Pienoismallit.net

Ferrari 365GTS/4 Daytona Spider

17.02. Merkataan tämä nyt aloitetuksi, vaikka näyttämistä ei paljoa olekaan, tästä se on hyvä jatkaa.
Malli oli alkutarkastelussa joutua roskikseen, kun muistui syy miksi se jäi parikymmentä vuotta sitten kokoamatta, siitä puuttui heti kaupasta tuotuna sylinterikansien kolme osaa. Onneksi sain alan harrastajalta nyt ostettua nuo puuttuvat osat. Toinen suurempi vika näkyy tuossa korin kuvassa, toinen tuuletusikkunan kehys on poikki (helppo kuitenkin liimata), ja toinen on lievästi vääntynyt. Vääntymä kyllä oikenee, kun saa tuulilasin paikalleen.
Ovipanelit ja istuimet ovat suuritöiset jos haluaa esittää auton siinä asussa jossa se referenssikuvissa www.ferraris-online.com/pages/carintro.php?reqcardir=FE-365GTS4-16987 on. Penkkeihin joutui lisäämään teipistä tuon keskellä kulkevan nahkahihnan, penkkien musta raidoitus syntyi suhteellisen helposti maalaamalla. Ovipahvit sen sijaan tuntuvat olevan tähänastisen mallailuni vaikeimmat! Raidat yritin ensin maalata, mutta jälki ei ollut alkuunkaan tyydyttävä, joten ruskeaa uudestaan päälle ja uusu yritys BMF:n mustalla foliolla. Tulos on parempi, mutta melkoista näpertelyä vaativa. Vielä pitää kromifoliolla rakentaa noi kaiutinritilät ja ovien lukkokahvat, sitten lakkaa päälle ja nippuun.

20.02 Ei tässä ihan laiskoina olla oltu, vaikka jäljestä niin voisi päätelläkin. Sisusta on nyt maalattu (mittaristo kuivumassa). HobbyEasyn Daniel sai toimitettua fotoetsisarjan (näkyy jo tuossa vaihdekepin juuressa), oli alkujaan loppu, mutta löysi kiinalaisen uudenvuoden pyhinä jostain, ja ilmoitti minulle. Ovipanelien ja tuhkakupin (olisi ollut tuossa etsisarjassa) foliointi on tehty, hammasta purren ja päreitä poltellen. Ovipahvien kromilistat ei ole ihan sataprosenttiset, mutta vanha ei näköjään parempaan pysty. Penkkien nahkan ja lattiamaton sävyero jäi vähän turhan pieneksi, mutta olkoon. Seuraavaksi pitäis saada mittaristo viimeisteltyä, niin sais ton ohjaamon liimattua läjään, ja pääsis jatkamaan tekniikalla (V12 odottelee liimaa).

25.02 Tuskallisen hitaasti etenee tämäkin, viikonloppu meni mökillä, joten rakennusaikaa on ollut vain illat. Turvavöitä lisäiltiin, apuna tällä kertaa tähän malliin tarkoitettu detaljointisarja, lukkoja joutui vain parantelemaan, kun fotoetsiosat olivat tasapaksuja, pieni muovipalanen teki sopivan paksunnoksen että lukko näyttää aidommalta. Itse vyökään ei kelvannut, oli lievästi väärän mallinen, joten siitä hyödynnettiin toi lukko-osa ja sentin verran vyötä, tähän liimattiin sitten varsinainen vyö poikittain. Näissähän toi rulla on ilmeisesti lantiovyössä, olkavyö säädetään oikeaan mittaansa, ja käyttämättömänä se roikkuu lattialla tuolla penkin takana.
Mittaristoa paranneltiin myös detaljointisarjalla, itse mittarit ovat alkuperäinen siirtokuva (toivottoman paksu ja vuosien saatossa kovettunut), tämän päälle liimattiin fotoetsattu kehyspalanen. Nyt pitäisi toi komeus peittää vielä mattalakalla ja sen jälkeen mittarilasit saa Johnssonkäsittelyn.

11.03 Eteneminen on todella hidasta, mökkeily näin keväällä vie tehokkaita työtunteja, ja talvilomakin painaa päälle. Kone ja perä alkaisi olla nipussa, alustasta puuttuu vielä tukivarsien maalaus ja jousituksen lisääminen. Koneesta saa jäädä tulpanjohdotukset pois, ei ole oikein skaalaan sopivaa materiaalia, ja kun noita johtoja tulisi kuusi puoleensa, pienikin liikapaksuus korostuu liian paljon. Harjoitellaan sitä sitten jollain puolimoottorilla.

