Pienoismallit.net

Spitfire mk.V

Lisää jengaa.
Nyt tämmöinen nopea, kiva välipalaprojekti ennen Blenheimin kimppuun käymistä ensi kuussa.
Alunperin ostin tämän vain ja ainoastaan pyörienluovuttajaksi Hurricanea varten, mutta pakkohan tämäkin on jossain välissä koota. Varovaisena tavoitteena saada tämän hiihtoloman aikana valmiiksi. Onhan noita kouluhommiakin tehtäväksi, mutta kattellaan.

15.2
1. kuvasetissä lähinnä ohjaamon kasaus ja mallin yleistä ihmettelyä. Ohjaamo on ihan ok. tähän skaalaan. Korjattavaa tosin riittäisi (mittaritaulu, tähtäin, koko ohjaamon lattia jne), mutta tässä vedetään nopean kaavan mukaan kuomu kiinni, joten laitoin vain laatikoistani löytämäni etsivöyt poisveisteltyjen detaljien tilalle. Tähtäimen lasiksi olisi voinut laittaa asetaattikalvoa, mutten jaksanut vaan maalasin hopealla sarjan pökkelön. Ohjaussauvaan liimasin lisäksi taakse kuparilangasta sieltä puuttuvan kahvan.

Nopea maalaus ja rungonpuolikkaita sovittelemaan. Taitaisi olla muottien kunnostus paikallaan. Ei niinkään flashia kuten Fw-190:ssa (vielä odottamassa kasausta), mutta parissa kohdassa kulumaa, jotka tulevat tarvitsemaan hiukan milliputtia.
Ohjaamon lattia ei oikein sopinut paikalleen, mutta hoitui nopealla sahauksella. Samoin radiohylly ei oikein istunut, ja yrityksistäni huolimatta ei asettunut aivan suoraan, mutta mitä pienistä.
Nokan yläpuolinen sauma on muottien kulumisen takia kuopalla, mutta hoitunee kitillä. Takarungon alaupuolen etureuna oli kärsinyt pahemmin. Liimasin paremmin muodostuneeseen rungon puoliskoon muovilevyä, jotta kittaus onnistuu paremmin.

18.2
Kohtuu rivakkaa edistystä tapahtunut. Nyt ei puutu kuin kuomu ja radiomasto niin pääsee maalaamaan.

Kuten aiemmin mainitsin, muottien kulumisen takia nokassa ja rungon alaosassa siiven takana sovitteet eivät olleet parhaat. Päädyin milliputtiin, etenkin nokassa menisi tavallisen kitin kanssa hermot, paneeliuran kaiverrus ei vain oikein onnistu verrattain pehmeään kittiin.
No, tulihan milliputtinkin kanssa ongelmia. Hiottaessa mokomaa lohkeili parissa kohdassa irti, korjasin nämä pikaliimalla ja kickerillä (ei jaksa odottaa toista vuorokautta uuden milliputtikittauksen kuivumista). Näihin kahteen ongelma-alueeseen tuli milliputti, hionta, mr. surfacer, lisää hiontaa, kiroilua & pikaliimaa, ja hieman lisää hiontaa. Ei aivan täydellinen ole nokan alue vieläkään, mutta olkoon, tähän mitään metallipintaa olla tekemässä.
Olisi Revelillä muottien huollon paikka.

Siivet olisi kannattanut liimata runkoon, ja sitten siiven alaosa, olisi välttynyt värkkäämiseltä siipi-rungosauman kanssa. Aika pieni sauma kyseessä, mutta ympäröivää detaljiikkaa löytyi joten varovaisella hionnalla varmistin että siiven ja rungon väliin mahtui ohutta muovilevyä, ja liimasin tätä siipeen, samalla teipaten siiven runkoon. Liiman kuivuttua siipi irti ja veistelyä ja hiontaa muovilevylle. Tuloksena siisti sauma ilman kitin kanssa askartelua ja hionnalla pilattuja pintadetaljeja.

Vakaajat eivät tahtoneet istua suorassa kulmassa runkoon, syynä vissiin erittäin lievä muottien kohdistusvirhe. Kohdistuspuslakkeen takia ei päässyt hiomaankaan, joten leikkasin koko kohdistimet pois, täytin aukot rungossa, ja tein tappiliitokset.

Siipitykkien liitokset näyttivät melkoisen heppoisilta, joten porasin siipeen ja tykkeihin reiät, tapeiksi ohutta messinki lankaa, helpottuu liimailu ja asennon hierominen paljon.

