Pienoismallit.net

1966 Malibu SS

Viimeinen markettimalli. No joo, on niitä "markettimalleja" vielä jokunen hyllyssä, mutta niitä en ole aloittanut. Tälle en sitten muuta ole tehnytkään kuin aloittanut. Eikä mitään hajua milloin jatkan, saati valmistuu.

15.2. Perjantai
Pientä edistystä, foilattu kaikki tarpeelliset paikat (toivottavasti). Moottori värissä flektiä ja hihnaa lukuunottamatta, sisustakin on maalattu, joitakin pieniä fiksauksia pitää tehdä maalauksiin, mutta ei mitään suurempaa. Alustakin on suurimmaksi osaksi maalattu, joitakin irto-osia on maalaamatta.

22.2. Perjantai
Kyllä minä taidan luovuttaa tämän(kin) kanssa. Ei pahempia takaiskuja, paitsi toinen pakosarja ei mahtunut omalle paikalleen. Ne ketkä asioista jotain tietää, tietää senkin, että näissä toinen pakosarja tulee hieman taaemmas kuin toinen. Hyväuskoisena liimasin molemmat sarjat paikoilleen moottorin ollessa vielä irrallaan. Siinä vaiheessa kun rupesin smurffaamaan etupään putkiviritelmää moottorin sivuille, huomasin, että taaemmaksi jäävä pakosarja ottaa tulipeltiin kiinni, mikäli putkikehikon painaa pohjaan asti tulipeltiin. Joten toinen pakosarja oli liimattava "sinnepäin" viimeisenä, samalla kun liimasin kylkiputken. Aika taaksehan tuo kone tuossa tulee, ois sitä voinu ehkä suunnitteluvaiheessa vähän siirtää eteenpäin. Pari milliäkin ois jo helpottanu paljon tilannetta.

Noh, konepelti… Noh… Eihän se ihan istu / pysy paikoillaan. Kuvaustilanteessa lavastin konepeiton sinitarralla kiinni. En tiedä jaksanko mitään sokkia alkaa tuulilasin etupuolelle rakentamaan. Reiät on kyllä flipissä valmiina. Saa nähä. Jos tätä johonnii vien näytille ni ehkä sitten. Ny ei jaksa.

Kommentit

Hyvä on, uteliaisuus voitti. Mistä tuo figu on kotoisin?
eBaysta :D

Jos linkki toimii, niin tästä setistä löytyy kyseinen(kin) tipu. Ellei tuo linkki tuota haluttua tulosta, niin tuolta selailemalla pitäisi löytyä myös: stores.ebay.com/Boxcar-Bruces

Sitä en osaa sanoa, mistä muualta noita saa. Eiköhän niitä jostain Euroopastakin löydy. Ei vaan aina jaksa etsiä, tulee tilattua sieltä mistä löytyy. Heräteostoksia nuokin oli: jva0316.1g.fi/kuvat/Muita+malleja/IMG_8885.JPG
Niinpä tietysti…
Jotenkin tuli mieleeni, että tuolla leko ja tankkimallivaraston perillä
taitaa olla pari convertibleä, Vette ja Mustang odottelemassa motivaatiota ;)
Varsin onnistuneen näköinen maalipinta… Näkyy hyvin peilaavan tuon naishahmon piirteitäkin ;P
Mukava figuurisetti olisi tämäkin: www.hobbyeasy.com/en_US/prod/28035.html, on vaan loppuunmyyty. Hintakin olis ihan passeli 5,30
Janne Herajärvi kirjoitti:
Varsin onnistuneen näköinen maalipinta… Näkyy hyvin peilaavan tuon naishahmon piirteitäkin ;P
Sillähän minä sen siihen laitoin, että näkee edes vähän maalipintaa ja sen laatua. Muuten kun näytti täysin mattapinnalta ilman mitään "ylimääräistä" kuvassa.
Hyvä on kyllä pinta. Ja autossa myös.
Nyt kyllä itseäkin himottaisi koota automallit pois tilaa viemästä. Toivottavasti innostus kestää siihen saakka, että saan keskeneräiset pois alta.
Oranssi väri näyttää hyvin onnistuneen.Minkä värin pistit pohjalle,mustaa vai jotain muuta?Pohjaväriä kysyin sen takia koska varmaan lopullisen pinnan sävyssä on eroa riippuen siitä pistikö pohjaksi mustaa,hopeaa tai harmaata ellei peräti valkoista.
Pohjalla on Mastonin harmaa. En usko, että tässä mallissa pohjavärillä on kauheasti merkitystä, on nimittäin sen verran reilusti tuota oranssia. Joissakin paikoissa vähän vähemmän, mutta ei sieltäkään paljoa sävyeroa löydä muuhun pintaan verratessa.

