Pienoismallit.net

Fw 190 D-9

Trimasterin alkuperäinen sarja.
Ohjaamoon lisäsin eduardin etsivyöt. Tykit ja kk:t tehty messinkiputkesta ja neuloista, sarjan mukana tullut kupariputki oli mielestäni liian paksua ja pehmeää.
Maalattu pääosin Xtracrylicseilla. Siirtokuvat Aviprintin dora-arkilta, lukuunottamatta peräsimen hakaristejä. Kahdessa palassa olevien tunnusten kanssa tappelu ei innostanut joten käytin microscalen hakaristejä.
Kuukauden malli, kirjaimellisesti. Rakentamisen aloitin 3. helmikuuta, ja malli valmistui 28.

Kommentit

OH 1.3.2007 20:19 Vastaa lainauksella
Hienosti viimeistelty. Maalaus hivelee silmiäni. Koneen vanhentaminen on pysynyt hanskassa…sopivassa määrin kulutusta.
Hieno kone on, rajusti panssaroitu Focke.
Mainiota jälkeä olet saanut suht lyhyessä ajassa aikaiseksi. Noin taidokkaasti maalattuja ja säistettyjä koneita katselee mielellään, etenkin ruisku näyttäisi pysyvän kädessäsi paremmin kuin hyvin. Tahtoo lisää!
Kiitoksia.
Ja lisää on tulossa LaGG-3:n muodossa, Suomikoneena tottakai.
Janne V 28.3.2007 20:48 Vastaa lainauksella
Todella nätti FW!
Oletko akryylimaaleilla vanhentanut noita paneeliuria??
En, vaan pastelleilla. Akryyleita en ole vielä saanut toimimaan litkutuksissa niin että vedetään ohutta väriä uraan, ja vähän ajan päästä pyyhitään ylimääräiset pois. Akryyleilla ei tunnu olevan minkäänlaista "välivaihetta" kuivumisessaan, se on joko märkää (lähtee kaikki pois), tai kuivaa (vaatii semmoisen ohenteen että lähtee alla olevakin maali). Litkutus+kuivapensselöintiin yms. toimivat toki.

Eli Pastelleilla korostin paneeliurat ja tein pako- ja ruutikaasuvanat. Ensin sivelin liitupölyä kuivana uriin ja yksityiskohtiin, sitten kävin koko mallin läpi veden, pensselin ja pumpulipuikkojen kanssa läpi, jättäen jonkin verran pastellia tasaisille pinnoille elävöittämään pintaa.
Noissa pastelleissa on hienoa se etteivät ne ennen lakkausta jämähdä kiinni vaan käsittelyä voi vapaasti muokata, korjailla tai vaikka poistaa. Lakalla käsittely kiinnittyy ja malli kestää käsittelyä.
Marazuk 11.4.2007 21:29 Vastaa lainauksella
Todella hieno maalaus! Hieno!!!!!!!!!!!!!
Arpa suosi tänään, todella hienosti toteutettu Focke. Tälläistä jälkeä katselee todella mielellään… Varsinkin ohjaamon alla oleva vaaleampi vihreä on mukavan eloisa. Kaikki kohdallaan…
Kiitoksia.
Kiva että näitä aikaa sitten etusivulla näkyvillä olleitakin kommentoidaan.
Kone arpoi satunnaisesti tämän, ja oikein komean koneen löysi. Ja kiitos tuosta pastelli-kikasta. Mulle tuli uutena. :)