Pienoismallit.net

Toyota MR2 -93

Tässä ensimmäinen malli tänne sivustoille, eli ihan perus MR2 tulossa, suoraan laatikosta rakennettuna. Maalauksen tein revellin maaleilla ja ruiskulla, tuli hieman paksu maali koska jouduin tekemään välihionnan muutaman roskan takia. Sisusta ja alusta vielä vaiheessa. Tamiyan rajausteipin kanssa on vähän ongelmia ei tahdo taipua pyöreisiin kulmiin, löytyykönhän tähän jotain parempaa teippiä?

Nyt tuli tämä valmiiksi. maalipintaan en oikein ole tyytyväinen, muutama roska jäi häiritsemään, seuraavaan malliin pitää koittaa kiilloitusta. Kuvat näyttää vähän tummilta, johtuukohan tuo läppärin näytöstä vai pitääkö hankkia lisää valoa.

Kommentit

Noihin ikkunalistoihin on yleensä ollu ohjeet, että vedät suoran teipin yli, hammastikulla painat sen kiinni uriin, ja TERÄVÄLLÄ askarteluveitsellä leikkaat sitä maalirajaa pitkin. Katso ohje tästä: www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?s=&threadid=56889
Näissä on niin tiukkoja noi mutkat, ettei varmaan mitään teippiä saa kääntymään niihin. Kaveri käyttää isojen autojen maalauksessa jotain muovista pin-stripeä, pitäis jossain vaiheessa testata.

Siistin värinhän sä tohon sait, maalasit ilmeisesti spoilerin paikalleen liimattuna, mites sen alapuoli onnistui, jää aika katveeseen? Itse maalasin spoikan irrallisena.
Hyvin mielestäni maali meni spoikan alle, ruiskusta vaan kevyesti useaan kertaan. Liimasin sen ennen maalausta koska helpottaa mielestäni asettelua. Laitan kuvan tuosta, josta toivottavasti näkee jotain. Tuollaista pin stripe teippiä juuri ajattelin, saisi edes nuo "suorat" osuudet sillä. Tuo leikkaus konsti ei tullut mieleen, loput teen sillä.
Teipin saa taipumaan paremmin kun leikkaat siitä ohuempia soiroja.
Kuinka leveää teippiä sulla on? Ittellä on 40mm ja sillä saa kerralla koko kyljen tai lasin peittoon, ja sillä tavalla helpottaa käyttöä.
Sähän saat misterin nippuun ennen minua, mulla odottaa edelleen kiillotussarjaa, tuntuu Hiroboyn paketti olevan kateissa. Siistiä jälkeä, kauttaaltaan, sekä alusta että sisusta. Itse poikkeaisin alustan ohjeista tuon perän osalta, vetoakselit tulevat ulos perästä murrosnivelien läpi, joissa suojakumi ympärillä, vetäisin mustaksi. Samoin noi Fujimin kuparin väriset akselit vois ehkä maalata musta tai alumiini. Ainakin ne vetoakselit mitä itse olen käsissäni pyöritellyt on yleensä joko maalaamattomat tai mustat.
Totta puhut noista kumeista, ovatko ne oikeasti tuon mallin haitarin kokoiset, taidan vetäistä mustalla.
Pikaisella googletuksella löytyi ainakin tällainen: www.mr2turbo.info/pics/underside.html, kyllä ne aika massiiviset on, pyöränkin puolella pitäis olla kumi, ja kuten epäilin akseli on musta.
P.S Ja kuten näet, Fujimi on oikonut ton toisen vetoakselin kanssa, se pitäis olla kaksiosainen, lähtee ilman niveltä perästä, mutta on apurungolla kiinni, jonka jälkeen murrosnivel.
Niinpä on oikonut, kiitoksia kuvista. Kyllä siellä pyörienkin puolella on mielestäni tuollaiset haitarikumit, ovat vaan vähän lyhyet ja väärän malliset. Maalaan nuo mustaksi ja tuon akselin myös.
oletko kokeillut sähköteippiä maalaus hommiin? mulla se toimii vajjan hyvin koska se on taipuisaa ja helposti irtoavaa :)
No niin, alusta miellyttää ainakin minun silmääni paljon enemmän! Kojetaulukin ihan jees, lakkasitko tuon mittaristosiirtokuvan, kun näyttää sopivasti kiiltävämmältä kuin itse kojetaulu?
Se on "micro kristal klearia", pari kerrosta, siis tuon mittariston päällä. Suihkisin tuon kojetaulun vähän paksummalla maalilla ja pienemmällä paineella tulee luonnollisemman näköinen. Sähköteippiä vois kokeilla sitä ei kyllä pysty oikein leikkaamaan. Tuota koko kyljen peittävää teippiä pitää hankkia.
Seppo Nurminen kirjoitti:
Se on "micro kristal klearia", pari kerrosta, siis tuon mittariston päällä.
Toi täytyy laittaa itsellekin hankintalistalle, olen aina vetänyt pari kerrosta kiiltävällä lakalla, enkä ole tulokseen ihan tyytyväinen.
MR 2 GT oli Japanin kotimarkkinoiden malli, miksiköhän siinä on LHD? Eikös Japanissa ole vasemmanpuoleinen liikenne?
Hyvä pointti, näppäilin laatikon tekstin sen enempiä miettimättä.
Tuosta teipin taipumisesta sen verran, että 3M:ltä löytyy rajausteippiä, joka on 3 mm leveää. Sitä pystyy jonkun verran taivuttelemaan, mutta ei ehkä noin tiukkaan kulmaan. Varsinkin kun kyseessä on ulkokurvin peitto. Tulee sisäkulmaan herkästi ruttua. Tuota 3M:n tuotetta pitää hieman venyttää samalla kun kaartaa, jolloin teippi tarttuu koko leveydeltään kiinni. Joten voimaakin tarvitsee hiukan.
Ai että sait siitä komeen, kyllä käy kateeks! Noi helmapeltien mustaukset on vähän kysymysmerkki, mulla on referenssejä sekä mustatuista, että korin väriin maalatuista helmoista, kaikissa on keulan ja perän hiekkapellit mustattu kuten sinullakin.