30.03 Eipä ole talvoioman jäljiltä kauheasti kerinnyt tekemään, ja sekin vähä on enimmäkseen näpertelyä. Taka-akselisto olisi valmis, odottaa vain pyöriä. Jarrulevyt sai pinnalleen etsatut levyt, aika nätisti tosin oli Fujimin omatkin uritettu. Iskareista saisi siistimmät skrätsinä, ei tahdo tuota jousta saada siististi ja uskottavasti maalattua. Moottori on tällä hetkellä koomisen näköinen sojottavine tulpanjohtoineen, jotka sitten yleisön pyynnöstä rakentelin. Ne pitäis vetää siististo noihin kansiin.

31.03 Sytkäjohdot järjestyksessä, koomisuus hävisi koneesta. Oli kyllä muutenkin vitsit vähissä noita taivutellessa ja liimatessa! Etupääkin sai jarrulevyt, alusta alkais tosiaan olla renkaita vaille valmis. Mietinnässä on vain kummat noista paketissa tulleista vanteista laittaisi, alkuperäiset alumiinivanteet, vai pinnapyörät, jotka ovat myös tuossa referenssinä käytetyssä yksilössä.

02.04 Eipä siitä koneesta loppujen lopuksi paljoa jää näkyviin! Öljysuodattimet saivat päälleen toistakymmentä vuotta vanhan Humbrolin maalin (tuoreempaa ei kotoa löytynyt). Sen jälkeen piti koesovitella runkoa ja ohjaamo-osaa keskenään, hyvä näin, koska löytyi taas paikka ohjeesta poikkeamiseen. Ohjeen mukaan ilmansuodatin pitäisi liimata ennen ohjaamon asentamista, mutta vaikutti aika mahdottomalta pujotella osia näin paikalleen.

10.04 Taas on vähän saatu aikaan. Ohjaamo on nyt liimattu nippuun, käsijarru ja vaihdekeppi vielä puuttuu. Vaihdekeppi on kromattuja osia, jonka siistiminen voi olla niin hankalaa, että voi olla parempi tehdä uusi. Alustan osat alkavat olla loputkin maalissa (kuivuvat parhaillaan), pinnavanteet on kasattu (kolmesta osasta jokainen vanne, jälkeenpäin vielä tuo lyöntimutteri jokaiseen). Viikonloppuna pitäisi paneutua tuon korin maalaamiseen.

11.04 Laitetaan nyt yksi pikku lisäys vielä ennen isompaa päivitystä. Taistelin noiden 25 vuotta vanhojen siirtokuvien kanssa, ne on näköjään kärsineet eniten näistä vuosista. Konehuoneen yksi tyyppikilpi jäi hopeoimaan vähän, kaikesta MicroSet/MicroSol käsittelystä huolimatta, ei voi mitään. Alustan osia maalailtu lisää, ja tavarasäiliön sisältö kasattu. Tästä näkee hyvin näiden EM-sarjojen tason, vaikka takaluukku ei aukeakaan, luukkuun on sijoitettu polttoainetankit ja varapyörä. Nämä tuli maalattua, ihan ruiskuharjoituksen vuoksi, vaikka eivät näkyviin tulekaan. Tiedä sitten, onko tuossa kovakattoisessa GTB-mallissa myös takaluukku aukeava.

12.04 Runko ja ohjaamo-osa liitetty yhteen ja pyörät asennettu alle. Näiden kanssa tuli pienoinen takaisku, joutui luopumaan noista alkujaan suunnitelluista pinnapyöristä. Niissä oli napaa vasten tuleva osa tehty niin, ettei pyörien kiinnitykseen tarkoitetuissa ruuveissa riittänyt pituus. Tulivat myös samasta syystä hieman turhan ulos. Homma olisi ratkennut viilaamalla napoja, mutta koitetaan nyt elää näiden valuvanteiden kanssa, tällaiset itse asiassa ovat myös tuossa referenssiautossa. Katsotaan nyt, pitääkö noi vanteet vielä maalata, ovat ehkä turhan kromiset. Etupäästä löytyi toinenkin ongelma, vaikuttaa siltä että raidetanko olisi aavistuksen lyhyt, aurausta on vähän enemmän kuin katsastusmies sallii. Tuo paranisi sillä, että katkaisisi raidetangon ja jatkaisi sitä keskeltä. Mietitään.

