Pienoismallit.net

Toyota Supra

Tällaista projektia on tullut kyhättyä viime viikot. Tarkoitus on muokata autoa ainakin sen verran että alkuperäiset turbot korvaan paremmalla omatekoisella turbolla ja autoa madalletaan sopivasti. Auton madalluksen teen laskemalla alustan sijasta koria. Myös vanteet tulee vaihtumaan sillä alkuperäiset olivat varsin karut. Myös konepeltiä muokkaan aukaisemmalla scoopit toimiviksi. Aika paljon oli korissa valuvikoja joten veitselle ja hiekkapaperille oli käyttöä. Malli on vielä pahasti kesken, mutta hiljaa hyvä tulee…

15.2-08
Sain nuo alustan viatkin aikalailla kuntoon. Taka-akselille riitti pelkkä paikanvaihto, mutta eteen piti tehdä kokonaan uudet pyörännavat sun muut joten keula tuotti kyllä tuskaa. Mutta lopussa kiitos seisoi kuten kuvista voi nähdä.

19.2-08
Yhdessä vaiheessa projektia tuli mieleen ajatus että suprasta taitaakin tulla rata-auto. Ja kuinkas ollakkaan, sisustaan alkoi ilmestyä turvakaarta, turvatankkia plus muuta rata-autolle tyypillistä. Koska nuo kromivanteet eivät passaa rata-autoon, niin ne saa luvan väistyä valkoisten kilpavanteiden tieltä. Ikkunoihinkin tulee numerot, kuskin nimi, jne. Moottori on myös hiukan edistynyt. korvasin alkuperäisen tuulettimen sähköflektillä, myös alkuperäinen intercooler sai väistyä paremman tieltä.

24.2-08
Sain viikonlopun aikana ihan mukavasti supraa tehtyä eteenpäin. Projektin kriittisin vaihe on takanapäin, eli maalaus, näytti onnistuvan ihan kelvollisesti. Aluksi näytti pahalta, kun pohjamaalatessa auton koriin ilmestyi ainakin kilon verran roskia. Ei muuta kuin välihiontaa ja pintamaali päälle.
Myös sisusta edistyi hiukan. Sain turvakaaret, kojetaulun, ja vaahtosammuttimen valmiiksi. Myös takaspoilerin sain valmiiksi. Spoilerin maalasin tylysti matta mustaksi.
Päätin myös kokeilla rakentaa turboahtimen kahdesta lentokoneen renkaasta, lopputulos on aika hurjan näköinen. Saapa nähdä mistä se sitten löytää paikkansa… Mutta tästä jatketaan.

26.2-08
Moottori on taas edistynyt hiukan. Sain tehtyä koneeseen kuivasumppuvoitelun ja pensalinjan kytkettyä pensakiskoon. Pensapumpun tein valurungon pätkästä. Sitten voisikin ruveta suunnittelemaan ilokaasujen kytkentöjä. Alustaan sain sen verran aikaiseksi, että aloin tehdä taka-akselille erillisen öljynjäähdytyksen.

14.3-08
Supra on edistynyt ihan mukavasti. Moottori on nyt täysin valmis, myös sisusta alkaa olla valmis. Korissa on kuitenkin vielä tekemistä. Alusta on myös edistynyt. Alustaan kokeilin ensimmäistä kertaa eläessäni kuivapensselöintiä, sen onnistumisesta voidaan olla erimieltä mutta jospa tuo välttää… myös vanteet saivat saman käsittelyn. Tarkoitus olisi että auto on sen näköinen että sillä on ajettu, ja kovaa.

18.3-08
Kori olisi nyt teipattuna. Sponsoritarroja tulikin laitettua tällä kertaa varsin reilusti. no,kilpavekotinhan tästä on tulossa. Ajovalo umpiot maalasin mustalla, tarkoitus on saada ne näyttämään moreten valmistamilta. Takavalot pistin myös paikolleen ja yllätys yllätys, tälläkin kertaa oli sovitus vaikeuksia. Noh, pitää vielä niitä rassata…

23.3-08
Supra alkaa lähestyä maalisuoraa. Kori on nyt liimattu alustaan, eli sisustakin peräti valmistui. Turvakaarien kanssa oli järkyttäviä vaikeuksia, mutta saavat luvan kelvata. Myös konepelti on valmis, samoin pakoputkisto. Takavaloja en jaksa ruveta sen isommin hieromaan, alkaa nimittäin tämä jatkuva rassaaminen vaatimaan veronsa. Mutta onneksi on kohta valmista.

