Pienoismallit.net

Junkers Ju-87B-2 Stuka

Mallailupuuhissa jälkeen. Tällä kertaa Stuka. Ko. malli on lojunut kaapissa viime vuosituhannelta lähtien ja nyt se saa arvokkuutensa takas kun teen valmiiksi sen. Malli tulee suoraan lootasta poikkeuksena Eduardin fotoetsit.

Olen tehnyt ohjaamon melkein valmiiksi. Ehkä vanhensin ohjaamoa liikaa: litkutin mustalla liikaa.

11.4.2007

Malli alkaa olla maalauskunnossa. Tähän koneeseen en tee esivarjostuksia, koska yläpuolelle tulee RLM71 joka on liian tumma, että sen alta näkyisi esivarjostukset.

5.4.

Huh mikä urakka maskeerata malli. 3 tuntia meni siihen hommaan. Seuraavaksi tummanvihreä maali päälle.

Sain maalattua RLM71:n malliin ja poistettua maskit. Pohjaan levisi vihreätä maalia joten joudun paikkaamaan sitä vaalean sinisellä. Seuraavaksi kiiltävä lakka malliin ja litkutus ja siirtokuvat.

5.5. Maalasin koneeseen Itärintama tunnukset ja lakkasin mallin.

6.5. Siirtokuvat laitettu paikoilleen. Seuraavaksi urien litkutus.

24.5.

No niin vihdoin valmis. Oon tyytyväinen että sain tämän valmiiksi. Tämä malli aiheutti paljon harmaita hiuksia: kuomusta ja pohjasta lähti maalia, osat irtoili yms. Mutta ihan kiva malli oli muuten. Lopputulos pieniä mokia lukuunottamatta, oon aika tyytyväinen.

Kommentit

Ei hemmetti…

Miten sä nää oikeen teet?

Toinen toistaan upeempia kabiineja…
Kateellisena voi vaan ihmetellä Antin tekemistahtia - itsellä kun näyttää aika kuluvan kaikenlaiseen nyhjäämiseen eikä meinaa päästä aloittamaan.

Kyllähän nuo Eduardin vyöt ovat aina hyvännäköisiä, mutta kuitenkin aina välillä ihmettelen vöissä olevien solkien "skaalamaisuutta" - meinaan vaan että oliko todella esim. oikessa Stukassa vöiden soljet kooltaan isompia kuin aikuisen miehen kämmen? Tämä nyt on íhan pilkun nysväämistä, mutta piti päästä kuitenkin näin aamutuimaan pohtimaan.
Kiitos kommenteista!

Jaakko, öljyväreillä saa todella paljon näyttävyyttä malleihin.
Janne V 28.3.2007 21:47 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää, onkos milloin tulossa lisää kuvia??
Janne

Parin viikon päästä toivottavasti jo pohjamaalatusta Stukasta. Aikaisemmin ei pysty. Kiitos mielenkiinnosta:)
Hienosti detaljoitu ohjaamo. Itsekin jokin aika sitten olin samoissa puuhissa - ei tullut kyllä noin hieno.
Janne V 11.4.2007 14:15 Vastaa lainauksella
Mitäs kittiä olet käyttänyt??
Ihan Revellin omaa pakkelia.
Janne V 11.4.2007 19:09 Vastaa lainauksella
Mistä olet sitä hommannut, ja toimiiko hyvin.
Paikallisesta askartelupuodista. Ei oo yhtä hyvänlaatuista kuin Humbrollin pakkeli. Tosin en tiedä mistä Humbrollin omaa enää saa. Mutta kyllä tolla Revellin omalla monttuja paikkaa. Pitää vaan sekoittaa pitkällä tikulla se tuubissa hyvin. Muuten tulee ulos pelkkään ohenninta ja täyte jää tuubin perälle.
Janne V 2.5.2007 17:10 Vastaa lainauksella
Itse ostin italerin kittiä ja myyjä sanoi että on vastaavaa kuin revellin.
Millä levität tuon kitin, kun itsellä kitti menee vähän mihin sattuu?
Mikähän siinä on vialla kun kitti kuivuu todella nopeasti ja sitä on vaikeaa käsitellä kun se on kökkäreistä.
Janne

Itse käytän kitin levittämiseen vanhoja luottokortteja. Leikkaan niistä n.1cm levyisen soiron ja voila, menee hyvin kittilastasta. Myös muu kova materiaali käy. Joskus käytin vanhoja pelikortteista leikattuja soiroja.