15.04 No niin, sain mallia taas liikahtamaan vähän eteenpäin. Kori ja siihenliittyvät osat saivat pohjamaalin päälleen. Itse asiassa eilen vedin tartuntamaalin, Mipan "Kunststoft primer"-nimisen aineen, joka on tarkoitettu muoviosien pohjustukseen. On hopeanharmaata, vedenohutta litkua joka kuivuu muutamassa minuutissa. Pureutuu muoviin kuin häkä, eli sekoittelin purkkia valurangan pätkällä ja selvä sulamisilmiö oli havaittavissa. Ohuena kerroksena jättää kuitenkin pinnan, joka muistuttaa hienolla paperilla hiottua. Pitäis pysyä loppujen maalien kiinni! Tänään sitten vedin Zeron primerin, sen kanssa tuli samoja ongelmia kuin viimeksikin, eli maali on sellaisenaan liian paksua tuolle Iwatan pienelle suuttimelle. Konepellin ja lyhdyt vedin sillä, sitten tuskaannuin ja korkkasin LuckyModelista ostamani Sparmaxin ruiskun, 0,5mm suuttimella. Johan alkoi tapahtua, maali levisi kuin unelma. Halpa ostos (olikohan 34 taalaa), ja siirtää Iwatan eläkkeelle näistä korien maalauksesta, ei tosin tarkkuutta vaativista yksityiskohdista. Näyttää vielä ihan laadukkaalta, väittävät että olisi samasta tehtaasta kuin Iwata. Liipasimen käyttö oli huomattavasti helpompaa kuin Iwatassa, samoin hieman kolhosta ulkonäöstä huolimatta ruisku asettui käteen vaivattomasti. Suosittelen, varsinkin automallareille, ja miksei isomman skaalan lekoihinkin!

Edit: muistin väärin tuon ruiskun hinnan oli 47 taalaa, selvästi alle neljänkympin kuitenkin euroissa!

16.04 Kori pintavärissä, Zeron Giallo Fly. Maalaus onnistui vihdoinkin melkein nappiin, siivottavaa ei jäänyt kuin ne pari pakollista roskaa ennen lakkausta. Joko sitä alkaa oppia, tai sitten toi halpisruisku on vaan niin hyvä tällaisiin hommiin.

17.04 Sori tämä jokapäiväinen yhden kuvan päivitys, mutta näkyy olevan sen verran hiljaista, ettei kukaan toivottavasti vedä herneitä nenään. Kori on nyt lakattu, jälleen Mipan 2K-lakalla, tällä kertaa hitaammalla kovetteella kuin tuo Modena, ja tällä uudella "norsupyssyllä". Täytyy sanoa, että jälki on huomattavasti parempi kuin Modenan kanssa. Vaikka kuvassa näyttäisi olevan appelsiinipintaa enemmänkin, on tuo todellisuudessa jo suoraan lakkauksen jäljiltä suunnilleen yhtä hyvä, jollei parempi kuin Modena kiillotuksen jälkeen. Seuraavasta tuleekin sitten jo varmaan kiillottamatta valmis! Joko ruiskun tai kovettimen ansiosta poistui myös tuo Modenan kanssa piinannut ongelma, eli lakka pölisi silloin valkoista akryylipölyä jo valmiille pinnalle. Nyt sitä ei syntynyt oikeastaan ollenkaan.

19.04 Kori sai parin päivän kuivumisen jälkeen tutustua Tamiyan kiillotustahnoihin, siitä tuli ihan kohtuullinen. Parannettavaahan aina löytyy. Alustaan lisäilin jarrupääsylinterin, ja jäähdyttimen puhaltimineen. Jäähdytin sai päälleen molemmille puolille fotoetsilevyn kennoja kuvaamaan, tosin alkuperäinenkin oli ihan hyvä. Alaslaskettu rättikatto tuli maalattua mustaksi, samoin eteen tuleva hiekkapelti. Rättikatto vähän arveluttaa, se on joustavaa ja pehmeää "ämpärimuovia", kuinkahan siinä kestää maali kiinni, ja toisaalta millä sen saa liimattua paikalleen.