Pitot-putki hyppäsi sitten täyteen roskakoriin käsitellessä. Toivoton homma etsiä, joten tein uuden messinkilangasta.
Nyt ei puutu kuin radiomasto. Jos käytän sarjan osan, teen vähintään metallilangasta tappiliitoksen, tähän kun on tulossa kaksi lankaa kiinni.

19.2
Anteeksi näin minimaalinen päivitys, seuraava tulee olemaan suurempi.

Hähää, sainpas sen radiomastodilemman ratkaistua.
Langan kiinnitystä varten tein messinkilangasta toiselta sivulta pidemmän U:n muotoisen lenkin, jonka liimasin maston läpi porattuun reikään. Maston päähän porasin hieman suuremman reiän, samoin koneen runkoon (ja saman tien radiohyllynkin läpi), tapiksi käytin ohuinta rokotusneulaa mitä löytyi. Nyt luulisi pysyvän paikallaan.

26.2
Maalaus valmis. Seuraavaksi kiiltävä lakka (johnson) pintaan ja siirtokuvat kiinni.
Vihreitten alueitten reunoihin jäivät varmaankin valkotarran takia tummemmiksi kuin muu pinta, toivon todellakin että lattiavaha tasaa kiillon. Aiemmin ei ole käynyt tämmöistä, vaan tilanteissa joissa valkotarraa on pinnassa useita päiviä, nyt tuskin kahta tuntia.
Yhden universaalin totuuden olemassaolosta alan varmistua. Sellaista asiaa kuin "pikainen maskaus" ei ole olemassakaan. Yläpuolen maskaaminen harmaitten alueitten maalausta varten kesti about 1,5 tuntia, itse maalaus tuskin puoltakaan.

Ja nyt on kuva siitä kuomun rumemmasta puolestakin.

27.2
Yksi kuva lisätty, piiskaa tulee…

Ruiskuttelin eilen johnsonit pintaan, ei vaikutusta vihreitten kenttien tummiin rajoihin. Tosi outoa, koskaan aiemmin ei ole moista tapahtunut.
Joko vihreä ei ollut kunnolla kuivunut, tai sitten ei vaan tykännyt valkotarrasta. Tästä lähtien taidan vetää aina ohuen vahakerroksen ennen kuin käyn maskaamaan valkotarralla. Höh.

3.3 (ja olikohan tullut noissa aiemmissa päivämäärissä mokailtua…)
Kuitenkin, siirtokuvat on nyt laitettu. Ihan sarjan omat, ainoastaan muokkasin pyöräkuilujen pattien päälle tulevat kävelykieltomerkinnät leikkaamalla tyhjät pois. Vaikeampi asetella kun on kolme pientä dekaalia, mutta kuhmun päälle tuleva isohko siirtokuva olisi tarvinnut micro-solin ja puukon kanssa sohlausta.
Siiven alapinnalle tulevat kokardit osoittivat taas hyvin micro-solin kätevyyden. Muutamalla strategisella viillolla ja solilla tunnus imeytyi muhkuroiden päälle.

Tavoitteena olisi että seuraavan päivityksen jos saisi jo valmiista koneesta.

6.5
No niin, valmista viimein. Että sitä paljon pikainen pikkukiva proggis…
Eli suomeksi sanottuna vain lojui työpyödällä lähes valmiina, vanhennusta ja pikkuosien kiinnitystä vaille valmiina yli kuukauden.

Sain otettua lopulta itseäni niskasta kiinni ja koneen viimeisteltyä. Xtracrylicsin mattalakka pintaan, jonka jälkeen maalasin metallimaalilla hiukan kulumia, ja käsittelin paneeliurat pastellipölyllä sekä vedin pako- ja ruutikaasuvanat siipiin ja rungon kylkiin.
Samaa mattalakkaa varovainen uusi kerros ja maskien poistoon. Oikein hyvää tavaraa nämä Eduardin maskit. Ei minkäänlaista ongelmaa poistamisessa vaikka olivat reilun aikaa paikoillaan. Eivät myös olleet lähteneet irtoilemaan.
Pikkuosat liimailin paikoilleen seuraavaksi. Pieni ennaltasuunnitteluni siipitykkien kanssa auttoi paljon. Huomattavasti mukavammat liimata tappiliitoksilla kiinni kuin suoraan siiven johtoreunaan.
Antennilangan laitto viivästyi hiukan kun onnistuin katkaisemaan sen mallin kanssa tumpuloituani. Ei mennyt tappiliitoksen kohdalta poikki, meni sen yläpuolelta. Ameriikantemppuna pikaliimaa pisara palasten väliin ja toivomaan parasta. Huojennuksekseni se ottikin hyvin uudestaan kiinni.
Antennilangaksi pikaliimasin taas peruukinhiusta.

