Pienoismallit.net

Pz.Kpfw.38(t) Ausf.G

Ensimmäinen vaunumallini

Maquetten Pz.Kpfw.38(t) Ausf.G, kyseisestä tankista olisi olemassa parempiakin malleja Tristarilta ja Dragonilta, mutta kun halvalla sai :D
Meikäläisen ensimmäinen 1:35- panssarivaunu, tai oikeastaan ensimmäinen sotilaskalustomalli, mikäli 1:35 Bemaria ja Zündapp - moottoripyöriä ei lasketa.
Malli itse ei ole kovin paha rasti rakennettavaksi, mallin varustus on Ausf. G:ksi outoa, mukana tulee paljon ylimääräistä kamaa mitä ei G-tyypissä pitäisi olla. Tankin mukana tulee myös savukranaatinheittimet, mitä ei ilmeisesti käytetty kuin Ausf. A:ssa ja siinäkin hyvin lyhyen aikaa. Pahin moka minkä olen mallissa huomannut, ovat lokasuojien keskimmäiset tuet, jotka ovat n. 5mm liian edessä. Huomasin kuitenkin mokan liian myöhään, enkä lähtenyt sitä enää korjaamaan. Muutenkin yritän pitää tämän ns. terapiamallina. Fotoetsejäkään en ole käyttänyt muuta kuin moottorin ilmanoton ritilässä ja muutamia Kingtigerin jämäetsejä käytetty. Käytin myös Dragonin kunkkutiikerin työkaluja, jotka olivat skarpimpia kuin Maquetten.
Tankki tulee dioraamaan, jonka ideaa en ole vielä loppuun asti miettinyt, torniin tulee kuitenkin vaununjohtaja ja etuampujan luukulle yksi panssarimies kurkottamaan jotain kolmannelta hahmolta, mikä tulee maahan.

3.4. Maalaus ja kuraus tehty, luukkujen pehmusteiden, työkalujen ym. maalaus vielä edessä. Myös pigmenttihommia ja chippausta tehtävä. En ole vielä päättänyt maalaanko tunnukset vai käytänkö siirtokuvia.
Kuvat näyttävät olevan hieman punertavia. Panssarinharmaa väri on myös vaaleampi kuvassa kuin luonnossa.

6.4. Figuurit pääosin maalattu, pientä viimeistelyä ja mattalakkaus vielä. Panzeriin tulee vielä kanistereita ym. rojua päälle, siirtokuvat, lakkaus ja pigmenttiä.

13.4. Siirtokuvat laitettu ja kerros lakkaa. Vielä lisää vanhennusta.

Yritin selvittää yksilön tietoja, Dragonin 38(t):n ohjeissa lukee, (saman yksilön siirtokuvat) että vaunu kuului v. 1941, 25. Panssarirykmentin 6.pataljoonaan. 25. Pz.Rgt kuului kuitenkin 7.Divisioonan, jolla on erilainen tunnus, ylösalaisin olevat Y- ja T-kirjaimet sekä Y-kirjain. Axis History Factbook-sivuston mukaan tuo kaatunut E-tunnus kuuluisi 3.Divisioonalle. Oliko sitten rykmenteillä ja pataljoonilla vielä omat tunnuksensa, vai onko tuo 3.Divisioonan vaunu, joku panssariguru osaisi varmaan kertoa?

19.4. Vaunuun lisätty filtteröintiä, pölytystä, chippausta ym. vanhennusta. Myös rojut ja tunnistuslippu takakannelle lisätty. Vielä kolmannen figuurin maalaus loppuun ja dioraama-alustan teko.

20.4. Kolmas hahmo maalattu, pitää vielä keksiä jotain käsiin, esim. kartta, juomaa, tupakkia tms. Jos tämä tulisi what if- luokkaan, laittaisin Maquetten 38(t):n rakennussarjan :) "Look Hans, russians can't even build decent model kits!"