20.04 Konepelti sai alapuolelleen tuon lämpöeristyshuovan. Materiaali on kuvista päätellen jotain avaruuspeiton tapaista hopeanharmaata kangasta. Harmaa piti sekoittaa vaaleasta harmaasta lisäämällä vähän alumiinia sekaan. Tiedä sitten tuliko tuosta liian metallihohtoinen.
Malli oli katastrofin partaalla, laiskuuttani en viitsinyt teipata takaosaa kun maalasin konehuoneen reunoja. No tulihan sitä mustaa sumua sitten vähän pidemmälle kuin kuvittelin. Onneksi lähtivät uudella hiomatahnakäsittelyllä.

22.04 Sain illalla suoritettua folioinnin, lukuunottamatta vilkkujen pohjia. Ai että mä vihaan tuota hommaa, vielä pahempaa kuin ruiskun puhdistaminen! Sen jälkeen maalasin nuo korin sisäpuoliset osat mustaksi, ihan siveltimellä, koska ne eivät oikeastaan jää näkyviin, väri on vain sen takia, ettei alta katsoen paistaisi mistään rakosesta maalaamaton muovi. Nyt on tuulilasi liimautumassa. Liimana käytän viiden minuutin epoksia, sitä mitä myydään tuossa kaksiosaisen ruiskun näköisessä tuubassa. Sillä saa pienehkönkin liima/kovetinmäärän annosteltua niin, ettei liima jää kovettumatta. Sekoitusalustana käytän keittiöfolion palasta, se ei ime liimaa, ja on halpaa. Lasin joutuu tuon vääntyneen karmin takia liimaamaan kolmessa osassa, ensin yläosa ja sen jälkeen joko alhaalta tai siitä vääntyneestä sivusta jatkaen.

29.04 ModelExpo tuli nähtyä, vei arvokkaan rakentelupäivän, mutta oli kyllä sen arvoista! Malli edennyt tosi hitaasti, konehuone sentään ylhäältä valmistui, akku löysi tiensä paikalleen, samoin nuo virtajohdot. Näyttävät hieman turhan paksuilta, pitänee seuraavaan etsiä ohuempaa. Päänsärkyä aiheuttivat nuo ajovalot, olin siinä virheellisessä käsityksessä, että valojen kotelo olisi mustaa muovia, mutta onneksi N. Niemi lähetti linkin, jonka perusteella ne maalattiin kokonaan korin värisiksi. Valojen lasit liimasin Johnssonin vahalla kun eivät joutune kovalle rasitukselle. Umpion pohjat oli niin pahan malliset, ettei niitä voinut folioida, Revellin hopea (11) näyttää kuitenkin ihan hyvältä.

30.04 Vapun kunniaksi, niin kauan kuin vielä on selvin päin, piti tehdä korin ja rungon yhteensovitus! Alkaa näyttää ihan autolta. Vähän joutuu koppaa jostain päin pakottamaan paikalleen ennen liimausta, pistää hanttiin, mutta eiköhän toi tosta selviä, viimeistään kun itse selviää!

31.08 Valmis! Alkoi usko loppua tuon viimeistelyn kanssa, samassa ajassa olisi entistänyt täysikokoisen auton. Varsinkin noiden pienien etsiosien kanssa räplääminen oli hermoille käypää, mutta kyllä ne loppujen lopuksi menivät paikoilleen. Nämä Fujimin EM-sarjan autot on todella pikkutarkkoja jo sellaisenaan, etsiosat tuntuivat joissakin paikoissa turhilta (osa jäi käyttämättä). Kunnon rekisterikilpeä olisin kaivannut, etseissä ei ollut, ja mallissa oli valittavana vain japanilainen kilpi ja toi pitkä nimikilpi, johon päädyin. Enen kuin joku kerkiää kysyä, miksi peili on vain kuskin puolella, ja toi Pininfarina logo vain apparin puolella, niin näin se on ollut näissä kaikissa referenssikuvissa joita olen katsellut.

