Pienoismallit.net

Messerschmitt Me262A

Väsäsin ensimmäisen koneeni, jonka myös maalasin. Valitsin juuri tämän paketin, koska oli niin halpa ja maalit oli mukana valmiina. Joten ajattelin, että tällä olisi hyvä aloittaa.

Oli miten oli, mutta mikään paras paketti se ei ollut, osat eivät sopineet oikein, joten jouduin viilaamaan ja sitten joihinkin jäi rakoja jne. Maalaus sujui ihan mukavasti penselillä, ainakin siivistä tykkäsin ja tykkään. Mutta vielä on paljon parantamista, mutta tästä se lähtee :) Siirtokuvien kanssa tuli vähän ongelmia, osasta lähti palasia pois, mutta kyllä se minulle käypi.

Jotku varmaankin huomaa, että lasikuomu on väärinpäin :D, antakaa anteeksi ei vain tullut katseltua ohjeita siinä vaiheessa.

Konetta olisi voinut vielä hioa, mutta totesin että annan sen olla ja jätin sen rauhaan. Nyt se komistaa hienosti hyllyäni. Läheltä mallini voi näyttää kauhealta, mutta kauempaa… ihan hieno. Ainakin minun silmilleni. Pidän WWII aikaisista koneista ja varsinkin saksalaisten. Jep jep.

Kommentit

Hyvinhän tuo on onnistunut, iysekin saman sarjan olen rakentanut ja ei todellakaan osien yhteensopivuus ollut hyvä. Mutta tästä se lähtee ja raot saat peitettyä vaikka pienoismalleille tarkoitetulla kitillä. Ja hytin raamit kannattaa maalata antaa heti enemmän ilmettä.
Nexus 21.1.2008 10:17 Vastaa lainauksella
Kristian Koskela kirjoitti:
Permanent maker on ehkä parempi vaihtoehto kuin maali.
Miten ihmeessä tussi voi olla parempi? Kyllä lopputuloksen kannalta maali taitaa olla paras vaihtoehto…
Janne V 21.1.2008 11:36 Vastaa lainauksella
Kristian Koskela kirjoitti:
Permanent maker on ehkä parempi vaihtoehto kuin maali. Kannattaisi laittaa aina painoa koneen keulaan, siis niiden koneiden jossa on "nykyaikaiset" laskutelineet. Ja kuomun voi yrittää irrottaa naputtelemalla sitä hellästi sormella. Pihtejä en suosittele kuitenkaan.
Tussilla maalattu jälki on omasta mielestäni rumaa eikä raamit olleet yleensä mustia, eli maskiteipit lasiin ja maalaamaan tai sitten ilman teippiä, tarkasti ja varovasti :)
Tero Tyni 21.1.2008 15:35 Vastaa lainauksella
Mersu on aina Mersu! Aika monet ensimmäisiä malleja väsäävät valitsevat juuri Airfixin mallin siksi, että se on halpa ja sitten on näitä aloittelijoiden settejä, jotka ovat toisinaan hyviä ja toisinaan sitten ei. Airfixit ovat halpoja siksi että muotit ovat ikivanhoja ja niiden valmistuskustannukset ovat jo ikiaikoja sitten saatu pois.

Minäkin rakensin tämän Airfixin 262:n 70-luvun lopulla. Ei edes silloin se ollut malli parhaimmasta päästä eikä varsinkaan uusi, mutta tärkeä malli se mullekin silloin oli ja paljon sen rakentamisesta oppi.

Niin Revellin kuin Airfixin aloittelijoiden seteissä ei ole kovin hyviä siveltimiä (taiteilija- ja askartelukaupoista saa parempia) eikä Airfixin setissä mielestäni kovinkaan hyvät maalit. Minusta varsinkin Airfix tekee karhunpalveluksen koko alalle suoltamalla "uutuuksina" malleja, jotka olivat oikeasti uusia isoisän aikaan. Esimerkiksi Airfixin Spitfire IX mittakaavaan 1/72 on kohta 60 vuotta vanha, silti tämän vuoden uutuuksissa kummitteleva Airfixin IX on luultavasti taas sama malli. Toivottavasti ei, mutta pelkään pahinta.

Samoin Airfix myy esimerkiksi kahden koottavan boksia, jossa on Hurricane IIb ja Junkers Ju 88. Aatamin aikuisia molemmat. Nykyajan tietokoneella suunnitellut mallit ovat ihan eri planeetalta kuin nämä ikivanhat. Hintakin tosin on kovempi, mutta ei aina: esim. Revellin Spitfire V on varsin uusi ja monet muutkin Revellit, joita saa halpaan hintaan.

Mutta osa harrastuksen ideaa onkin ylittää itsensä ja tehdä parannuksia rakennussarjaan, vanhastakin saa hyvää kun tekee. Hyvää jälkeä olet saanut vanhalla ja kuluneella muotilla tehdyllä sarjalla! Ihan hyvää jälkeä myös sen boksin omilla maaleilla!
Kiitos, arvostan kommentejanne.

Joo minä vähän mokasinkin tuon hytin kanssa ja oli jo myöhäistä korjata sitä sen paremmin. Harmittaa vähän.

Ajattelin ihan seuraavaksi kokeilla jotain Revellin mallia ja ostaa maalit erikseen ja jatkan pensselillä. Mitä laskin niin ei ne tule edes montaa euroa maksamaan. Ainut harmi täällä päin on se, että ei ole kunnon pienoismallikauppaa.
Juho M 21.1.2008 17:16 Vastaa lainauksella
Janne Petteri kirjoitti:
Kiitos, arvostan kommentejanne.

Joo minä vähän mokasinkin tuon hytin kanssa ja oli jo myöhäistä korjata sitä sen paremmin. Harmittaa vähän.
Jos se on liimattu tiukkaan, niin voi olla jonkinasteinen mahdollisuus, että se ei irtoa yhtenä kappaleena. Joten kannattaa antaa kuomun olla vaikkakin väärin päin, ettei malli mene pilalle ja keskittyä seuraavaan malliin. Tuo on hieno ensimmäiseksi malliksi. On maalattukin!
Niitä virheitä sattuu paljon kokeneemmillekin. Joku osuvasti totesikin Forest Gumppia mukaillen "elämä on kuin pienoismallirasia, et koskaan tiedä missä mokaat"
Janne Petteri kirjoitti:
Ajattelin ihan seuraavaksi kokeilla jotain Revellin mallia ja ostaa maalit erikseen ja jatkan pensselillä. Mitä laskin niin ei ne tule edes montaa euroa maksamaan. Ainut harmi täällä päin on se, että ei ole kunnon pienoismallikauppaa.
Näköjään Rovaniemen poikia? Lelutapulissa on kohtalaiset valikoimat pienoismalleja. Citymarkettikin on kunnostautunut valikoimissaan. Prismassa on itänaapureiden ostosryntäyksen jäljiltä vain jämät mallihyllyillä, eikä täydennystä ei ole näkynyt:(
Pensseleitä ja askarteluveitsiä kannattaa kysellä taidekehystämö Hyväriseltä, siitä Lordin aukion vieressä olevalta.
Hienohan tuo on.
Tosiaan kuomun raamit kannattaa maalata.
Tuossa lentokoneessa raameja on niin vähän että ne voi melkein vapaalla kädelläkin maalata.
Tietysti pienoismalli teippi on keksitty.
-Sami- 10.12.2008 21:39 Vastaa lainauksella
Ihan hyvän näköinen mersu. Ja vaikka kuomu onkin väärin päin, niin "so what?", taidot karttuu, ja kokeneempana naureskelet tälle "kömmähdykselle" ;-)!