttia kalansaalista ja hörppiä kuumaa kahvia :)
En rupea nyt jokaista kuvaa erikseen kehumaan (vaikka aihetta totisesti olisi!), vaan tällä kertaa kiinnitin huomiota sympaattisen näköiseen "lättähattuun" - lienee itse tehty, ei kai tuollaista valmiina mistään saa?
Radan varressa kasvaneena Pasilassa, voin vannoa, että kaikki on autenttista ja aidon tuntuista. Kuin heräisin todellisuuteen 50 vuotta taakse päin.
"Jälkimmäinen on väriä(ja kokoa) lukuunottamatta samanlainen mikä löytyy meidän vakkari kalapaikan naapurista Ahvenkoskelta" Samanlainen tavaramakasiini löytyy Espoon asemalta saman värisenä.
Samuli S 2.5.2008 14:14 Vastaa lainauksella
MAHTAVA, ei muuta voi sanoa. Ootko ite tehnyt tuon lättähatun ja ratakuorma-auton?
Sulla on todellakin arkkitehtuuri hallussa. Mahtavat maisemat !
Samuli S kirjoitti: Ootko ite tehnyt tuon lättähatun ja ratakuorma-auton?
Dm 7 ja Tka 4 ovat molemmat piensarjoista kasattuja. Osat ovat 0,3 mm messinkipeltiä ja polyuretaanihartsia eli pääsääntöisesti juottamista ja ja pikaliimausta.
Simo.S 2.5.2008 17:58 Vastaa lainauksella
Aivan upea! Minkäs kokoinen tuo "rakennelma" on kokonaisuudessaan
Rakennelma on kooltaan reilut 4m x 2.5m, sellainen L:n muotoinen ja sijaitsee asuntoni kellarissa.
Upea rata! Millaista kalustoa radallasi liikkuu noiden kuvissa esiintyvien lisäksi?
Onkos tullut tähän uutta matskua Untamo?
Alansa huipputyö,oli myös ilo nähdä tämä viime vuonna luonnossa kun Petri sen minulle esitteli.Valokuvista henkii aito tunnelma.Arvoa lisää se että suomalaisen rautatien harrastaja joutuu tekemään lähes kaiken itse.Tämä on mielestäni viiden tähden työ,piste…Radan voi myös katsoa valmiiksi työksi koska hyvä pienoisrautatie ei taida koskaan olla valmis.
Viikatemies on aika lystikäs lisä kaupunkikuvaan. Samoin tykkään pienoismalleja pienoismallissa -asetelmasta eli tuosta juna-aseman vitriinistä. Malli kokonaisuudessaankin on luonnollisesti mahtava, mutta varsinkin nämä kaksi pikku yksityiskohtaa miellyttävät silmääni.
Mahtavasti onnistunut dioraama. Hauska lisä tuo viikatemies tuonne
Boneheed 28.7.2008 09:03 Vastaa lainauksella
Harvoin tulee vastaan töitä, jotka kielivät tinkimättömyydestä,päättäväisyydestä,taidosta ja harrastamisen ilosta. Tämä on yksi niistä. tämän työn edessä ei voi kuin nöyrtyä ja antaa täydet pisteet.
Tämähän olisi oiva nukkeanimaation lavaste, parempi kuin monet joita on tarkoitukseen käytetty. Annoin "vain" 4,5 tähteä siksi, että nuhjuisuus sinne tänne olisi ollut vielä enemmän makuuni. Aivan käsittämätön kokonaisuus silti.
Todella upeaa työtä! 50-luvun aito asemanseudun tunnelma on tavoitettu hienosti.
Jos joku kehottaa minua painumaan Hevonkuuseen, niin tiedän missä se on. Lapsuuteni maisema Pasilan ratapihalla katsottuna Toralinnan pihalta itään puolivuosisataa sitten, vain Eläintarhan kansakoulu puuttuu mäeltä taustalta.:)
Kyllä Sallisen veljekset on aika velhoja näiden rautatiemallien kanssa. Ei voi muuta, kun olla ihastuksesta hiljaa.
Oon käyny kattomassa tätä 2 kertaa ja nyt vasta huomasin viikatemiehen :]
maxres 6.4.2012 15:17 Vastaa lainauksella
Tämä taisi vilahtaa McDonaldsin mainoksessa (ainakin tänään)…?