Kommentit

Teen itse samaa mallia..loistavaa ettei tarvitse olla ainoa daytona-ihminen
Simo.S 17.2.2008 20:19 Vastaa lainauksella
Jatka Ferrareitten tekemistä! Tulee varmasti taas hienoa jälkeä
Simo.S kirjoitti:
Jatka Ferrareitten tekemistä!
Varmasti, näitä on pinossa vielä kymmenkunta, ja pari kiinnostavaa vielä puuttuu, ainakin toi 612 ;-)
Maisu Karpeekki kirjoitti:
Teen itse samaa mallia..loistavaa ettei tarvitse olla ainoa daytona-ihminen
Daytona on hieno auto, Ferrarin varmaan kaunein. Eikö sulla ollut se Miami Vice -versio, joka ei oikeastaan ole Ferrari, vaan Corvetten päälle rakennettu jäljitelmä?
Ilkka 11.3.2008 21:17 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää! Ja myöskin sinun kuvat ovat hyviä.. Btw, mulla ois punaista 0,4 mm johtoa tulpanjohdoiksi, kiinnostaako :D
Ilkka kirjoitti:
Hyvältä näyttää! Ja myöskin sinun kuvat ovat hyviä.. Btw, mulla ois punaista 0,4 mm johtoa tulpanjohdoiksi, kiinnostaako :D
Kiitti, mutta toi 0,4 on vähän turhan paksua, kuudesta tulee hirvee nippu! Sitäpaitsi vaikuttaa että noi jakajat on vähän alimittaiset. Hetken mietin jos tekis jostain 0,15 kuparijohdosta (vähän alimittaiset), mutta niissä ei tahdo oikein maali pysyä taivutellessa, ja liimaamisen jälkeen maalauksesta tulee pelkkää sotkua. Toisaalta kyllä noi kaapelit tuohon tois ilmettä mukavasti.

Kuviin on panostettu, nyt kun löytyi toi jalustakin (ei se ollutkaan mökillä, vaan vaimon siivouksen jäljillä), niin pääsi salamasta eroon. Tosin joutui hankkimaan vielä lankalaukaisimen, sekunnin valotusajat näkyi jalustasta huolimatta tärähdyksenä.
Tervo Salminen kirjoitti:
Kuviin on panostettu, nyt kun löytyi toi jalustakin (ei se ollutkaan mökillä, vaan vaimon siivouksen jäljillä), niin pääsi salamasta eroon. Tosin joutui hankkimaan vielä lankalaukaisimen, sekunnin valotusajat näkyi jalustasta huolimatta tärähdyksenä.
Ei kamerastasi löytyisi sitä ajastettua laukaisua, mikä on ryhmäpotretteja otettaessa yleensä se, mikä ei näyttäisi toimivan, mutta kun lähdet tarkistamaan niin sillon välähtää :D Ettei nyt sen takia tarvitsisi ostaa moisia "leluja" :)

Itse olen kyllä nuo tulpanjohdot maalannut jälkikäteen liimauksen jälkeen. Ne on niin ohkasia, että mun makuun riittää, kun näkyvältä puolelta maalaa ne mitkä pystyy, ja jos helposti saa johonkin pyöriteltyä alapuolellekin maalia niin hyvä. Varsinkin jos "ihon myötäisesti" asentaa johtolangat, niin ei tarvitse alapuolen maalausta murehtia.

Nii, kuvat on hyviä ja kohde vielä parempi, jos moista vertausta voi nyt soveltaa :)
Marko kirjoitti:
Ei kamerastasi löytyisi sitä ajastettua laukaisua, mikä on ryhmäpotretteja otettaessa yleensä se, mikä ei näyttäisi toimivan, mutta kun lähdet tarkistamaan niin sillon välähtää :D Ettei nyt sen takia tarvitsisi ostaa moisia "leluja" :)
Kyllähän toi aikalaukaisu löytyy nykyään joka kamerasta! Tarkennusta saa sitten vaan testailla käsin painelemalla laukaisinta puoleen väliin (ja luottaa siihen että automatiikka osaa tarkentaa toisen kerran samaan paikkaan). Lähikuvauksessa lankalaukaisin on ehdoton, samoin tuolle tulee käyttöä kun saa teleskoopin pystyyn mökkirantaan.
Tervo Salminen kirjoitti:
Marko kirjoitti:
Ei kamerastasi löytyisi sitä ajastettua laukaisua, mikä on ryhmäpotretteja otettaessa yleensä se, mikä ei näyttäisi toimivan, mutta kun lähdet tarkistamaan niin sillon välähtää :D Ettei nyt sen takia tarvitsisi ostaa moisia "leluja" :)
Kyllähän toi aikalaukaisu löytyy nykyään joka kamerasta! Tarkennusta saa sitten vaan testailla käsin painelemalla laukaisinta puoleen väliin (ja luottaa siihen että automatiikka osaa tarkentaa toisen kerran samaan paikkaan). Lähikuvauksessa lankalaukaisin on ehdoton, samoin tuolle tulee käyttöä kun saa teleskoopin pystyyn mökkirantaan.
Niin, jaa sulla toimii tuolla lailla se automatiikka. Meikäläisen kameralla otan kuvan tarkennuksineen normaalisti (puoleenväliin, laukaisu) ja odottelen sen jälkeen sen 10 sekuntia että kuva tallentuu filmille. Sinun tapauksessa tuo lankalaukaisin taitaa olla sitten ihan paikallaan, varsinkin jos/kun sille on muutakin käyttöä jatkossa. Ja mitäpä tuolla väliä, pääasia että tulee hyviä kuvia ;)
onpa mahottoman komea moottori. hyvinkin selkeän ja siistin oloinen.
Ilkka 12.3.2008 13:44 Vastaa lainauksella
Tuli puhuttua taas mitä saattuu, tulpanjohto on 0,3 milliä paksua… www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=1997
Marko kirjoitti:
Niin, jaa sulla toimii tuolla lailla se automatiikka. Meikäläisen kameralla otan kuvan tarkennuksineen normaalisti (puoleenväliin, laukaisu) ja odottelen sen jälkeen sen 10 sekuntia että kuva tallentuu filmille. Sinun tapauksessa tuo lankalaukaisin taitaa olla sitten ihan paikallaan, varsinkin jos/kun sille on muutakin käyttöä jatkossa. Ja mitäpä tuolla väliä, pääasia että tulee hyviä kuvia ;)
Saattaa se EOS:issakin noin toimia, en muista kokeilleeni (noh mitä nyt mökillä parissa promillessa, kun piti jalustaa testata tähtikuvaukseen). Parempi toi lanka, ei tule epähuomiossa jatkettua projektin kokoamista kun kamera miettii ottaisko kuvan vai ei.
Heh, siinäpä onkin melkoinen johto viidakko. Alusta on kyllä nätin näköinen.
On kyllä todella hienon ja realistisen näkönen vehje. Osaispa ittekki :D
Tuovat todella paljon ilmettä nuo johdot. Tuota kuvaustekniikkaa pitää kyllä ihailla, nämä tekniikka/alustakuvat ovat kyllä mahtavia. Koneen värimaailma on muutenkin tosi hyvä.
Kiitokset arvosteluista, kyllä lämmittää!
Seppo: kuvaustekniikka on sitä, mitä olen yrittänyt noissa suttukuva-keskusteluissakin tuoda esille, valoa ja kameran käsisäätöjä. Ja kun kuvistaan huomaa vikoja koittaa parantaa tekniikkaa, tai pahimmillaan ostaa lisää välineitä. Itsekin joutui sijoittamaan, ensin polarisaatiosuotimeen (saa varsinkin lasiosista ylimääräiset heijastukset pois) ja lankalaukaisimeen kun luopui salaman käytöstä ja valotusajat venyivät yli sekuntiin.
Eetu: Hiroboylta tuli tilattua se vanhempi Giallo Fly, eli keltainen jo ennen kuin huomasin noi puuttuvat osat mallissa, eli keltainen tästä on tulossa.
th 31.3.2008 21:23 Vastaa lainauksella
Mallista on tulossa hieno, uskon, etä viimeistelet sen ihan huippukuntoon. Nyt kuviasi katsottaessa hämmentää hieman moottorin aj voimansiirron sekä alustan ja sisätilojen eritasoinen maalauksellinen viimeistelyaste. Mistähän se johtuu? Ovatko penkit ja 'ovipahvit' vielä viimeistä silausta vailla? ;-)
Itsekin tulee kuvailtua jonkin verran luontoa ja esim. vesistöjä(perus kameralla) mutta tämä mallien kuvaus on aivan eri touhua. Esim. tuon alivalottumisen taisit jossain minulle mainita ja eihän se loppujen lopuksi iso asia ollut, mutta vaikutti kuvan lopputulokseen paljon. Tietysti nämä asiat pitää huomioida kaikessa kuvauksessa.
Tapani Huovinen kirjoitti:
Mallista on tulossa hieno, uskon, etä viimeistelet sen ihan huippukuntoon. Nyt kuviasi katsottaessa hämmentää hieman moottorin aj voimansiirron sekä alustan ja sisätilojen eritasoinen maalauksellinen viimeistelyaste. Mistähän se johtuu? Ovatko penkit ja 'ovipahvit' vielä viimeistä silausta vailla? ;-)