21.4. Maasto tehty ja vaunu kiinnitetty maastoon. Myös vaunun telaketjujen linja korjattu. Vielä maassa olevalle figuurille jotain käteen ja figuuri maastoon kiinni, sekä pientä viimeistelyä.
Hmm, pitäisi varmaan vaihtaa kategoria dioraamaksi, vaikkei tässä vaunun lisäksi ole juuri muuta katseltavaa.

Malli valmistui juuri tämän vuoden Model Expoon. Lisäsin jälkeenpäin vielä messinkisyövytyksenä tekemäni kyltin. Kolmas miehistön jäsen sai käteensä muonapakkauksen ja tupakka-askin, kun en muutakaan keksinyt.

Kommentit

Heh… Legendaarinen aatun Euroopan valloitus työkalu…

Hyvä siitä tulee kun sen maalaa…
Joka tapaukessa parempi malli, kun Italerin vastaava malli.
Tässä vaunumallissa on menneen ajan tyyliä :) tulikos ukot mukana?
Jostain syystä nämä pikkutankit miellyttää silmää enemmän kuin isot, ukot on Dragonin German Tank Crew 1939-1943 -paketista
Tupe 28.3.2008 21:50 Vastaa lainauksella
Antti Lappalainen kirjoitti:
Jostain syystä nämä pikkutankit miellyttää silmää enemmän kuin isot.
Täysin samaa mieltä. Jossain Hetzerissä on tuhat kertaa enemmän uhmakkuutta kuin Kingtigerissä, italialaisista tai japanilaisista pikkutankeista puhumattakaan.
Hieno malli tulossa. Olen samaa mieltä kuin Antti ja Tuomas. Uhmakkuudesta juuri on kyse. Minullakin on Tigeriä ja T 34:sta kaapissa, mutta pzkpfw I panssarintorjuntavaunu on kova sana. Siis coooolia nykytermein!!
Menestystä jatkossakin Antti!!

Seppo
Pieni on kaunista! Mielenkiintoinen, tavallisuudesta poikkeava malli tiikereiden keskellä. Sisätila maalaus on ainakin onnistunut mukavasti.
Mika Haalahti kirjoitti:
Joka tapaukessa parempi malli, kun Italerin vastaava malli.
Hmm, mahtoikohan olla että Maquette julkaisi noita Italerin malleja uudestaan?

Niko
Saattaa olla, mutta tietääkseni tämä on kuitenkin ihan Maquetten tuotantoa. Italerin vastaava lienee vielä huonompi.
Kiitokset kommenteista!
Oorlait, kiitos oikaisusta:) Anyway, mallisi näyttää hyvältä, ei muuta kuin maalia pintaan. Itsellä Tristarin B huhuilee, katsotaan nyt milloin ehtii:D
Mitkä telat pistät malliin?
Niko
Käytän sarjan palateloja, kun en viitsinyt fotoetsejäkään tähän erikseen hommata. Pitää hifistellä joskus myöhemmin Dragonin 38(t)-sarjan kanssa.
Hyvän näköisen mallin olet Maquetten tekeleestä saanut aikaiseksi. Jos tarkkaa mallia meinaa tehdä niin Tristarin malli olisi parempi lähtökohta kuin Dragon.
Heh, ootte työ maavoimien miehet taitavia vanhentamaan ja säistämään näitä pelejä. Nätti työkalu tulossa. Samaa mieltä kuin muutama muukin että nämä pikkuisemmat tankit hemmetin mukavan näköisiä vaihteluna tuohon perinteiseen "kissapeto" linjaan.
Dankkista! Enpä sanoisi itseäni maavoimien mieheksi, tämä kun on ensimmäinen tosissaan tehty panssarivaunumalli, joten nuo vanhennusjututkin on jonkinverran hyppy tuntemattomaan, lekoissa kun harvemmin tarvitsee laskutelineitä kurailla :) Niin ja varusmiespalveluskin tuli suoritettua ilmavaivoissa ;)
Tätä voi siis pitää lekomiehen käsityksenä panssarivaunun mallaamisesta, joten älkää heittäkö kovin isolla telakengällä jos jotain übermokia löytyy…
Taivaalta pudonnut tai ei, hemmetin komeaa jälkeä silti! Sanoit että kun halvalla sai, niin kuinka halvalla irtosi?
Kiitos. 5e kpl, ostin molemmat 2 kpl, tämän sivuston kautta.
Tupe 6.4.2008 20:37 Vastaa lainauksella
Hienolta näyttää! Miten olet tehnyt nuo ruosteet ?
Ruostevalumat on öljyväri/tärpättilitkua. Pakoputken ruoste-efekti on veden, polyfillan, mikropallojen, akryylivärin sekä pastellivärien sisältämä sotku.
Tupe 6.4.2008 22:01 Vastaa lainauksella
Antti Lappalainen kirjoitti:
Ruostevalumat on öljyväri/tärpättilitkua. Pakoputken ruoste-efekti on veden, polyfillan, mikropallojen, akryylivärin sekä pastellivärien sisältämä sotku.
Kertoisitko tarkemmin miten teit nuo ruosteet? Ihan maalasit vaan vai?
Voi pyhä sylvi! -Tippui leuka pöydälle- Aika saa*****n hieno! Huomenna pitää udella sulta noita maalaus kikkoja:)
Kiitos ja kumarrus!
Ruostevaluman voi tehdä vaikka siten, että ensin täppää siveltimellä ruostetta haluttuun paikkaan, ja sitten pyyhkäisee tärpätillä kostutetulla vanupuikolla tässä tapauksessa alaspäin. Pakoputken maalasin em. sotkulla karkealla siveltimellä töpötellen. Sen jälkeen sivelin putken vielä tummanruskealla öljyvärilitkulla.
komia on!
upea ja taiten tehdyn näköinen ja miehistökin on hyvin maalattu.
Olet käyttänyt paljon aikaa viimeistelyyn ja yksityiskohtien esille tuomiseen.

