Pienoismallit.net

38 (t)

Maguetten 38(t) höystettynä Eduardin etseillä ja Tamiyan Marderin teloilla. En tiedä oliko noita lokasuojilla olevia savuhommia miten paljon tai lainkaan käytössä, mutta laitoin ne nyt kuitenkin malliin. Joitain niittejä joutui uusimaan ja tornin osien sovitteissa joutui käyttämään kittiä. Maalaus on tehty Humbrolilla ja merkinnät ovat Archerin kuivasiirtokuvia. Malli oli näitä tapauksia "tämäkin on näköjään tullut hankittua, niin kai se on pakko myös rutistaa valmiiksi".

Kommentit

Mitä mitä - siis onko nuo todella Tamiyan letkutelat?

Muuten mitäs tuossa lokasuojan päällä olevassa reiällisessä laatikossa kuljetettiin? Kirjekyyhkysiä vai vaununjohtajan mäyräkoiraa ;-)
Moi Kessu, jep Tamiayn telat ne ovat. Uusissa Tamiyan malleissa telojen detaljointi on hyvää tasoa ja detaljit on toteutettu molemmin puolin. Telat voi myös liimata tavallisella muoviliimalla (nesteliima). Ainoa ongelma, johon olen törmännyt on se, että telat saattavat joissain tapauksissa venyä liikaa ja saattavat mennä poikki kun niitä koettaa laittaa paikoilleen. Tässä ei kuitenkaan ollut ongelmia.

Laatikosta en osaa sanoa sen kummempaa, se tunnetaan vain nimellä "toolbox" eli työkalulaatikko. Ei lainkaan hassunpi idea käyttää laatikkoa tilapäisesti esim. mainitsemasi materiaalin tai vaikka parin kanan tilapäiseen kuljetukseen ;)

t. Jake
Terve, Todella tyylikäs tankki. En voi muutakun ihailla miten olet saanut aidon tankin tehtyä, kuten kaikki sinun mallisi ! ;-) .
Juu, komia tankki! ;)
Vanhennus / haalistus onnistunut hyvin, ja etenkin pakoputken 'ruostetäplät'.
Ainakaan näin nopeasti katsottuna, työ jäljessä ei ole mitään vikaa.
Moi ja kiitos, pakoputki on ruostutus on tehty siten, että ensin se on maalattu mustalla. Sitten heikosti kuivapansselöity HU62:lla ja lopuksi litkutettu ruostevärillä.

t. Jake
taideteos Jarmolta
Kantri 21.3.2009 13:29 Vastaa lainauksella
Hieno tankki,todella.Näistä tankeista en kauheasti ymmärrä ,mutta ihmetystä aiheuttaa kuvassa 8
"ison pyssyn" piipun suu aukon ympärystän vaaleus, muuhun malliin verrattuna?
Tervehdys Kantri ja kiitos, tuolla tykinputken suun kiillolla halutaan antaa mielikuva siitä, että kun tykillä ammutaan, niin ammunnan aiheuttama kuumuus kuluttaa maalin pois tykinputken suulta. Kulutus voisi enemmän "repaleinen" eli maalia voisi olla vielä joissain kohdissa jäljelläkin.

t. Jake
T.L. 16.7.2009 18:34 Vastaa lainauksella
Komea on, eipä letkuiksi uskoisi. Säistys hyvin onnistunut.
Moi,

Mallin rakentamista ts. osien yhteensopivuutta ei voi verrata esim. Tamiyan uusiin tuotteisiin. Kannattaa siis varautua jonkinlaisiin soviteongelmiin ja siihen, että kittiä ja hiekkapaperia joutuu käyttämään.

t. Jake