Pienoismallit.net

BW-352

Ylikersantti Eero Kinnunen kävi jatkosodan ensipäivänä menestyksekkäitä ilmataisteluja. Hänen nimikkokoneenaan oli Brewster BW-352. Heinäkuun lopulla 1941 hänen täytyi tehdä pakkolasku Savonrantaan vesirajaan, jossa kone ei saanut kummempia vaurioita. Pienoismalli on tehty kuvaamaan koneen poiskuljetuksen ajankohtaa. Tässä rekan veturina on Ford V8 1939. Kaikki ovat tehty "scratchina".
Huomattavaa on ettei tuohon aikaan kaikkia Brewstereita oltu vielä keritty varustaa suuremmalla kannuspyörällä. Nokan keltaista itärintamatunnusta ei ollut sitäkään vielä.

Kommentit

Hemmetin hyvännäköinen pornofordi! Kerros vähän miten olet scratchannut tuon auton, miten hommasit pyörät ja kuinka olet rakentanut hytin. Rakentelen itse parhaillaan hävittäjäfordin pienoismallia samoin scratchina, ja kaikki vinkit olisivat todella hyödyksi. Olen tehnyt kopin tyhjiömuovaten ja pyörien valua varten tein ensimmäisen masterin, joka taitaa tosin olla liian suuri ja pikkasen vääränmuotoinen. Tuostapa tulikin intoa palata sorvin ääreen.
JJ Hilska 28.2.2007 23:10 Vastaa lainauksella
Tyhjiömuovaus tekniikkaa käyttänyt "peltiosiin" ja lamput veistelty. Pyörät tehty jyrsimellä. Enemmän olen kuitenkin tehnyt 1/43 mittakaavan kuormureita, joihin saa renkaita valmiina. Tässä samat vanteet/renkaat kuin Hävittäjä-Fordissa. 1:1 renkaan mitat: ulkohalk:n.88 cm (vaihtelee joitakin senttejä - Hakkapeliitta vai Firestone..), leveys 18cm ja vanne 53 cm.
Runkopalkit ovat muovitankoja, jouset 0,4 mm messinkilevystä ja puskuri muovitavaraa. Moni osa löytää muotonsa 0,5 tai 1 mm:n polystyreenimuovilevystä.
Hienoa että muutkin ovat kiinnostuneet tekemään sota-ajan kuorma-autoja.
Heps! Täällä yksi lisää ;)
Hyllystä löytyy 1/35 4-veto Natikka (37-38´) ja -37´ Sisu SH-2.
International on tehty Italerin Katjuusasta (Zil-151, =sota-Studebakerin alusta ja -41´ Internationalin hytti + konepellit) Sisussa on käytetty Italerin Opel Blitzin alustaa lähtökohtana. Hytti ja peltiosat tehty laminoimalla/ jyrsimällä.
Varastossa odottaa vielä 1 Katjusha muuttumistaan -37´ Studebakeriksi…
Hyvä että tuli puhetta noista renkaista! Olen jostain saanut tietooni Fordin renkaiden kooksi tuumina 7/7½ " - 20 ", mahtaakohan nuo pitää kutinsa noiden senttien kanssa, pitääkin laskea…
Jaaha!
Aikuisaloittelija tuntee taas selkeän kateudenpiston näitä "skrätsin" taitajia kohtaan..
Kovasti miettinyt jotain suomikone aiheista dioraama pomminkuljetus/tankkaus kalustoineen 1/72 skaalaan.
Kovasti kiinnostaisi tieto suomalaiskentille sopivasta ajoneuvokalustosta ja mallisarjoista tähän tarkoitukseen.
Kirjallisuushan on täynnä mitä loistavampia valokuvia dioraama aiheiksi..
Lisää kuorma-auto intoilijoita on ilmoittautunut. Hienoa! Näissä tosiaan on se ongelma juuri, ettei sopivia Suomi-kaluston aihioita ole liiemmälti saatavilla. Joitakin saksalaisia on 1/35 mittakaavaan, kuten kaikkien tuntema Opel Blitz, sitten Klöckner-Deutz ja Mercedes Benz L 3000 (2 edellistä tosin suomalaisilla joukoilla melko harvinaisia) www.amazon.co.uk/Italeri-Mercedes-Benz-3000-Truck/dp/B00061HLDM (itse tein siviilimallin tuosta 1/43:een)

Vielä mielenkiintoinen sivu löytyy täältä:
www.panzermodels.com.br/kits_comp.html
Muistaakseni näitä sai myös 1/72 ja 1/48 mittakaavaan, kun vain löytäisi alkuperäisen valmistajan sivuille.

Tietysti todella yleisiä Kuormureita oli sota-aikana Suomessa sotasaalis "Molotovit" joista löytyy hyviä mallisarjoja 1/35:een. Ne vain jouduttiin luovuttamaan kaikki takaisin Neuvostoliittoon vuonna 1945. (Niitä oli myös tankkaus-autoina 40 kpl Ilmavoimilla)
Amerikkalaisista kuormureista on edelleenkin huutava pula, monesti ne joutuu mennä tekemään "skratchina". Siinä auttaa jos tutustuu museoituun esikuvaan huolella. Voin tietysti antaa tietoja aika monista n.1929-45 välisistä koneista/laitteista kun on jokunen tullut käytyä läpi.
Pistin tuonne galleriaan kuvia siitä kesken olevasta fordistani. Olisin todella kiitollinen mahdollisista kritiikeistä / parannusehdotuksista. Varsinkin jos huomaat hytin muodoissa jotain selkeitä virheitä, sillä meikän referenssit ovat olleet hieman sitä sun tätä.
Jaapu 19.8.2007 13:05 Vastaa lainauksella
no toi on hieno kuva tos mut onks toi fiat toi lentsikka vai mikäs?
JJ Hilska 24.8.2007 23:11 Vastaa lainauksella
Tuota, Fiiattia tässä ei ole, mutta Ford on ton kuormurin nimi ja Brewster B-239 on toi lentokone.
Todella hienosti toteutettu ja skrätsinä vielä. Taidokasta jälkeä, mukavasti tehty noi kulumat ja säistykset koneeseen ja autoon. Upea:)