ps."Hansilla on tappajan katse(killer lookki)"
Hyvän on näköinen! Ja figuurien maalaus on onnistunut hyvin :) Sisukalut on myös hyvin maalattu. Jatkahan samaa rataa :)
BESTO KITTO!!!! Upealta vaikuttaa! Kyllä näkee, että on MARAlainen asialla;) Mistä sä teit nyt loppujen lopuksi tuon lipun? Näyttää mahtavalta ja aidolta lipun laskostukset. Eipä vaunussakaan ole mitään pahaa sanottavaa…
Domo arigato Antti San! Se lippu on sama minkä näit, mutta vahvistin värejä akryylimaaleilla. Kiinnitysvaiheessa kostutin vielä puuliima-vesiliuoksella.
Pidän tämän tankin yleisilmeestä. Hyvät sävyt.
Pientä kritiikkiä… telaketju oikealla ei istu vetopyörään ja telaketjun linja vetopyörästä alaspäin on outo. Myös vasemman telaketjun linja vetopyörästä alaspäin on mielestäni liian suora tehden sitten jyrkän kulman vaakatasoon. Tämä on minun näkemykseni teloista, joku muu voi kylläkin olla ihan eri mieltä. Takavalossa on punainen päässyt leviämään, mutta se on todella helppo vielä fiksata.
Kiitos! Voitko tarkentaa oikean vetopyörän ja telojen istumista? Linjoista olen samaa mieltä, että ne eivät mene oikein realistisesti, sarjan palatelat olivat aika kinkkiset ja oma kokemukseni telaketjujen kokoamisesta on lähes olematonta. Pitänee yrittää korjata linjoja. Hyvä kun huomautit takavalosta, olisi jäänyt huomaamatta.
Tarkoitin telapyörän istumisella vetopyörään tätä kohtaa, jossa kuvan perusteella telaketju on noussut paljon vetopyörän pohjasta. Kuvakin voi hämätä ja toisaalta tämä on vain minun näkemykseni asiasta eikä siis todellakaan merkitse, etteikö kaikki olisi tuossa aivan kuten kuuluukin olla ;)
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/03/28/89/032889.jpg[/img]
On se näköjään hieman noussut. Telakengissä ja vetopyörässä oli tuskaisen tiukka sovite, pitää yrittää korjata.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/03/28/94/032894.jpg
Nythän nuo telojen linjat näyttävät oikein luontevilta. Hyvin fiksattu:)
Hyvän näköinen dioraama / malli tulossa.
Hyvin olet vaunun vanhentanut.
Juu, telatkin onnistuneet hyvin.
JJ Hilska 22.4.2008 21:07 Vastaa lainauksella
Mitä ainetta tuo lippu on/mistä tehty/miten tehty nuo kulmien reijät? Kuinka olet saanut maskeerattua tuon maalausta varten. On muuten malli häkellyttävän upea kokonaisuus, että ei vähään aikaan saa kyllä tässä henkeä vedettyä :o !!!
Kiitoksia! Täytyypä paljastaa salainen reseptini kaikenlaisten tekstuuria sisältävien tekstiilien tekemiseen :) Lippu on printattu tavallisella tulostimella käsipyyhepaperille, teippaamalla se A4:n päälle. Aluksi lipusta tuli liian haalea väreiltään, koska käsipyyhepaperi imee mustetta paremmin kuin tavallinen kirjoituspaperi. Käsittelin lipun tulostuksen jälkeen fiksatiivilla, ja sen jälkeen korostin vaaleita sävyjä ohuella akryylimaalilla pienellä siveltimellä. Mustaan hakaristiin käytin mustaa permanenttitussia. Kulmien reiät tein hammaslääkärin työkalun kärjellä painamalla pehmeää alustaa vasten ja metallirenkaat tein lyijylankaa neulan ympäri pyörittämällä, jonka jälkeen leikkasin kynäveitsellä kierteet toisistaan, jolloin sain pieniä renkaita. Pinseteillä painoin renkaiden päät kiinni ja liimasin renkaat pikaliimalla lippuun. Tämän jälkeen jouduin tosin avaamaan puolet reijistä uudelleen. Lopuksi kostutin lipun PVA-liima/vesiliuoksella ja asensin sen paikalleen. Sitä ennen olin kiinnittänyt lipusta lähtevät elastaanilangat paikalleen.
JJ Hilska 22.4.2008 22:17 Vastaa lainauksella
^^Täytyy ottaa oppia tuosta konstista ja tehdä kokeita miten tulostaa käsipyyhepaperille.
V.Vaaras 24.4.2008 10:15 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää. Nyt laitat vain Maqueten rakennussarjan tuon ojentavan kaverin käteen.
Sairaan hieno. Itselläni Zvedsan vastaava, muttei lähellekkään samaa tasoa.
Selvis tuo lipuntekohommakin. Itse leikkasin kankaasta ja maalasin. Ihan OK,
mutta maali jäykisti kankaan…
Kiitos!
Lopullisesta mallista ei ole nyt kuvaa, mutta se sijoittui Model Expossa neljänneksi dioraama-luokassa, joten ihan hyvinhän tuo ilmeisesti onnistui. Laitoin maassa olevan figuurin käsiin muonapakkauksen ja ojentavaan käteen tupakkiaskeja. Dioraaman nimeksi tuli vain simppeli "Tabak?"
Tuo Zvezdan malli lienee vanha Italeri.
tosi hieno. voiko tota lippu systeemiä lainata
Dänks. Tottahan toki ja kaikkea muutakin, aivan vapaasti.
Kasimir K 17.10.2008 23:52 Vastaa lainauksella
Kyllä on hieno! Figut on maalattu todella siististi. Tuleeko tämä muuten openiin?
Kiitos! Kyllä tulee.
hieno vaikka varmaan oon jo kehunu. oon vähä lainannu tota lippu ideaa tässä näet kuinka: [url=kuva #43690]Linkin otsikko…[/url]
hieno vaikka varmaan oon jo kehunu. oon vähä lainannu tota lippu ideaa täältä näet kuinka: su-100 (löytyy uusimpana hausta)
lainaan myös tota lippu ideaa:) heh