En tiedä mikä lopulta sai sen valkotarran aiheuttaman tummumisen katoamaan, mutta ei ole enää kuvioissa, mistä olen tyytyväinen.

Turhan pitkäksi venähti, mutta nyt se on valmis. Ei täydellinen sarja (telinekulma näyttää liian pieneltä, spinneri liian isolta, alasiipi on keskeltä litteä, ja se kuomu..), mutta hyvä tämmöisenä välikevennyksenä. Hyvää huojennusta Blenheimin sivussa ja ennen seuraavaksi kaavailemaani mersuväsäystä.

Kommentit

Eikös Spitissä olla ilman 'lattiaa' joka on noissa alapuolen kuvissa? Siis pelkät 'kourut' (tjsp) ohjaamossa ja sitten siiven alapinnan sisäpuolinen osa ? Saatan olla väärässäkin, mutta näin ulkomuistista ? Muuten näyttää todella hyvältä, mm penkin maalaus yms !
^^Jep, tässä Revell oikaisi reilusti. Melko pelkistetty lankku…
Oikea näyttää about tältä: www.fantasyofflight.com/Images/aircraft/Spitfire%20Mk16%20cockpit.JPG
Tässä skaalassa ei tarvitsisi kyllä kovin kummoista rakennetta tehdä niin paranisi vaikutelma huomattavasti, etenkin jos kuomun laittaisi auki. (tosin ei tämän sarjan osilla onnistu ilman leikkelyä tai uutta aftermarket-kuomua)

^^Juu, etsiosia tuli tähän projektiin vain vöitten verran.
Hurrin pyörät eivät käyneet. Liian isot, eivät mahtuisi pyöräkuiluihin. Tein peliliikkeen ja otin yhteyttä Revelliin, jotka ystävällisesti lähettivät uudet pyörät.
EKo 19.2.2008 16:17 Vastaa lainauksella
Hienon näköinen kone taas tulossa . Saitko vanhan kuomun pelittämään , vai tilasitko Revelliltä siihen uuden ? Tästä kuvakulmasta näyttää ainakin hyvältä .
Vanhalla kuomulla mennään.
Sain alkup. kuomun pelittämään kohtuu hyvin, oikealle puolelle jäi tosin vieläkin jälki.
Taas ei voi kuin ihmetellä, kuomussa kaksi kiinnikettä valurunkoon, toisella puolella vain kehyksen alueella, toisella menee läpinäkyvän puolelle.
Lainaus:
Tästä kuvakulmasta näyttää ainakin hyvältä .
Niin näyttää, kun se ruma kohta on toisella puolella. ;)
EKo 19.2.2008 17:52 Vastaa lainauksella
No ilmankos näytti hyvältä :) . Joo , ihmeellisesti ovat Revellillä tuon kuomun kiinnitykset ratkaisseet .
Osataanhan sitä muuallakin. Esim. Trumpeterin Wyvernissä on vastaavaa tuulilasissa, molemmissa skaaloissa. Onneksi siinä sentään se sivulasi on alhaalta raamiton, helpottaa siistimistä.
No niin, jälleen yksi spitti tulossa.
Itse olen kanssa muutaman spitin rakentanut, ja voin sanoa ettei osien yhteen sopivuus ole paras!
Kuomukaan ei sopinut paikoilleen, ilman sovittelua ja pientä hiontaa.
Jälleen yksi spitti? Toinen koskaan rakentamani, ensimmäinen tässä skaalassa.
Juu, suosittu aihe, siitä ei pääse mihinkään.

Taso näköjään heittelee jonkin verran revellillä. Tässä kappaleessa ei sovitteissa ole ollut lähes mitään moitittavaa sinänsä, mutta muottien kuluneisuus aiheutti ongelmia (vakaajat ja rungon saumat). Kuomu sopi pari viilan vedon jälkeen mukavasti, mutta pisteet kerää pönttöily lasiosien valurungon suunnittelussa.
wade 26.2.2008 17:20 Vastaa lainauksella
Kai se on uskottava että mittakaava on 1/72, on tuo naamiomaalaus sen näköistä että 1/48 tulisi ensimmäisenä mieleen!

Tuosta tummemmasta sävystä värirajan kohdalla ei aina tarvitse välittää, joissakin 1:1 maalauksissa on näkynyt myös samanlaista ilmiötä, mistä sitten johtuukaan? Eli esikuvasta riippuen ei välttämättä ole edes väärin, ja jälkikäsittelyssä voi vielä häivyttää jos siltä tuntuu.
Olisiko 1:1-kokoisissa pensselillä (tai vastaavalla välineellä) vedetty ruiskutettuja värirajoja terävämmiksi?