25.3-08
Renkaat ja muut pikkunippelit ovat nyt paikoillaan joten kuinkas kävikään: supra valmistui!
Tuntuu kuin olisi kivi vierähtänyt sydämeltä, vihdoinkin se on ohi… :D Tähän väliin haluankin esittää kiitokseni kaikille jotka halusivat kommentoida projektiani. Supra-projekti myös tuntui kiinnostavan kanssamallareita, kuvia on katsottu yli 7000 kertaa. Joten kiitos kommenteista, niin kehuista kuin kritiikistä! Tästä onkin mukava jatkaa seuraavaan projektiin…

Kommentit

alku näyttää jo lupaavalta toivottavasti teet tästä yhtä jienon ku aikasemmista malleista :)
mistäs näitä AMT/ERTL:llän malleja saa
Kovasti yritän saada onnistumaan tämän projektin, toivotaan parasta… Tämä löytyi harrasteen sivuilta :)
Hieno alku, odotellaan mielenkiinnolla lopputulosta.
Kiitos kiitos! tällä hetkellä on hiukan inspiraatio vähissä mutta pikkuhiljaa…
Ja tuo yksi kommentti…
Tämä on aika kaukana valmismallista ja minun ei todellakaan tarvitse esittää mitään.
Niin mie vähän suunnittelin jos vihreällä maalaisi. Hattuhyllylle olisi tarkotus laittaa vaahtosammutin.
todella nättiä jälkeä jatkat vain samaan malliin niin hyvä tulee!:D ja nätisti olet maalannut!!
Kiitos kiitos! Pitää vaan yrittää tehdä mahdollisimman hyvin. Välillä on hyvä pitää paussia ja rakentaa jotain muuta välillä… :)
juu ei mitään, ja todellakin totta että välillä pieniä pausseja kun pitää niin tulee vielä parempi:DDDD
Tossa eilen vielä kattelin tuota supran alustaa ja huomasin että keulaa joutuu tontittamaan enemmän ja taka-akseli on kierossa edelleen… alkoi sen verran pahasti tympiä tuo alusta joten päätin että perjantaina tuo alusta on kunnossa… :)
Onko tässä kiinteästi valettu etupuskuri vai onko kuvissa vasta sovituksessa,huomasin eturengasta katsellessani että pyöränkaaren etuosa ja puskuri ei ole oikein kohdillaan?

Tähän autoon on varmasti olemassa monia värejä mitkä näyttää hyvältä kunhan maalaus muuten onnistuu,vihreä väri on varmaan 1 hyvä vaihtoehto pintaväriksi.
Tuo etupuskuri on irtonainen ja se ei satu kohdalleen. Joten sitäkin joutuu työstämään vielä.
Tuleeko suprasta drifteri? Jos näin on niin sillohan kaksi penkkiä on okoo, mutta jos tulee muuhun ratasarjaan niin niissä ruukaa olla vain kuskinpenkki. Että semmonen huomio, muuten ihan hyvältä näyttää. Onko muuten noi vesiletkut mitä johtoa? Näyttää meinaan tosi hyvältä.
Aivan kun olisit "kopioinut" ideani mikä on tuo kypärä penkillä :D.Ideasta en vaan ole mitään missään maininnut joten sattuman sanelema juttu.Onkohan pottakin Subarun ukkelisarjan erillinen osa?

Hissukseen teet ja maalailet korin ikkunalistoja ym. tärkeää niin tulee hieno vaunu riftinkiin tai mihin tahansa.
Suprasta on tulossa ihan puhdasverinen rata-auto, ei drifteri, joten totta, tuo apumiehen penkki on liikaa.
Nuo letkut on turbon ahtoletkut ja ne tehty tavallisesta sähköjohdosta, jossa on sisällä vain yksi johdin. Tätä johtoa pystyy taivuttelemaan, joten se on hyvä konehuoneeseen.

Tuosta kypärän alkuperästä ei ole mitään hajua, miljoonalaatikosta löydetty. Juu, eipä tuon kanssa ole ollut mikään kiire, silloin olen rakentanut kun on inspiraatiota. Huomasinkin jo n.8 vuotta sitten että ei kannata "väkisellä" rakentaa.. :)
no joh :D keksihän vielä ahtoputkiin letkuklemmarit jostakin ni detaili taso nousee huomattavasti :)
Onko mitään ideoita mistä ne klemmarit sitten vois tehä?
mielikuvitus mielikuvitus :) baremetalfoilista esim. ohut suikale?
hmm… ei paha idea. jotain semmosta voisi kokeillakki…
Miten olet tuon turbon tehnyt? On muuten siisteimpiä turboja mitä olen näyhnyt
Kahdesta lentokoneen renkaasta. Toinen rengas isompi, toinen pienempi. Pienemmästä muokkasin pakopesän, isommasta kompressorin. Yksinkertainen ja vanha temppu.. mutta hyvä :)
Tähän mennessä näyttää todella hyvältä. :)
Moottori on kasattu/maalattu huolella jne.
Meinaatko tulla tämän kanssa Tampereelle?? Olisi kiva nähdä livenä tämä malli.
Kiitoksia kehuista! Kovasti yritän tehdä moottorista ja koko mallista kunnollisen.
Taitaa jäädä Tampereen reissu mun osalta väliin jo pelkästään pitkän välimatkan takia, eikä supra olisi edes ehtinyt valmistua…
Kiitos kiitos!
Ilman muuta saat anteeksi, kun rehellisesti pyysit. Eiköhän tästä lähtien keskitytä
mieluummin mallien rakenteluun, vai mitä? :)
HIENOLTA alkaa näyttää tämä sun supras ja toi pohjan likaisuus on aidon näköinen :) Moottori on UPEE
ddr 14.3.2008 19:10 Vastaa lainauksella
todellahyvin maalattu:D ja muutenkin on tehty hyvin
ps:moottori on siisti
Kiitos kehuista! Pitkän tovin oonki jo ehtiny rassata tätä mallia, mutta eiköhän se vielä parane kuhan saa ihan valmiiksi asti. :D
Joona S 15.3.2008 11:30 Vastaa lainauksella
Aika villin näköönen supra! Komia peli. Meinaatko viedä mihinkään näyttelyyn tuota?
Tuo takaspoileri tuli ihan tämän auton mukana, eli se on orkkis. Niin,ja tuo korisarja on muuten bomexin tekemä, ei siis veilsiden, mutta AMT:llä on 2 supra mallia, tämä ja veilsiden satsilla oleva :)