Hieman enemmän kun olisi ollut malttia maalatessa niin olisi selvinnyt vähemmillä kerroksilla, mutta joskus meinaa olla muka johonkin kiire… Varmaan rakentamaan..
Petri L 23.2.2008 11:45 Vastaa lainauksella
Erittäin hieno ja realistisen näköinen laite:D varsinkin moottori on nätti
Jäpiskäl on somistukset kohdillaan…Niin ja hieno pikku muskeli tottakai.
Rrrrr…aivostuttavan tasainen maalipinta!!!
Täytyy ehkä ostaa joku auto, että voisi kokeilla maalata kiiltävää, tasaista pintaa. ja olisi kiva kokeilla myös tuota foilausta…Eli hieno malli!

ps. kehitysidea!?
Autoon sopisi pieni sähkömoottori sudittamaan renkaita, ja samalla pyörittämään autoa ympäri? Let it Burn !!!
Kiitoksia kommenteista. Ei tuo maalipinta nyt niin mahottoman tasainen kuitenkaan ole. Täyden resoluution kuvia voi käydä selailemassa tuolta: jva0316.1g.fi/kuvat/66+Malibu+SS+1%3A24/. Tuota ei ole kiilloteltu tai lakattu sen kummemmin, spraypöntön jäljiltä.

Foilaus alkaa vähitellen sujua, sen voin myöntää. Ainoa hankaluus on nuo pienet etusivuikkunat, ja varsinkin niiden alareunat, joiden muotoileminen on vähintäänkin hankalaa. Tässä vedin ne vain suorina läpensä sen kummemmin referenssejä katselematta.

Tuosta Jounin kehitysideasta… Jää ehkä multa toteuttamatta, mutta samaa voisi yrittää joskus (jos niin pitkään rakenteluintoa riittää) tehdä "toimivan" moottorin, eli pyörivä flekti, apulaitteet ja kampiakseli. Jostain vaan sopivat tangot akseleiksi ja putkenpätkät liukulaakereiksi. Eri asia millä saada voima siirrettyä moottoriin. Ehkä kardaanin kautta, mutta silloinkin tarvitsisi kardaanille tehdä voimansiirto joko hihnalla takapenkin alta pohjan läpi, ja varsinainen moottori olisi takakontissa. Keulassa voimansiirto kardaanilta kampiakselille voisi hoitua vaikka jollain joustavalla metallilangalla, ehkä punotulla kitarankielellä.

Mutta jääköön se tulevaisuuteen, ja ehkä pari pykälää isompaan skaalaan.

Jouni, varovasti sitten niiden autohankintojen kanssa, ettei tule tavaksi. Kuten allekirjoittaneelle…
mutta johan on nätti Malibu.. asiallinen maalipintakin noin vaan ilman lakkaakin … toki kun olen itse maalari niin olen melkein tottunut kaiken lakkaamaankin.. figut jne.
hieno malli ja nuo mallipimut vain täydentää tätä
tää näyttää hyvältä. tuosta tekstistä sain sellasen käsityksen että oot hieman liian itsekriittinen tuon rakentelun suhteen.
renkaat ja metallin väriset pinnat on erityisen hienoja
naisia,naisia ja naisia :)
Tervo Salminen kirjoitti:
Hintakin olis ihan passeli 5,30
Niin on.Hieno malli.Mun eilen aloittama malli tais olla saman värinen:)
Tosi hieno Malibu! Toi oranssi sopii tosi hienosti tohon malliin. :)