Noita penkkien raidoituksiako tarkoitat? Oli käsin todella työläät maalata, eikä oikein sopivaa tapaa maskaukseenkaan tuntunut löytyvän. Ne ei itsestäkään ole hirveän hyvät, eli voi olla, että joutuu maalaamaan vielä uudelleen. Konetta on hieman vanhennettu ohuella värillä, sisusta on suoraan ruiskun jäljiltä, sitäkin voisi koittaa vähän elävöittää. Pilaamisen pelko vain elää taustalla..
Hieno malli! Sisustan väritys on siisti…jatka samaan malliin..
Tuliks noi puristimet semmosessa paketissa missä oli kahet pienet liimankuivatuspihdit, vähän isommat, pitkäkärkiset, sit semmonen minkä sai lukkoo ja sitte tommoset vai oliko noi yksittäisiä nimittäin mulla on semmonen paketti. Todella hienolta näyttää :).
Juho Saastamoinen kirjoitti:
Tuliks noi puristimet semmosessa paketissa missä oli kahet pienet liimankuivatuspihdit, vähän isommat, pitkäkärkiset, sit semmonen minkä sai lukkoo ja sitte tommoset vai oliko noi yksittäisiä nimittäin mulla on semmonen paketti. Todella hienolta näyttää :).
Nämä oli myynnissä yksittäin, ostin neljä, kun hintaa ei ollut kuin pari euroa kappaleelta.
Petri L 15.4.2008 20:05 Vastaa lainauksella
Ei voi sanoa muuta, kuin mahtava viimeistely. Toivottavasti tulee lopustakin mallista yhtä hienoa jälkeä=).
Katsokko tuota miun Valmista Drifteriä.
Petri Lehtoväre kirjoitti:
mahtava
hyvän värin pikkulintunen tipiteema voisi sopia aikas hyvin.. ;)
On kyllä komia väri pinnassa ja muutenki hieno! Onko ruiskulla maalattu?
EDIT: Oho, se lukeeki tuolla en älynny kattoo :).
Vertailin tätä omaa räpellystäni piruuttani tuohon referenssiautoon, elikkä verratkaapa tätä oletuskuvaa kuvaan www.ferraris-online.com/cars/FE-365GTS4-16987/images/P010Web.jpg Täytyy sanoa, että nämä Zeron maalit on kyllä kohtuullisen lähellä alkuperäisiä. Mun kuvallehan ei ole tehty muuta korjausta kuin vähän terävöitetty, valkotasapaino on asetettu kamerassa vallitsevan valon mukaan. Toi referenssi todennäköisesti kuvattu automatiikalla, mutta valaistus ja ympäristö on sellainen, että sekin on antanut todelliset värit. 99 prosenttisesti nappiin!
Moro!
Tervo Salminen kirjoitti:
sain alan harrastajalta ostettua nuo puuttuvat osat
Tuohon väliin vielä yksi kysymys. Miten/mistä saisi helpoiten näitä puuttuvia osia? Ja paljonko ne ylipäätäänsä maksavat, tuskinpa paljoa mutta kuitenkin. Ferrarista on päässyt hukkumaan renkaiden "pidike" ja kun ei oiken viitsisi ruveta väkertämään sitä styreenistä :D
Kalle Julin kirjoitti:
Tuohon väliin vielä yksi kysymys. Miten/mistä saisi helpoiten näitä puuttuvia osia? Ja paljonko ne ylipäätäänsä maksavat, tuskinpa paljoa mutta kuitenkin. Fioranosta on päässyt hukkumaan renkaiden "pidike" ja kun ei oiken viitsisi ruveta väkertämään sitä styreenistä, tiedä häntä kuinka kestävää sitten on.
Jos kyse on Revellin mallista, kirjoita Revellin sivuilta löytyvään palautekenttään lyhyt kuvaus ongelmasta (mallin tyyppikoodi ja puuttuvan osan numero mukaan), ihan englanti käy. Erittäin todennäköisesti postittavat puuttuvan osan parin - kolmen viikon sisällä. Näin ainakin mulla toimi joku aika sitten Revellin kanssa.
Kalle Julin kirjoitti:
Minkä mallin aijot ottaa seuraavaksi työn alle? Kiinnostaisi tietää.
Merkistä ei varmaan ole epäselvyyttä? Itsekin olen arponut tuota pinoa läpi, kun tässä Daytonassa alkaa loppu häämöttää. Superamerican koria on jo vähän välmisteltu (valusaumoja hiottu, ja kuopppia paikattu), mutta toisaalta houkuttais 512TR ja 512BBi. Seuraava joka tapauksessa maalataan Mipan vesiväreillä.
Simo.S 19.4.2008 22:43 Vastaa lainauksella
Komia kaara on tulossa. Mielestäni hienompi kuin Modena(Tässä vaiheessa ainakin)
Nyt alkaa näyttää jo todella, todella mahtavalta loistava maalipinta!
Kiitos vielä kerran avusta noiden hukkuneiden osien kanssa : )
Kalle Julin kirjoitti:
Kiitos vielä kerran avusta noiden hukkuneiden osien kanssa : )
Eipä tuosta kiitellä kannata, toivottavasti osat kohta tulee, niin pääset jatkamaan. Niin, ja kyllä se seuraava projekti on toi Superamerica, konetta jo tämän kuivumisia odotellessa liimailin, kuvia tulee sitten kun vähän etenee.
Tervo Salminen kirjoitti:
Eipä tuosta kiitellä kannata, toivottavasti osat kohta tulee, niin pääset jatkamaan. Niin, ja kyllä se seuraava projekti on toi Superamerica, konetta jo tämän kuivumisia odotellessa liimailin, kuvia tulee sitten kun vähän etenee.
Kannattaapas :D Eipä olisi mieleen juolahtanut jos en olisi asiaa sinulta kysynyt, viikonloppuna laittoivat Saksasta postia ja sanoivat että pitäisi mennä pari- tai kolmeviikkoa. Joten eikun odottelemaan. Tänään sain tehtyä taas lisää Ferrariin, käy lukemassa kansiosta. Ei vain suostu lisäämään kuvia. En tiedä miksi. : )

