Pienoismallit.net

U boot type XXIII

Special navyn 1/72 malli 2.maailmansodan loppuvaiheen saksalaisesta rannikkosukellusvenetyypistä 23.Malli oli nk."multimediamalli" (sis injektovalettuja-,resiini ja fotoetsiosia) ja osien vähäisestä määrästä huolimatta melko vaativa rakennettava.Yhteensopivuus ei ollut parasta luokkaa ja useimmat fotoetsiosat olivat piinallisen pieniä.
Joitakin etsiosia korvattu rautalangalla ja offset-pellillä.Muoviset kannen kulkuritilät korvattu puulla.Snorkkelia trimmattu teräsputkella ja verkolla.
Ulkoasultaan malli kuvaa vain yleensä tyyppi 23:n venettä rankan harjoitusristeilyn jälkeen,ei mitään erityistä yksilöä koska referenssimateriaalia en saanut haalittua niin paljon kokoon.Tuli myös harjoiteltua säistämis- ja vanhentamistekniikoita pitkän tauon jälkeen,puulaivoissa kun tuota ei paljoa käytetä.Sukellusveneet taas oikein huutaa sitä.
Kiva oli palata taas puumallien puolelta ainakin hetkeksi kuttaperkkamallin pariin,varsinkin kun aiheena oli sukellusvene,tuo makaaberi sota-ase.
Olisikohan tämä tulevan 1/72 suklarikokoelman pesämuna,tarjontaa kun tuntuu olevan…Saman valmistajan tuleva tyyppi II on ainakin pakko-ostos.

Lisäys 19.7.08, muutama kuva lisätty kun innostuin kuvaamaan ulkona auringonpaisteessa.

Kommentit

Hieno malli ja hyvin onnistuneet vanhennukset. Varmaankin Vesikko tulee seuraavana näytille?
Jouni Koski kirjoitti:
Hieno malli ja hyvin onnistuneet vanhennukset. Varmaankin Vesikko tulee seuraavana näytille?
Juu-u,tai sitten tyyppi II.Taannoin K-kaupassa oli puhetta että special navy tekisi ensin tyyppi II:n ja sitten vesikon.Eroahan ei juuri ole joten varmaan aika pitkälle samat palat paketista löytyy.
Hmm…ehkä pitää tehdä kumpikin.Tuo "dugout canoe" kun on niin symppis sukellusvene muutenkin.
Hitsin todellisen näköinen. Aurinkokansi onkun F1:n ohjaamo, paitsi turvavyöt puuttuu. D. Täytyy antaa täydet pojot.
Ensimmäinen valikkokuva on kuin oikeasta U-veneestä, jonka torni on etualalla ja taustalla häämöttää sumuinen horisontti merellä.
On se nätti! Huomaa hyvin kuinka paremmin on SN saanut yksityiskohtia veneeseen kuin Alanger. Mulla on se Alangerin malli työn alla mutta ei sitä kehtaa tän rinnalle laittaa..
Erittäin realistinen ja taidokas malli.
Olisko sulla suurempaa kuvaa tosta puisesta kannesta? Ja noi kaiteet kannella… Nehän tietääkseni olivat irroitettavaa mallia eli ts. vain satamassa käytössä…
T.L. 26.7.2009 10:52 Vastaa lainauksella
Miten näin taidokkaasti toteutettu epeli onkaan jäänyt ennen näkemättä? Yksityiskohdat ja pinnat ovat mykistäviä.
Lienee paikallaan sanoa muutama sananen mallistasi:) Hemmetin hienoa rakentelujälkeä, vanhennukset ja säistykset olet kyllä mestarillisesti luonut.Varsin tasapainoinen kokonaisuus, minun silimään hyvinki kaunis sukellusvene.Oon itekki meinotellut joskus rakentaa u bootin kuhan ensin taidot hieman karttuupi.Komentosilta kaikessa karuudessaan on hieno, jalusta kruunaa mallin.
Pasi Kiiski 15.12.2009 17:35 Vastaa lainauksella
Kas, mistäs historian kätköistä tämä venhe putkahti pintaan. Nyt harmittaa katsoa noita kuvia, kun olin vielä aika tampio kameran kanssa… Täytyy jossain vaiheessa korjailla tai kuvata paatti uudestaan.
Ja taas kaikille kiitos kommenteista. Noista kaiteista ja kulkukannesta veneen keulassa: Ne tosiaan olivat vain satamassa paikoillaan. Muutenhan ne olisi haitannut aika lailla veneen kulkuominaisuuksia sukelluksissa.
Taisi muuten olla ensimmäisiä sukellusvenetyyppejä, joita suunniteltiin enemmän pinnan alla kuin päällä kulkeviksi noilta runkomuodoiltaan.
Pasi Kiiski kirjoitti:
Kas, mistäs historian kätköistä tämä venhe putkahti pintaan. Nyt harmittaa katsoa noita kuvia, kun olin vielä aika tampio kameran kanssa… Täytyy jossain vaiheessa korjailla tai kuvata paatti uudestaan.
Ja taas kaikille kiitos kommenteista.
Ota uudet kuvat vaan.Onhan mallisi näyttävä ja hyvin tehty:) Täältä gallerian kätköistä tekeepi yleensä hyviä löytöjä.
Tämä on todella hieno malli ja tosi aito lika on ihan aidon näköinen,sisältö on hienosti tehty .