Pienoismallit.net

Fokker Dr. I / Verner Voss

Ko. Airfixin malli rakennettu joskus vuonna suo-kuokka ja Jussi… Piti kokeilla saksalaisten I MS:n naamiomaalauksen tekniikkaa… Kangaspinnalle kuivahkolla siveltimellä vihreän-ruskeaa suojamaalausta… Onnistumisesta en tiedä, mutta kohtuu kivalta näyttää ainakin luonnossa. Revellin malli vaan taitaa olla enemmän esikuvansa näköinen…

Kommentit

Tuo Fokkereiden vähällä värillä ja leveällä harjalla sudittu suojamaalaus ei todellakaan ole helppo toteuttaa pienoismallissa. Hyvä on harjoitella halpismalliin, ennen kuin alkaa uudempiin ja näköisempiin Fokker-malleihin sitä sutimaan. Sinä, Petri, olet tehnyt hyvän harjoitelman Airfixin mallilla. Meitsi treenasi vähän isommalla Smer 1/44 -Fokker Dr.I:llä:

www.kangaspuut.net/aloittelijat/fok2.jpg

t. Mikko
Hienosti tuo on onnistunut itse kasasin 2kpl Revellin 1/72 koossa olevaa DR.I niin vaikeaa siksi kun todellakin ovat pieniä.
Kiitoksia arwon kollegat. Ja Mikolle; kyllähän tuo sinun nk. "harjoitelmasi" on ihan eri luokkaa kuin minun… Noissa wind in the wires malleissa olisi paljon mielenkiintoisia kohteita, mutta kun ei ole kokemusta takiloinnista, niin tuntuu vähän orvolta lähteä yrittelemään ;)
Hienolta näyttää. Onkohan jossain "rautalanka" selostusta miten tuollainen naamiomaalaus tehdään? Itse pitäisi sutia se 1/48 Fokker D.VII:n pintaan.
Moi, Sami!

Jossain vanhassa PienoisMalli lehdessä, jossa rakennettiin jonkun saksalaisen ässän kolmitaso oli tuo tekniikka kuvattu… Mutta noin yksinkertaisesti: pellavakankaan värinen pohjamaalaus ja sen jälkeen vihreän-ruskeaa tasapäisellä pensselillä ( joka on kohtuullisen kuiva… ) yhdensuuntaisia vetoja. Tollalailla jää vaikutelma, että siveltimen jäljet näkyy. Kannattaa kokeilla johonkin yhdentekevään muovilevyyn tms. ennen kuin lähtee vetämään valmiiseen malliin.

Terv. Petri
Olikos se niin että Vossin kone oli esisarjaa, eli siinä oli turkoosi maalaus kokonaan alla ja päälle vedetty sitten tuo vihreä? Koneesta on muuten aika hyvin kuvia. Kurkkaappa www.fokkerdr1.com/103_17.htm
Ihan siistin Fokkerin olet tehnyt. Edestä olisi mielellään nähnyt kuvan kun siellä on se veikeä naama. Itse tein aikoinaan tuon saman koneen Revellin isosta mallista, mutta se onneton on jo kärsinyt laskeutumisvaurioita niin paljon ettei siitä esille ole.