Pienoismallit.net

Fokker D.XXI (FR-98)

Tässä toinen viime vuonna valmistunut Suomi-kone, MPM:n Fokker D.XXI (3. sarja). Kyseessä on laadukas sarja, detaljointi on hyvää, eikä limited run-sarjoille ominaista flashia, epämuodostumia tai muita valuvikoja ollut. Ainoastaan muutama soviteongelma ja kohdistustappien puute paljastaa että kyseessä ei ole ns. mainstream-sarja.

Mallin rakensin pienin lisäyksin suoraan laatikosta. Ohjaamoon tein istuinvyöt jämäetseistä, siipi-kk:t rokotusneuloista ja sivuvakaajien tukivaijerit teräslangasta. Sarja meni kasaan pääosin hyvin, mutta ohjaamon lattia ja seinät vaativat kaventamista, siiven takasovite alarunkoon sekä siipijuuret vaativat hiukan kittiä, samoin kuin kiinteitten laskutelineitten ja siiven välinen sauma (Ohjeet neuvovat liimaamaan pyörät laskutelineitten väliin, mutta olivat paljon kätevämmä lisätä jälkikäteen. Leikkasin telineistä pyörien kohdistustapit pois, niin pyörät sopivat pienen viilaamisen jälkeen mukavasti paikoilleen maalaamisen jälkeen) Moottorin sylinterejä sai hioa hiukan että moottoripelti mahtui niitten päälle. En tosin kokenut tätä viaksi, koska moottoripelti tulee kiinni vain moottorin päälle. Parempi hioa vähän kuin että sovite olisi liian väljä. Moottoripelti oli monesta osastaan huolimatta helppo koota eikä kittiä tarvittu kunhan kuivasovitti osat huolellisesti ennen liimaamista. Sarjan Bristol mercury-moottori. olikin oikein hieno, siihen lisäsin vain johdot sytytystulpille ohuesta kuparilangasta.

Sarjan kuomu oli oikein hyvä, ohut, kirkas, ja sopi hyvin paikalleen. Varsinaisen kuomun taakse tulevan lisäikkunan paikkaa ei ollut rungossa valmiiksi avattu, vaan se piti leikata itse. Onneksi ikkuna oli tehty niin että se ei tullut rungonpuolikkaiden väliin, vaan runkoon viilaamalla tehtyyn syvennykseen. Tämä olikin helpompi tehdä kuin miltä vaikutti. Merkitsin ensin aukon paikan ohjaamon taakse, leikkasin varovasti paikan auki, ja viilasin syvennyksen lasille, aina välillä osaa sovittaen.

Maalauksessa käytin vallejon (reflective green, tummanharmaalla taitettu musta, ja deck tan) ja citadellin akryyleja (moottori ja moottoripellin reunus). Pastellipölyllä korostin paneeliurat ja vanhensin konetta varovasti. Kulumia maalasin metallimaalilla ja pienellä pensselillä.
Siirtokuvat olivat oikein hyvät ja asettuivat ongelmitta. Kansallisuustunnukset korvasin Techmodin dekaaleilla, MPM:n versioissa sininen oli liian vaaleaa ja poliittisen korrektiuden takia kahdessa osassa. (Uudemmassa 4. sarjan Fokkerissa väri on korjattu, mutta ovat vieläkin kappaleina).
Tähtäin tulisi oikeassa koneessa tuulilasin läpi, mutta havahduin tähän vasta kuomun liimaamisen jälkeen, eikä reiän poraaminen (ja siitä seuraavan pölyn pukkaaminen ohjaamoon) ei houkuttanu juuri. Päädyin sitten liimaamaan osan ohjeittenkin neuvomaan paikkaan.
Antennilangan, vakaajien tukivaijerien ja muiden pikkuosien lisäämisen jälkeen malli alkoikin olla valmis.

Kommentit

Pidot sen kun paranee!

Tämähän lienee mercury versio.Itse tuskailin special-hobbyn twin-waspin kanssa ja aivan samantapaisin ongelmin moottorin sopimisesta pellityksiin,laskutelineistä yms. ongelmista.
No itselläni projekti ei tuottanut toivottua tulosta(kokemuksen/taidon puutetta nääs),vaikkakin jonkun näköinen kyhäelmä siitäkin tuli.. No asiaan palataan joskus

Tuo moottori detaljikuva mielenkiintoinen,lienee sähköjohdon säikeitä?
"peruukki" hommahan selvisikin jo,ihmettelinkin että mistä noin ohutta kalastus siimaa saa.
Jep, sähköjohdosta kuorittua säiettä on.
Siimojen metsästys on ollut minullakin huolena. Tuntuu että ihan tavarataloista ja prismoista saa hyvinkin ohuita siimoja, mutta ovat aina jotain mitälie kirkkaan neonvärisiä virityksiä, mustaa ei tunnu olevan edes kivien alla. Wirginia-nimisestä metsästys-kalastuspuodista onnistuin lopulta löytämään 0,16mm mustaa siimaa. Hyvää, mutta 1:72-kohteisiin vieläkin vähän liian järeää. Jos jotain 0,10 tai 0,08 millistä kun saisi niin olisi bueno.
Hieno on. Itsellä löytyi emännän ompelu/neulonta langoista musta todella ohut siima ja takavarikoin sen parempaan käyttöön, siitä ei sitten kerrota :)
Voi hyvä ihme kun on komea!
perttiL 4.3.2007 10:48 Vastaa lainauksella
hienoa, erinomaisen mallin olet tehnyt…pertti
En korjaillut sarjan virheitä, niistä kun en rakennusvaiheessa ollut tietoinen. Netistä löytyi kyllä arvosteluja, muttei yhtään juttua sarjan rakentamisesta.
Kuomu sopi lähes täydellisesti näin suoraan laatikosta rakennettuna. Mitenkä runkoa pitäisi leventää? Jos tasaisesti koko matkaltaan (auttaisi varmaan ohjaamon sovittamisessa :D), niin kuomun kanssa olisi varmaan tiedossa hauskoja hetkiä, senkö kun piti leventyä vain tiettyyn pisteeseen saakka?

Oletko muuten perehtynyt MPM:n 4. sarjan wasp-fokkeriin? Onko siinä suurempia mokia?
Minulla on tuo läjässä kokoamista odottamassa ja näin osia katsellessa vaikuttaa hyvältä. Hankalasti kasattavan (muovilavat, hartsinen keskiö) potkurin ovat ainakin korvanneet kokomuovisella, ja hakaristien sininen on korjattu tummemmaksi. Ja FR-154:n koristelluine laskutelinetassuineen on aivan ehdoton valinta siirtokuva-vaihtoehdoksi.

Mutta yksi mielenkiintoinen seikka mikä pisti valurungoista silmään, oli 2 kpl osia nro. 28, merkitty ohjeissa ylimääräisiksi, jotka näyttävät ihan sodanjälkeisten koneitten "paljailta" laskutelineiltä.
Kuva täällä: www.modelforum.cz/web/view.php?nazevclanku=&cisloclanku=2006050403 , heti ekassa kuvassa, heti rungonpuolikkaiden vieressä.
Näyttäisi että tästä sarjasta saisi myös sodanjälkeisen koneen siirtokuvia vaihtamalla, vai olenko ihan väärässä?
perttiL 4.3.2007 17:56 Vastaa lainauksella
vanhentunutta tietoa, positettu…pertti