Pienoismallit.net

Aufklärungs Gruppe, ostfront 1943-44

Näissä kuvissa esiintyy parivaljakko, joka kuuluu Wehrmachtin ja SS:n yhteiseen tiedusteluosastoon (Aufklärungs Gruppe). Aikalaislähteissä ja kuvissa esiintyy usein SS:n ja Wehrmactin sotilaita ja osastoja yhteistyössä. Tämä ei olekaan ihme, sillä vaikka Wehrmacht ja Waffen-SS olivatkin "kilpailevia yrityksiä", kuuluivat ne kumpainenkin Saksan armeijaan ja SS oli muodollisesti alistettuna (Himmlerin harmiksi) Wehrmachtille. Koppalakkipäinen hahmo kuuluu Wehrmachtin tiedustelujoukkoihin, joihin hän on siirretty viestijoukoista (sen kertoo koppalakin reunanauha).
Yllään luutnantilla on laadukas yksiosainen lämminvuorinen turkishupullinen kokohaalari, jota jaettiin erikoisjoukoille, kuten panssarikrenatööreille. Jalassa varsikengät. Kädessä hänellä on 7x30 Zeiss-kiikarit (upseerien ja alipäällystön vakiomalli). Aseistuksena Walther P38-pistooli ja varsikäsikranaatti. Waffen-SS:n SS-Scharfuhrerilla (kersantti) on kaksipuolinen (valkoinen/maastokuvio) kaksiosainen lämpöpuku ja huovitetut talvisaappaat. Molemmilla miehillä on kaulassaan on päänsuojus, joka käy kaulurista tai päähän vedettynä hupusta. Vyössä roikkuvat kankainen MP40-lipaskotelo kolmelle lippaalle ja vanhanmallinen, ehkä venäläisiltä anastettu karttalaukku. Aseistuksena SS-Scharfuhrerilla on MP40 ja varsikäsikranaatteja. Kiikarit kuuluvat tämänkin tiedustelijan vakiovarusteisiin.
Molemmat hahmot olen rakennellut Dragonin irtoukoista ja eri vaate- ja varustesarjoista. Vanhentamiseen olen käyttänyt Tamiyan weathering settien pastelleja ja Vallejon ja Games Workshopin maaleja. Hienolla santapaperilla tein kulumaa vaateisiin ja varusteisiin.

Kommentit

tosi näyttävät taustat. huomaa että on ennenkin kuvannu ? :)
Reijo P. 25.10.2007 19:29 Vastaa lainauksella
Kiitokset! No joo, onhan sitä tullut räpsittyä jo vuosien ajan, mutta nykyinen digikuvaus on vasta avannut ovet luovuudelle (mm. kuvien jälkikäsittely). Luen myös paljon aihepiirin kirjoja, joiden mustavalkokuvista saa hyviä ideoita, jotka jäävät hautumaan ja sopivana hetkenä ponnahtavat esille, kun aika on kypsä…
just, itse tilasin tänä viikolla yhen figuurin 1/6. jos rikastun tekisin jonkun laisen diaraaman niistä…
Onko sulla joku ompelimo joka tekee noita vaatteita?:) Älyttömän hienot mallit!
Reijo P. 29.1.2008 00:38 Vastaa lainauksella
Lähin ompelimo sijaitsee Kiinassa, jossa näiden hienojen hemmojen tarkasti esikuvien mukaiset vaatteet tehdään(joskin vaimokulta joskus ompelee kaulaliinoja, hiihtohuppuja ym. pientä rekvisiittaa, jos muistan ajoissa pyytää). Valmistajina siis mm. DRAGON, BLUE BOX INTERNATIONAL, 21th CENTURY TOYS, IN THE PAST TOYS, DRAGON IN DREAMS (DID) jne. Googlettamalla 12" military action figures tai 1/6 scale military action figures, löydät liudan valmistajia ja myyjiä. Lähin myyjä on www.vanhakaarti.net.