Jännä juttu nuo tummemmat rajat, näyttäisi ainakin että maali olisi siinä kiiltävämpää jostain syystä.
Valkotarrahan aiheuttaa mattapintojen tummumista jos tarran jättää paikalleen liian pitkäksi aikaa, mitä ei tässä olisi kyllä pitänyt käydä. Mahdollisuushan on myös se että vihreä olisi ollut liian tuoretta, mutta epäilisin, ehti se kuivua ainakin vuorokauden ennen maskausta (xtracrylicsit käytössä). Saa nähdä miten käy lakatessa.
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Jälleen yksi spitti? Toinen koskaan rakentamani, ensimmäinen tässä skaalassa.
Juu, suosittu aihe, siitä ei pääse mihinkään.

Taso näköjään heittelee jonkin verran revellillä. Tässä kappaleessa ei sovitteissa ole ollut lähes mitään moitittavaa sinänsä, mutta muottien kuluneisuus aiheutti ongelmia (vakaajat ja rungon saumat). Kuomu sopi pari viilan vedon jälkeen mukavasti, mutta pisteet kerää pönttöily lasiosien valurungon suunnittelussa.
Tarkoitin koko sivustosta.
Outoa jos sun osat meni hyvin yhteen. Mulla oli kauheet taistelut niitten kanssa.
Esim. toinen siipi oli pidempi kuin toiden, joten jälleen kerran pääsin hiomaan sitä.
Saman tapaisia ongelmia oli kamalasti!
Tai nyt kun muistutit, kyllähän esim siivenkärkien kanssa sai hiukan askarrella muttei mitään mainittavia pituuseron tapaisia vikoja sentään ollut.
Esim. siipien kärkiosien liimapinta ei ollut täysin suora, johtuen pienestä muottien kohdistusvirheestä, jolloin siipeä sai varovaisesti hioa. Olisihan siivepuolikkaitten liimauksen voinut passata niin että kärjet olisivat istuneet, mutta silloin olisi saanut laittaa enempi muovilevyä runkosaumaan.
-QWQ- 26.2.2008 20:03 Vastaa lainauksella
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Olisiko 1:1-kokoisissa pensselillä (tai vastaavalla välineellä) vedetty ruiskutettuja värirajoja terävämmiksi?

Jännä juttu nuo tummemmat rajat, näyttäisi ainakin että maali olisi siinä kiiltävämpää jostain syystä.
Valkotarrahan aiheuttaa mattapintojen tummumista jos tarran jättää paikalleen liian pitkäksi aikaa, mitä ei tässä olisi kyllä pitänyt käydä. Mahdollisuushan on myös se että vihreä olisi ollut liian tuoretta, mutta epäilisin, ehti se kuivua ainakin vuorokauden ennen maskausta (xtracrylicsit käytössä). Saa nähdä miten käy lakatessa.
Noi tummemmat rajat häipyvät kiiltävän lakkakerroksen alle.
Miten otat tuon (oisko käsirasvaa vai kenties sitä lattiavahaa) pois tuosta rungon pinnalta? Eikös siitä jää rasvanen jälki?
Siistiä työnjälkeä, varsinkin ollakseen "nopea välipalaprojekti"! Mitäs kamaa tuo tuollainen valkotarra on, vastaavaa kuin sinitarra? Soveltuu ilmeisesti maskauskäyttöön kohtuullisen hyvin…?
^^Hetken löi tyhjää ennen kuin tajusin mistä on kyse. Ei ole käsirasvaa, vaan sinitarran tapaista massaa, pötköiksi pyöriteltynä.

^
Jep, kuin sinitarraa, mutta notkeampaa eikä jätä (ainakaan niin herkästi) rasvaisia jälkiä. Tosin ei kannata jättää liian pitkäksi aikaa mattapinnoille, tummuvat, pinta kuitenkin imaisee jotain tarrasta itseensä. Makkaroiksi pyöriteltyinä toimii hyvin maskaukseen, tosin käytännössä vain ruiskulle. Keskustat voi täyttää teipillä niin ei kulu niin paljoa tavaraa.