P.S Ihmettelit kuvien tummuutta, ne on pari aukkoa alivalottuneita, ja valkotasapaino ei ole ihan kohdallaan. Photoshop ainakin osaa korjata kohtuullisen hyvin, parhaan tuloksen tietysti sais, jos ne olis suoraan kamerasta paikallaan.
Kiitoksia vaan, joo maalasin kannen kuvan mukaisesti tuon, juuri eilen näin vastaavanlaisen jossa tais olla punaiset helmat. Tosiaan löytyy molempia tapauksia.
Hieno malli, onnittelut! Mukavaa nähdä , että myös osien "flashit" eli valupurseet jaksataan siistiä, kaikilla kun ei sitä toteudu.
Hyvän näköinen tuli. Omassa 1/1 -mallissa oli takaikkunaa kiertävä muovinen muotolista korin värinen, ei musta, samoin ei ollut mustia listoja takavalojen ympärillä. Helma oli musta. Mutta näitähän eri värivaihtoehtoja löytyy.

Yksi moka kyllä Fujimilla käynyt: auto on LHD, mutta lasinpyyhkijät RHD -asennuksilla, eli kuskin puolen pyyhkijän varren akselin tulisi olla siellä ratin ja A -palkin välissä vasemmalla, ei keskellä ajoneuvoa.
Tässä sitä taas ollaan kun ei tarpeeksi kiinnitä huomiota asioihin, moka on käynyt kyllä täällä omassa päässä. Mielestäni katsoin että laitoin oikeat mutta kait sitä on sen verran tohkeissaan kun viimeiset osat liimaa, korjaan nuo pyyhkimet heti illalla, eli löytyy kyllä oikeat versiot. Kiitos jälleen hyvästä huomautuksesta. On tuossa vielä yksi asia eli tuon käsijarrukahvan paikka, kuuluisikohan sen olla myös vasemmalla puolella?
Kapeata teippiä löytyy sellaiselta valmistajalta kun Aizu, itsellä käytössä 1.0mm mutta on muistaakseni kapeampaakin, olikohan puolimillistä… Combat Models ainakin mainosti Aizun teippejä jossain välissä, kannattanee kysäistä sieltä. Jaajuu, nätti Toyota!!
Seppo Nurminen kirjoitti:
On tuossa vielä yksi asia eli tuon käsijarrukahvan paikka, kuuluisikohan sen olla myös vasemmalla puolella?
Muistini mukaan ei tarvinnut kurotella, eli kyllä se on keskikonsolin kuskin puolella.
Tomi A 11.2.2008 17:37 Vastaa lainauksella
Hienosti onnistunut maalaus kuin myös koko auto. Millä ohensit maalin ja sekoitus suhde.
Kiitosta vaan, maalin ohensin revellin omalla ohenteella, suhde taisi olla jotain 60/40. Maalailin tossa viikonloppuna valkoisella tuota toista toyotaa ja laitoin hieman enemmän ohennetta ehkä joku 50/50 tuli ihan hyvä, kuivuminenkin nopeutui. Niin ja pinta on lakattu vielä lopuksi.
Lauri P 3.12.2008 16:08 Vastaa lainauksella
Että on komee!!!