Ensi vuoden Tukholman CCM openiin on ainakin tarkoitus mennä, muut suunnitelmat on vielä auki… Ja kiitos kehuista!
En halua olla nipo mutta jos tuo on ajateltu kilpailevan jossakin suomalisessa ratasarjassa niin pitäisi olla täys turvakehikko. Eli etukaari kanssa. Katso akk:n kotisivulta löytyy 2008 sääntökirja ja siitä eri tyyppisiä kaaria.
Muuten hyvä malli.
Petri L 18.3.2008 19:47 Vastaa lainauksella
Kyllä näyttää jo hienolta tuo malli. Täytyy todeta, että on kyllä erittäin hyvin maalattu ja muutenkin kaikki muutokset(esim moottoriin tehty hyvin). Odotan innolla valmistumista.
Joo,tiedän kyllä että turvakaaren pitää olla koko korin kattava. Kaaret ovat vielä kesken, sillä etukaarien muotoilu on harvinaisen hankalaa. Niistäkin pistän sitten ajallaan kuvia. Sisusta on muutenkin vaiheessa, mutta tänään sain peräti kojetaulun paikoilleen. Tietysti pirunmoisen sovittelun ja leikkelyn jälkeen… korin pistänkin kiinni vasta vihoviimeisenä, muuten sieltä unohtuu kuitenkin jotain…

Tällä kerralla maalaus onnistui heti laakista, sen jälkeen vielä kiillotin vahalla. Tuossa katselin juuri tekemättömiä juttuja sekä asentamattomia osia… ei niitä hirveästi enää olisi. :D
Tää näyttää todella upeelta :) on varmaa kauan kestäny tehä noin hieno auto
Kiitos kehuista, niitä on aina mukava kuulla! Joo, onhan tuota tullut tehtyä semmoinen 3 kuukautta… :D
Petri L 25.3.2008 21:29 Vastaa lainauksella
No on se nyt hieno, kaikki löytyy eikä virheitä näy missään. Laitatko valoihin lasia päälle, vai annatko olla ilman? Erittäin hieno näinkin!
On kyllä todella hieno. Varmaa yks tän sivun hienoimmista autoista. Ku osais ittekki tehä noin hienon auton :)
Jätän ihan tuommoiseksi nuo valot, oli nimittäin ne AMT:n tekemät umpioden lasit todella surkeat.
Tämän auton kanssa sai kyllä harvinaisen paljon tapella, toivottavasti seuraava on helpompi…
Kyllä sinäkin Juho joku päivä teet vielä hienompiakin malleja, harjottelet vaan ahkerasti. :)
Niin ja kiitoksia molemmille kehuista!

Ps. hypistelinpä jo seuraavaa "rojektia"… auton merkki ei vaihdu ;)
Kiitos! Pitänee jossakin vaiheessa yrittää ehtiä, mutta enpä nyt niistä palkinnoista niin tiedä, ei tämä nyt sentään niin hieno ole… :D
Minun mielestäni nuo nykyset sopii paremmin tyyliin, sillä tämähän on puhdasverinen rata-auto…
Mutta senpä näkee sitten miten käy kunhan tulevaisuudessa pääsee johonkin näyttelyyn.
Ja kiitos kehusta!
Milläs heitit ton pohjan tuli aidon näkönen kun siinon rapaa tollei :D
Ihan perinteistä kuivapensselöintiä käytin siihen, eli maalia plus pensseli.
Kannattaa pistää haku-sanaksi kuivapensselöinti, sieltä löytyy parempia ohjeita. :)
Hehe, kiitos kiitos! pitäähän se kilpa-autossa olla kunnon spoileri ;)
Kiitoksia palautteesta! mukava kuulla että mallini miellyttää myös muiden silmää. Nyt ei tosin viime aikoina ole ehtinyt mallailla, 1:1 malli vie kaiken ajan…
Lauri P 21.10.2008 11:56 Vastaa lainauksella
Olikos tämä muuten jo valmiiksi avo-auto?

Näyttää tosi komeelta!
joo, tämä oli jo alunperin targa-kattoinen versio. Tämähän oli alunperin hurjapää-malli, mutta tein siitä sitten kilpurin. Niin ja kiitokset palautteesta, tätä autoa tulikin rakennettua piiiiitkä tovi… :)