Tuommoinen pakkaus:
[img]http://www.idealb2b.co.uk/Shop/shopimages/products/thumbnails/025086.jpg[/img]
Ok, uusi tuttavuus meikäläiselle… Tuolla lailla makkaroiksi pyöriteltynä jättää ilmeisesti aavistuksen pehmeän värirajan? Myydäänkö tuota ihan Suomessa…?
Je, pötkön paksuudella ja maalaustyylillä pystyy vaikuttamaan rajaan. Ohuemmalla pötköllä ja maskia kohti ruiskuttamalla saa terävämpää rajaa, paksummalla pehmeämpää jos ruiskuttaa kohtisuoraan tai maskin puolelta.
Minulle on sattunut aivan samaa tummenemista sini/valkotarramaskeerauksessa. Ei voi pieni ihminen käsittää, että mistä se johtuu. Ehkäpä juurikin lakka maskeerauksen alla eliminoi ko. ilmiön.
Teemu R 27.2.2008 15:13 Vastaa lainauksella
Nuo tummemmat kohdat voivat saattavt olla sinitarran jättämää rasvaa. Muuten tosi hienosti maalattu malli.
MJE 3.3.2008 14:10 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää !
Olen jonkun aikaa miettinyt tuon micro-solin hankkimista ja nyt ei enää tarvi miettiä, se on ostettava.
Aika perhanan hieno välipalaprojekti sulla! Mä käytin tuossa sinitarraa lekon maalaamiseen ja se tumma jälki haihtui mulla enimmäkseen itsestään noin vuorokauden kuluessa. Olin sitä ennen kyllä rullaillut sitä käsissä tangoksi. Varmaan tarramerkistäkin voi olla kiinni.
^^Olisi ehkä itsekin pitänyt odottaa jonkin aikaa ennen lattiavahausta.
Oletin ettei jättäisi mitään jälkiä, kun ei sama aine ole aiemminkaan tehnyt höpöjä. Nyt sitten jätti. Liian vähän kuivamisaikaa vihreällä, "pilaantunutta" tarraa, kuka tietää. Tästä eteenpäin taidan ottaa tavaksi ruiskutella joka värin päälle vahan ennen maskauksia (eikä maali kulu reunoista ym. kohdistakaan pois niin herkästi)

^On, mutta tuosta paketistahan puuttui osia.
…Olivat joutuneet Hurricaneen! :D
Mutta juu, tuskinpa Revellin talous nyt noihin pyöriin kaatuu. Hyvää PR:ää firmalle. Kun asiakkaat ovat tyytyväisiä, ostavat myöhemminkin samaa merkkiä.
www.idealb2b.co.uk/Shop/shopimages/products/thumbnails/025086.jpg
Tarraa saa ainakin kauppakeskus Jumbosta,Sinelli nimisestä askarteluliikkeestä 2€ kpl.
Lauri K. 6.5.2008 19:31 Vastaa lainauksella
Jos ei tietäisi, niin voisi hyvinkin luulla kyseessä olevan 1:48-1:32 -malli! On meinaan sen tarkkaa kädenjälkeä, että menin ihan vihreäksi kuvia katsoessani;-D
En kyllä löydä etsimälläkään mitään mistä voisi huomauttaa. Olet sinä mestarimallari.
On se vaan niin hieno! Itsekin tekis mieli yrittää tällaista, kun lopputuloksen näkee. Muutenkin herättää mukavia muistoja, oli varmaan eka pienoismalli, joka tuli silloin kersana oikeen maalattua. Värit valittiin kannen mukaan, ja tietysti kiiltävinä. Pintaan ne vedettiin koulun vesivärisiveltimellä, suojamaalaus sinne päin, varsinkin kun senaikaisissa maalausohjeissa (olikohan Matchbox) ei ollut toisen kyljen kaaviota.
Joopa joo… sitä ei sitten tuon jälkeen kehtaa edes harkita oman vastaavan esiin pistämistä. Komeaa työtä.
On se helkkarin hieno, ystäväni "dogfight" Dixon lentänee persauksailleen kun tämän näkee.
Kiitoksia kehuista.

Itsekin olen aika tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tämä nyt oli tämmöinen vähän välityö. Tämä Revellin sarja tosin sellaiseen käykin hyvin. Menee hyvin pienillä parannuksilla nippuun. Kannatta säästää ne aftermarket-hiplaukset vaikka Tamiyan näkemykseen aiheesta, tässä on pikkuhäikkää alkaen ohjaamon lattian virkaa toimittavasta lankusta siiven keskiosan muotovirheeseen ("Gull wing"-muoto loistaa poissaolollaan, helpoiten korjattavissa ostamalla se tamiyan sarja…) ja yksiosaiseen, valurunkokiinnikkeillä pilattuun kuomuun. Laskutelineitten kulma näyttää kanssa minusta vähän oudolta näin suoraan laatikosta. Liian suorassa kulmassa tuntuvat olevan. Vähän jännitän että kestävätkö liimaukset, sovitteet päätelineillä olivat aika väljät.

Mutta nyt taas sen Blenheimin kimppuun. Ja voisihan sen mersunkin aloitella jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa.