Pienoismallit.net

´41 Willys Coupe

Revellin ´41 Willys Coupe Street Rod melkein suoraan laatikosta rakennettuna, sarjan vanteet vaihdettu Centerlineihin sekä detaljeja lisätty; turvavyöt, avaimet, sytytystulppien johdot, polttoaineputket, flokkaus jne. Kori maalattu Bilteman spraymaalilla Badgerin kynäruiskulla, muuten Revellin, Tamiyan sekä Vallejon maaleilla.

Kommentit

Olen jostain lukenut miten onnistuu tuo spraypurkista maalin "siirtäminen" kynäruiskukäyttöön mutta en mistään enää löydä tätä keskustelua.Saattoi olla että oli fcma:n puolellakin mutta en sieltäkään löytänyt kyseistä aihetta.

Sisustan detaljit ovat tässä autossa hyvin onnistuneita ja avain virtalukossa kruunaa hienon kokonaisuuden.
Siististi rakennettu ja maalattu Willys Coupe. Minulle tuo termi "flokkaus" on outo, mitä se tarkoittaa?
Todella hienoa työtä !, täytyy itsekkin joskus kokeilla taas automallausta
Ilkka 6.1.2008 11:43 Vastaa lainauksella
www.briansmodelcars.com/tutorials/tutorial/3 Ekku, tuossa on joku ohje spraypurkin tyhjentämiseen, oikeastaan aika simppeli.

Flokkaushan siis tarkoittaa, että maalaat esim. lattian mahd. saman värisellä maalilla kuin mitä se "flocking" karva on. Karvaa saa ihan erikseen tilattua kaupoista, eri värisinä. Kun alla oleva maali (tai ohjeen tapauksessa liima, voi käyttää myös lakkaa) on vielä märkää, sirottelet pienen siivilän läpi karvan siihen, johon sen haluat. Sitten painelet sen sormilla kiinni ja odotat, että se kuivuu. Sitten puhallat ylimääräiset pois(?). Siinä on vielä parempi ohje englanniksi, ja ihan kuvilla varustettuna: www.briansmodelcars.com/tutorials/tutorial/8
Kiitos Ilkka! Sen verran vielä kysyisin ko. tekniikasta, että saako noita karvoja myöskin eri karkeuksina? Lähinnä ajattelen kilpa-auton mokkapintaisen ohjauspyörän, penkin jne. mallintamista.
Ilkka 6.1.2008 12:25 Vastaa lainauksella
Hmm… Kyllä niitä taitaa olla eri karkeuksiakin, omaa kokemustahan mulla ei flokkauksesta ole juuri ollenkaan, kerran vaan olen flokannut. Mutta muistaakseni taitaa olla eri karkeuksia, en ole varma. En tiedä onko niin hienoa karvaa että saisi ratin ja penkin flokattua, en kyllä ole mikään asiantuntija. Kannattaa kysyä fcma foorumilla, siellä varmasti tietää porukka asiasta enemmän kuin minä. Muistaakseni FCMA foorumilla joku oli "flokannut" maalaamalla ensin mattamustalla spraylla, sitten sirotellut vehnäjauhoja märkään maaliin ja puhaltanut ylimääräiset pois, ja sitten maalannut vielä kerroksen mattamustaa.
Pekkav 6.1.2008 13:47 Vastaa lainauksella
oletko kiillottanut korin jollain aineella? Kun näyttää niin pirun kiiltävältä ja sileältä pinnalta.. Tosi hieno malli.
Ilkka kirjoitti:
http://www.briansmodelcars.com/tutorials/tutorial/3 Ekku, tuossa on joku ohje spraypurkin tyhjentämiseen, oikeastaan aika simppeli.
Idea on kyllä ihan simppeli,mietin vaan että sopiiko tuo mehupilli suoraan spraypurkin suuttimeen ja jos ei sovi niin mitä pitää tehdä.

Laittamassasi linkissä on varmasti asia selvitetty alusta loppuun tarkasti,kirjoittaja vaan ei ole ymmärtänyt pistää sitä suomen kielellä:´(
Ilkka 6.1.2008 15:04 Vastaa lainauksella
No mutta Ekku, jos se ei sovi niin se laitetan sopimaan. ;)
Todella hieno. tosi hyvin on onnistunut auton rakennus.
mistäs noita turvavöitä, vanteita ja sun muita lisäosia saa???
hieno malli!!
Kiitos kehuista! Kori on kiillotettu ensin kiillotuslapuilla ja lopuksi 3M:n vahalla. Vanteet on ryöstetty jostain toisesta sarjasta, fotoetsiosat ovat muistaakseni Detail Masterin valikoimista.
Tomi A 11.1.2008 17:52 Vastaa lainauksella
Kyllä huomaa että olet ennenkin rakennellut tosi siistiä työtä. Pääsis ite joskus viellä samaan tulokseen, Täytyy viellä harjoitella ahkerasti.
Onpa maukas laite! Tuon näkisi mielellään omassakin vitriinissä =)
Badger 11.3.2008 19:58 Vastaa lainauksella
Eero Vainikka kirjoitti:
Kori on kiillotettu ensin kiillotuslapuilla ja lopuksi 3M:n vahalla.
Muistatko mikä mahtoi olla vahan koko nimi ja mahtaakohan olla vielä saatavana? Jos ei niin mikähän olisi vastaava?
Badger kirjoitti:
Muistatko mikä mahtoi olla vahan koko nimi ja mahtaakohan olla vielä saatavana? Jos ei niin mikähän olisi vastaava?
Valitan, en osaa sanoa… Ostin vahaa joskus aikanaan toiselta automallarilta joka oli ostanut kerralla suuremman määrän ja myi sopivasti kanssamallareille, ts. alkuperäistä purkkia en ole edes koskaan nähnyt. Käsittääkseni kyseessä on ihan ammattikäyttöön tarkoitettu aine autojen myllytykseen… Olen kokeillut myös Turtle Waxin "Extreme Nano-Tech"-wahaa kun semmoisen jostain sain, toimii sekin oikein hyvin.
siis tosi hieno. miten poistit kromauksen. mistä kaupasta ostit
Kromi lähtee Kodin Putkimiehellä… Enpä tosiaan muista mistä ostettu, löytyy varmasti melkein mistä vaan Revellin malleja myyvästä mallikaupasta.
Lauri P 23.10.2008 10:45 Vastaa lainauksella
Tämä on HOT ROD!

Jopa on komee väri autossa!
nii on! tää on täydellinen auto mun mielestä! etenki maali pinta!
Late 28.8.2009 16:22 Vastaa lainauksella
"fotoetsirenkaat mittareiden ympärille", olivatko ne sarjassa mukana? Jos eivät, niin mistä sait, kun meikäläinenkin tarvitsisi.
Etsattuja mittarinkehyksiä lienee useammankin aftermarket-valmistajan valikoimista, itse käytin muistaakseni Mr. Modelin tuotteita… Afterisälää voi tiedustella vaikkapa täältä: www.mci.fi