Minkä väriseksi ajattelit muuten tuon Superamerican korin maalata? Odotan innolla taas lisää kuvia.
Mulla ei tosta postista mennyt varmaan kuin toista viikkoa, kun osat tuli kirjekuoressa.

Titaaninharmaa tosta olis tulossa, eli jotain tämän väristä:
www.hiroboy.com…o-paints-gallery/albums/uploads/ferrari-colours/grigio-titanium-3238-01.jpg

Foorumissa tuntuu olevan jotain vikaa, keskustelut palattaa pelkkää tyhjää?
Tervo Salminen kirjoitti:
Titaaninharmaa tosta olis tulossa, eli jotain tämän väristä:
www.hiroboy.com…o-paints-gallery/albums/uploads/ferrari-colours/grigio-titanium-3238-01.jpg
Siisti!

Katselin noita sun kotisivuja ja huomasin että onko sulla Lamborghini Gallardo? Ja Ferrari 599 GTB Fioranokin?
Koskas aiot tätä jatkaa? Siitä on pitkä aika kun viimeksi olet tähän jotain sivuille päivittänyt : )
Kalle Julin kirjoitti:
Koskas aiot tätä jatkaa? Siitä on pitkä aika kun viimeksi olet tähän jotain sivuille päivittänyt : )
Odottaa inspiraatiota, paljoa ei puuttuisi. Toisen puolen pakoputkisto (pakosarjat on todella v-mäiset pujotella tuonne lohkoihin alakautta, sekä fotoetsattua maskia, joka pitäisi kasata ja maalata. Pientä näpertelyä siis, täytyy yrittää tuossa kesäloman jälkeen saada tämäkin valmiiksi.
Uujea : )
Huolellisesti rakennettu ja maalattu malli. Ovien ja korin välinen sauma kaipaisi litkutusta (tai muuta). Hieno klassikko.