Tuo kovettuminen taitaa olla vaan sen kitin nopea kuivumisen ominaisuus. Pitää olla aika nopee levittämään sitä kittiä. Kokeile levittää pieniä määriä niin on peliaikaa sen kitin kans.
Janne V 2.5.2007 17:33 Vastaa lainauksella
Ok, ärsyttää kun jotkin koneen rungon paneeli urista jää kitin alle :(
Hiotko kitin hiomapaperilla, minkä vahvuisella?
Joo hion. Hion aluksi aika karkealla(noin 100-180) hiekkapaperilla suurimman osan pois pakkeleista ja lopuksi hion hienommalla(300 tai sitä suuremmalla) hiekkapaperilla pakkelikohdan sileäksi. Ja loppusilaus vesihiomapaperilla ennen maalausta. Voit maalata myös harmaalla tai vihreällä pakkelikohdan jolloin näet maalin kuivumisen jälkeen, että onko se se paikka tasainen. Jos ei oo niin hio lisää ja hio hiontamaalit pois.

Jos pakkelit peittää urat niin voit avata ne urat käyttämällä neulaa eräänlaisena piirtopuikkona. Itse olen laittanut katkaistun neulan lyijytäytekynään lyijyn tilalle jolloin se menee piirtopuikkona. Sillä sitten avaat ne tukkeutuneet urat vetämällä tätä "piirtopuikkoa" uria pitkin. Kannattaa olla varovainen. Puikko voi hypätä pois urasta ja tehdä ikävän naarmun mallin pintaa jolloin se pitää hioo tai pakkeloida umpeen.
Puikon ohjurina voi käyttää teippiä. Suoriin uriin käy hyvin dymo-teippi, tarkoitettu tarrakoneisiin. Jäykkää, paksuhkoa, muttei kovin tiukkaliimaista. Kallista vain, jotain kahdeksen euroa rulla.
Kiitti vinkistä Eetu. Pitääpä kokeilla johonkin malliin…
Ja sitten jos työkaluihin haluaa investoida, niin Bare Metal Foilin panel scriber-kaiverrin on loistava saumojen kiaverrukseen yhdessä tuon dymo-teipin kanssa. Taitaa maksaa nykyisellään liki pari kymppiä, mutta on ikuinen, ellei putoa lattialle kärki edellä.

Ja itsestäänselvyytenä mainittakoon, että tuo Stukan ohjaamo näyttää tosi hyvältä. Kyseessä lienee B-2 Stuka?
Tuomo, kiitos sullekin vinkistä!

Joo, on todellakin B-2 Stuka. Korjasin otsikkoon asian.
Terve Antti!

Hienolta näyttää. Mitä teippiä on tuo valkoinen teippi? Varmaan halvempaa kuin Tamiyan maskiteippi. Entä miten tiukka liima tuossa teipissä on? Itsellä on maalarinteipistä huonoja kokemuksia.
Kiitos Mika

Valkoinen teippi on maalarinteippiä. Tamiyan maskiteippi ei jätä mitään liimajämiä ja ei kyllä ihme tuo maalarinteippikään. Tosi en mä oo sitä niin kovaa painanutkaan sitä pintaan kiinni.
Janne V 24.5.2007 20:58 Vastaa lainauksella
Todella komee syöksypommittaja.
Ootkos litkuttanu ton pohjan öljyväreillä??
Kiitos Janne

joo pohja ja yläpuoli on litkutettu akryyliöljyväreillä
Hienojen lekojen sarja jatkuu. Siisti malli.
Tiina S 22.7.2007 13:25 Vastaa lainauksella
Tämä on tosi hieno!
L.H 1.10.2007 20:27 Vastaa lainauksella
Joo-o. Teeppäs tosiaan se tutoriaali noista ohjaamon maalaamisesta, se verran upeita ovat
Kiitos. Pitääpä miettiä tutoriaalia.